Problémy s jazykom v 9. mesiaci

vierus08
13. nov 2023

Ahojte, chcela by som sa opýtať či už mal niekto podobnú skúsenosť..som v deviatom mesiaci tehotenstva, zhruba od septembra mám problémy s jazykom. Fľakatý, čítala som o “geografickom” jazyku, sú to také fľaky, niekde biele, niekde červené, čo by aj sedelo na mňa, avšak poslerný mesiac sa mi strašne zväčšili hrbolčeky- papily na jazyku, jazyk je strašne citlivý, občas páli, občas svrbí, ale ani jeden deň nie je ok. Reaguje mi mám pocit na všetky potraviny. A jedna papila mi dokonca pri čistení zubov aj zakrvácala. Začínam si už namýšlať všelijaké dagnózy od uja googla. Bola som s tým u všeobecného ten to totálne odignorovať, že nejaká viróza. Ale trvá to už dlho, chorá nie som, vitamíny dopĺňam cez tehu vitamíny. No je to extrémne nepríjemné. Mám čakať, že to prejde pôrodom alebo sa niekde rýchlo snažiť dostať k orl?

katica312
13. nov 2023

@vierus08 ja som teraz v 38 tt. A mám s týmto problém až akoby na jazyku krátery sem tam to aj bolí. Spomenula som aj gynekológovi ktorý zhodnotil pre tehotenstvo bežný stav. Tak neriešim.

bluecapybara
14. nov 2023

@vierus08 ja to mám aj mimo tehotenstva, robili mi všetky možné stery a kultivácia a neviem čo a na nič neprišli, usúdili teda, že to je nejaké (auto)imunitné voľačo. Občas sa to same zlepší a potom zase zhorší. A teda - nikto to neriesi a vyzerá že je to ok..

vierus08
autor
14. nov 2023

@katica312
@bluecapybara ďakujem baby za reakcie. Ja som mala aj pred tehu občas fľaky ale väčšinou počas virózy. Aj vás svrbí občas? Lebo mna teraz drsne, ale on sa akoby fakt každý dnom menil. Aj tie fľaky, raz ho necítim inokedy svrbí alebo pali.

bluecapybara
14. nov 2023

@vierus08 mne sa ten fľak robí zväčša na podobnej časti jazyka bez ohľadu na iné moje choroby…a zvykne byt taký hladší ako zvyšok jazyka a páli ma to, resp. bolí… každý deň je to trochu iné. Akoby to tak migruje. Svrbieť ma to asi nesvrbí, skôr tá bolesť.

9martinka9
7. dec 2023

Ja mam toto tehotenstvo od zaciatku taky jazyk, pozorujem ze mi to zhorsuje sladke, niekedy sa nestiha mapa zahojit a uz je dalsia. Mala som to aj pred 8 rokmi ked som bola tehotna , bolo to trosku jemnejsie a po porode sa to upokojilo a vymyzlo. Vynimocne sa mi to spravilo mimo tehu ale ked som jedla par dni po sebe vela sladkeho

zuwa78
29. júl 2024

Zmizli vam tie papily z jazyka?
Ja mam cca.dve na lavej strane zväčšene....vadia mi moc.....pred dvoma tyždnami som kloktala pusu z joxom... a potom sa mi to spravilo... a vobec to nemizne....

vierus08
autor
29. júl 2024

@zuwa78 a si tehu? Lebo jox nie je dobrý v tehotenstve. A mne to zmizlo po pôrode, určite v šestonedelí

zuwa78
30. júl 2024

@vierus08 nie,ne som tehotna...

9martinka9
4. aug 2024

@zuwa78 ano aj teraz zmizli po porode .. ale sem tam sa mi spraví vacsinou ked som zjedla vela sladkeho

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre