Problémy s hemeroidmi

paula285
11. sep 2013

Ahojte , chcela by som sa s vami poradiť . Hemeroidy ma trápia už od detstva a teraz keď som otehotnela sa mi to ešte zhoršilo. Brala som na to lieky , ktoré teraz uživať nemôžem. Doktorka mi dala faktu masť , lenže tá mi nezaberá :( povedala že môžem užívať maste ak to nie je dlhodobé. Máte niektorá podobný problém ? Čo vám na to pomáha ? .. počula som o oleji Fine 6 , nemáte s tým niekto skúsenosti ? Ďakujem 🙂

koskaaa
11. sep 2013

Ja s tým osobne problém nemám, ale môj priateľ. Ten si robieval odvary z dubovej kôry (kúpiš v lekárni) a robieval si sedavé kúpele. Tak hádam Ti to pomôže...

vivinka26
11. sep 2013

my sme mali doma takú lampu, žiarič alebo ako to mám nazvať, už sa nepamätám... a dubovú kôru a faktu masť. neviem ktoré z toho zabralo 🙂

lilysk
11. sep 2013

@paula285 Ahoj tento krem aj cipky su velmi ucinne

http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/dol...

jajka78
11. sep 2013

@paula285 i ja mam problemy. a beriem detralex,ten sa moze. poritim avenoc, faktu a dubova kora.

paula285
autor
11. sep 2013

detralex som brala kým som nebola tehotná pomáhal mi ..tak som rada že to sa môže , zajtra pojdem do lekární 🙂

barborieta
11. sep 2013

Mne najlepšie zabera faktu, ale kombinácia čipky a masť. Ešte mi gynekologička odporučila Sanorin nosné kvapky, ale tie biele (vyzerajú ako mlieko) na vatičku a prikladať 3x denne, tak na 5 - 10 minút. Naozaj to pomohlo, pekne sa mi to vtiahlo dovnútra.

katfan
12. sep 2013

mne v tehotenstve doktorka poradila Persen forte,ziadne masti mi nepomáhali,a že som ich vyskúšala.Persen mi zabral za 2 dni a za týžden bolo po probléme.inak mala som hemeroid velký ako slivka,nemohla som už ani chodit,ležať a sedieť už vobec nie.Takže to skús,určite ti pomože

katfan
12. sep 2013

Ježiši pardoooooon,to nebol Persen,idem si vyhladať na nete ten názov toho,čo som brala.no trapas.persen je na nervy!!!

jurly
12. sep 2013

u mna z pociatku pomahala dubova kora a kupel z nej, potom uz nic ani masti ani kupel. po porode to ustupilo, ale jeden mi zostal natrvalo 😠

katfan
12. sep 2013

Takže bol to Ascorutin.Doporučujem

usacek79
12. sep 2013

@vivinka26 ach, predstavila som si, ako mam prdel otrcenu do lampy, strasne ma to pobavilo 😀 😀 samozrejme nespochybnujem ucinok, len ta predstava je funny 😉 😀

@paula285
ja mam tiez problem cely zivot a teda momentalne poriadny, pomaha mi ako tak len absolutna hygiena po velkej (teda sprcha) a vecer si davam taky kremik z dubovej kory...
rano sa budim v pohode, ale pocas dna sa to cele "vytrci" a boli ako fras 😠
podla mna nejaky zasadny recept na to neexistuje, ja sa neskor po porode chystam na zakrok, inak to uz nevidim 🙄 ale aj to nemusi byt navzdy, casto sa zvyknu opat vytvorit... 😕

paula285
autor
12. sep 2013

@kaftan dakujem vyskusam 🙂

@usacek79 no mne tiez nezaberaju maste ani kupele , este dnes mi to aj krvacat zacalo :( .. mam doma detralex , len neviem ci to mozem uzivat ale uz som taka zufala ze skusam hocico.. Pocula som ze aj po operacii sa to moze vratit .. ale drzim palce teda 🙂

jajka78
13. sep 2013

@paula285 ja som sa tiez bala ale radsej ako operovat v tehu alebo trpiet, nemohla som chodit, spat, sediet no nic, hnusna krvna zrazenina. ten detralex mi to upne nevyliecil, stiahol, snazim sa o konecnik starat, uz by som to nechcela zazit a hlavne v tehu ked nic nemozes.aj som si tu citala diskusie, baby co maju problemy so zilami brali cele tehu, i ja beriem od zaciatku, teda uz 2 mesiace predtym sa mi to objavilo, nemam zaruku ze nic nebude, este 10 tyzdnov predo mnou, najvacsi narast babatka a tlak , takisto pri porode cize to chcem ustalit do porodu. po porode sa vraj detralex nema ked sa koji. no a to bude asi horsie. pri prvom som pouzivala 3 mesiace plavacie koleso.... tak si uvaz. pravdepodobne ani mna operacia neskor neminie

paula285
autor
13. sep 2013

@jajka78 no dnes som zacala brat detralex , zatial sa mi to len trocha zmensilo ale neboli to uz az tak . Len vzdy pride vecer a strasne to zacne svrbet ze ani spavat neviem . Dufam ze to coskoro aj mne zaberie a bude to dobre. Viem , chapem o com hovoris aj ja uz to mam dlho ale operaciu nechcem urcite a dufam ze nebudem muset 🙂 ze sa to da po porode do poriadku .. no tak ty uz aspon vies do coho ides 🙂

jajka78
13. sep 2013

@paula285 aj mna tosvrbieva,to mozu by t ranky.mne dala dr na gastroenterol.este nitromintovy gel.je miesany a moze sa i vtehu.lieci ranky.skus sa spytat v lekarni kde miesaju mastzi.ju to naucil dajaky lekar.
aj ja by som sa rada vyhla opetacii ale uvidim ako po porode.mne akoby vychadzalo crevo ani nir hemoroid.ono sa mi pekne vcucne
ale akonahle idem i na malu uz mi vylieza a potom musim zatlacit dnu a zase nevyjde nic
.len ked cupnem sadnem na wckp.mne tiez vravela ze sa to vracia po opetacii.ja ked tak laser.klasika chirurgia je masaker

paula285
autor
14. sep 2013

@jajka78 dakujem skusim sa spytat 🙂 no viem o com hovoris , mne to uz zajde , tesim sa ze bude pokoj idem na wc a zase je to take iste .. tak uz som sa s tym zmierila ze to bude az do konca tehotenstva 🙂 .. tak nejak to musime vydrzat 🙂

jujlucka
14. sep 2013

Ja som po prvom porode trpela ako pes...bolo to nieco hhrozne co mi trcalo zo zadku....sestricka mi to zatlacala, taka bola zlata.....bola som rozhodnuta ist ja operaciu, aj som sla....ale preto, ze sa mi uz vobec nevracal dnu, nebola mozna operacia laserom, len chirurgicky....mesiac som nemohla nic, na toaletu som chodila uterakom v ustach, vrieskala som od bolesti.....odvtedy musim davat pozor, aby som kazdy den sla na stolicu....stale je to citlive....je to uz rok od operacie......a pred 3 tyzdnami sa mi urobil novy.....myslela som, ze toto tehotenstvo budem bez nej....ale nevyslo....skusala som maste, cipky, este horsie!!! Nedavala som si nic, prestalo to boliet, ale ostala von...a nevracia sa vobec dnu....som z toho nanervy....tolko som si vytrpela, a mam to zase....operacia??? NIKDY.....bojim sa, co bude po porode....snad to ale nebude take hrozne, budem v to dufat.....

jajka78
14. sep 2013

@jujlucka iny masaker.mam strach z toho co si pisala.daj porom prosim ta vediet ako ti dopadol
porod.ja viem ze je to velka bolest s tou operaciou.ty si detralex neskusala?
ja som to take nemusela.mat keby som tomu venovala po porode vacsiu pozornost.
uvidime ale bojim sa.ja ked tak jedine laserom.

usacek79
14. sep 2013

@paula285 no uprimne, ja praveze tie moje ani neriesim nejako, som si za cely zivot zvykla 🙄
tiez mi obcas krvacaju, ak je velmi tvrda stolica, a teda dnu mi uz v podstate nezachadzaju, ani sa nedaju zastrcit - ked zastrcim, ihned su vonku...
pred tehu som mala z casu na cas trciacu jednu, teraz uz je to taka "kvetinka" - aspon 5 mi ich trci, faaakt hnus 🙄

ale teda ako hovorim, okrem hygieny a toho kremiku neriesim, po porode by som zrejme sla na zakrok - gumickovanim, to mi bolo odporucane, ako najsetrnejsie 😨

@jujlucka ach, no hruza to citat ☹ moja kolegyna bola na chirurgickom odstraneni a tiez povedala, ze nikdy viac by uz nesla, pol roka pomaly nemohla sediet, o velkej potrebe nehovoriac...
drzim palce, nech sa stane nejaky zazrak po porode...

dari226
14. sep 2013

treba zmenit stravu vela vlaknin ovsene vlocky a take,ovocie ,vela pit
po toalete utierat len vlhkym toaletnym papierom kamilkovy alebo pod,najlespie studenym a potom sprcha studene ako vydrzis na ten hemoroid.a tie masticky,a pocula som aj o homeopaickych cipkoch dostat v lekarni.v noci ked sa da spat dole bez nohaviciek alebo nohavic aby nic nebolo drazdene.

zuzuzu3
14. sep 2013

Jaaaj, tak s tymto som si fakt užila hrozné chvíle. Po prvom pôrode mi vyšiel prvy a mesiac som si nemohla ani sadnúť !!! Po druhom pôrode sa to objavilo znova a bolo to veľa horšie !!! Ani sedieť, ani chodiť, ani dýchať. Katastrofa. A po treťom pôrode, ktorý bol cisárskym som si myslela, že sa zlatá žila neobjaví, ale omyl !!! Museli mi ju rezať bez umrtvenia, lebo som myslela, že umriem !
Dnes už viem rozoznať príznaky a dokážem im ako tak predchádzať. Pri prvom podozreni si dávam čipky a mastičku Faktu, Čudne sa to píše, ale pri veľkej potrebe netlačím nasilu a keď to nejde samo, vždy mám po ruke Glicerínové čípky. Sú obdobia, kedy by som bez nich ani neprežila. A keď sa nedajbože stane, že žila vybehne von, v tom okamžiku potieram kortikoidovou očnou masťou a celú noc mám na zadku prikložený sáček s KOCKAMI ĽADU !!! A ten ľad naozaj zaberá 🙂

jujlucka
14. sep 2013

@jajka 78 detralex som uz mala napisany, ale ked mi v lekarni povedali, kolko stoji, tak som sa bohuzial musela otocit a odist bez liekov....ale teraz uz urcite kupim....mne povedali v porodnici, ze sa detralex moze po porode....snad sa ti bude dat odstranit laserom...je to urcite ovela lepsie...len mne povedali, ze uz pri takom pokrocilom stadiu sa neda....bolo to fakt hrozne, po operacii....hlavne na zachode...zosita prdel, nemozes sa vyondit, bolest jak fras...brrrr.....bola to nocna mora....dam potom vediet, ako to bude po porode, snad to nebude az take, ako pri prvom...

jujlucka
14. sep 2013

@zuzuzu3 uz aj ja som rozmyslala, ze by som skusila lad....kazdy vravi, ze teply kupel, alebo sprchovanie prdele teplou vodou....ale mne to absolutne nic nepomahalo...skusim ozaj ten lad....tak to sa uz fakt na ten moj druhy porod tesim....joj fakt sa nebojim porodu, ako tej zily....ma porazi asi....

zuzuzu3
15. sep 2013

Mne ten ľad poradil jeden skvelý gynekológ. Povedal, - je to zápal - jednoznačne ľad !!! a nie teplé !!! Mne to teda pomáha skvele. Úplne mi to znecitlivie 🙂... držím palce !!!

jajka78
15. sep 2013

@jujlucka ano studene aj ja si kazde rano oplachcem vlaznou a na to studena sprcha nech sa stiahne. a si davam ten detralex je drahy ale tiez mam strach vacsi z hemoroidu ako porrodu, predsa len mame jednurit na cely zivot 😀
potom dam vediet ako som dopadla
aj men predpisala dr kortikoid mast este pred tehu doloproct ale na gastro mi povedala ze sa to vrati a predsa len kortikoid
taz davam stale dub koru po stolici ten nitromintovx gek ak stipe a avenoc ne premastenie ale len jemne vrstvy faktu masti na noc ale to az teraz inak cele tehu avenoc
a mam aj hadensu z rakuskata je vraj dobra u nasnedostanes lenze ona je mentolova a stipe chladi neviem ci je to normalne nik mi zatial nevie povedat ale je vraj velmi ucinna.ja sa bojim aby sa mi to ale este viac nerozdrazdilo.

aj ja ich mam uz dost zle ale chirurgicky si nedam
@zuzuzu3 a nenatrhli sa ti pri porode tlakom? nekrvacali ti silno? ja sa bojim aby mi nemuseli sit zadok
a ked ti ju rezali ved to si musela kicat od bolesti? co si mala zrazeninu? ci preo ti ju rezali?

zuzuzu3
15. sep 2013

@jajka78 Nie, tlakom sa mi nenatrhli a to mal druhý syn cez 4 kg. Tretie babätko som mala cisárskym rezom, tak som si naivne myslela, že vtedy sa zlatá žila neozýva, ale veeeeľký omyl, mala som ju jak vyšitú, a keď mi ju narezávali (lebo už som tam mala veľkú zrazeninu) tak som vrieskala, že ma určite aj o dve poschodia vyššie bolo počuť ! Ale bolo mi to jedno, lebo podľa mňa by s tým mali ženám automaticky pomáhať ešte v pôrodnici a nie ich nechať trápiť ! Lebo oni pri pôrode vidia, či ti tá žila vychádza von, alebo nie !

jajka78
15. sep 2013

@zuzuzu3 auuu 😝 a ty si ju mala pred tym tretim porodom ci pocas pocas cisarsekho ti vznikla ta zrazenina?

zuzuzu3
15. sep 2013

@jajka78 Tesne pred pôrodom som ju určite nemala vonku, lebo som si dávala pozor. Vyšla von až po pôrode. Asi je jedno ako rodíš. Keď klasicky, tak ju vytlačíš von, a keď cisársky, tak si sa ti mrvia v bruchu a asi to tam tiež nejako narušia 😢
Ale určite to neplatí u každej ženy. Ja mám asi slabší cievny systém 😖 !!!

jajka78
15. sep 2013

@zuzuzu3 netusim ako mam ist rodit.mam este pruh ale vraj ten nevadi
a zatial si maly sedi na ritke k tomu tieto hemoroidy skor cisarak ale u nas
v trencine za kazdu cenu prirodzene ale keby bolo treba tak neustupim
ale teraz neviem co zvolit

paula285
autor
16. sep 2013

no jak tu toto citam sa zacinam bat este viac :/ doteraz som sa bala porodu , no teraz sa uz najviac tej zily bojim :(

@usacek79 no presne take to mam aj ja , asi takych 5 spojenych , a potom ked uz mi ostane len jedna ze ostatne zajdu zas musim na wc a zase je to rovnake .. ale aspon ze ten detralex mi zabera , lebo doteraz som ani spavat nevedela a teraz je to uz lepsie 🙂 ..co je to gumickovanie? ja som pocula ze laserom je to najepsie , ale zas asi ako u koho .. kazdy to znasa urcite inak ..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre