Problémy s pečeňou v tehotenstve

2. okt 2024

Ahojte, tie ktoré ste mali problémy s pečeňou v tehotenstve, prípadne cholestazu aké ste mali príznaky? Aká bola tá bolesť pečene - stála alebo len občasná? A čo svrbenie tela, čo vás svrbelo? Mali ste na tom mieste aj vyrážky ?
A mala to niektorá aj skôr ako v 3.trjmestri? Napr už v druhom?
Ďakujem ..

fialkafialkovita
2. okt 2024

Mne problémy s pečeňou zistili až podľa výsledkov z krvi. Nemala som nejaké extra problémy, myslela som si, že ma len žalúdok bolí, keď mi naňho bábo tlačí...nič ma nesvrbelo, ani vyrážky som nemala. Keď doktori videli krvné výsledky, na druhý deň po podaní kortikoidov na pľúca mi robili sekciu v 34. tyzdni. Dajte si urobiť rozšírené pečeňové testy, keď máte obavy.

dobryden
3. okt 2024

Zle vysledky krvi,predtym troka svrbenie koze.

juja_01
3. okt 2024

Mna zacalo zo dna na den svrbiet cele telo a len sa to stupnovalo, bolesti som nemala .. zacalo mi to nastastie az v 36tt ..dva tyzdne to sledovali a dali mi aj lieky, ale vysledky stale stupali, tak sla mala v 38tt von ... znamej to zacalo uz v 2 trimestri a bola do porodu v nemocnici na liekoch

janulienka78
3. okt 2024

mne to začalo asi 7 týždňov pred termínom, najskôr ma začali svrbieť iba dlane, neskôr celé telo. Vyrážky žiadne a až z krvi zistili zlé výsledky. Mala som iba šetriacu diétu, ale nespávala som pre to celé noci. Brutálne ma celé telo svrbelo...Lekár mi povedal, že bábo tlačí na pečeň a preto sa to dialo ( dcéra bola priečne). Po pôrode všetko prešlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre