Dobrý deň, možno moja téma na prvý pohľad nesúvisí s tehotenstvom ale predtým som tento problém nemala. Mám problémy s dýchaním pretože sa mi počas tehotenstva zmenšila nosná dierka, dokonca mám pocit, akoby sa mi na nosovej prepážke urobil nejaký výrastok. Niekedy sa v noci zobudím na to, že nemôžem dobre dýchať, je to veľmi nepríjemné. Súvisí to s tehotenstvom alebo je to len náhoda? Má niekto podobnú skúsenosť? V prípade, že by ma lekárka poslala na operáciu, dá sa to podstúpiť v tehotenstve?
Ďakujem.
Máš prekrvenú sliznicu v nose, to súvisí s tehotenstvom, ale ORL navštív, môžeš mať zväčšené nosné mandle.
ahoj...no ja som v tehu mala stale upchaty nos-je to vraj normalne...ale teraz som mala problem so sustavne upchatou nosnou dierkou..tiez mam krivu prepazku.. sla som na orl a zistili mi zapal dutiny-tej pri nose,nie na cele..dal mi sprej na mesiac avamys..a preslo to. chod na orl... 😉
Ďakujem pekne.
@teri24 jaj tento problém poznám...zle sa mi dýcha a v noci zle spím. Upchatý nos mám celoročne a vždy som brala kvapky čo prerástlo v sanozinizmus...Kvapky do nosa ale tehotné nemôžu tak tie už neberiem a operáciu nosa tehotným nerobia...ja si musím počkať do pôrodu potom to budem riešiť...lebo teraz fakt trpím. Môžeš ale navštíviť ORL nech sa ti na to pozrú a aspoň ti povedia čo je vo veci...
môžeš tam mať polyp,ale operačne /aj príp. prepážku/ to budú riešiť až po pôrode
@teri24 to poznam, v tehotenstve je to normalne, pri dcere som mala upchaty nos cele tehotenstvo, pouzivala som kvapky a dcera je alergicka, nikto mi vtedy neporadil....teraz si davam pozor, od polovice tehotenstva mam upchaty nos a pouzivam VINCENTKU je fakt dobra 🙂 a to som po operacii nosovej prepazky, aj po operacii som ju pouzivala.....
Po pôrode to moze prejst, ale zalezi aj od toho ci vobec mas posunutu prepazku, ja by som isla radsej na ORL, tam ti Dr. povie co a ako. Mozno bude potrebna aj operacia....Aspon do operacie by si pouzivala tu vincentku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@teri24 nie som odbornik,ale nemyslim si,ze prepazka v nose suvisi s tehotenstvom,aj ked viac krvi v tele a voda,moze niekde tlacit,kto vie. skor to bude nezavisle od toho. odporucam navstevu ORL a v tehotenstve urcite nebude operacia prepazky,ta sa robi v celkovej anesteze