Problém so zubom v 26. týždni

2. feb 2024

Potrebovala by som súrne poradiť. Som tehu 26.tt a pred mesiacom mi zubár prišiel pri preventívke na to, že mám odlomené zo zuba. Dal mi termín a bola som u ňho, vyvŕtal kaz, vraj bol veľmi hlboký…dal mi tam vložku liečivú, prešlo 10 dní a vložka vypadla…došla som tam a zistil, že s vložkou sa odlomil aj kúsok zuba ďalej, zasa to prevŕtaval a uhladil, aby nebol ten zub ostrý..dal zasa výplň a termín mám v pondelok už. Mne ale však v ten večer vypadla zasa vložka na kúsočku, ale evidentne zasa aj so zubom pretože keď si tam prejdem jazykom cítim si ďasno 😭🙈 bojím sa, že sa tak zlomil, že sa už nebude dať zaplombovať, ako to bolo v pláne na pondelok. Zub vôbec necítim, nebolí, akurát ma jemne pobolieva to ďasno keď si po ňom prejdem jazykom alebo prstom, aj ho mám také začervenané. Na pohotovosť by som s tým nerada, je to ok počkať už 2 dni do pondelka? Je možnosť, že sa zub ešte zachráni?😭🙈Vďaka.

guudy
2. feb 2024

Toto nie je na pohotovost. Jedz do pondelka na druhej strane a uvidis, co ti povie zubar. My tu nikto nevidime, v akom stave mas aktualne zub. Len prosim ta, nedavaj sem fotku a vyckaj do pondelka 🙂

autor
2. feb 2024

@guudy neeviem to ani ja pozrieť a nie to ešte foto dať😂 je to do vnútornej strany, ja to nevidím🙈😅 nenapadlo by mi dať foto ani…snáď to bude ok🙏 jem na druhej strane už takmer 2 týždne, odkedy to začal robiť, nechápem ako to tak ľahko vypadáva🙄

guudy
2. feb 2024

Vlozka zvykne vypadnut…ale ta doba aj dost zavisi od toho, ako kvalitne to zubar spravi🤷🏼‍♀️.
Vydrz do pondelka. 🤞

autor
2. feb 2024

@guudy ďakujeem 🙏 to už nejako dám 🙏 len nech to neni na extrakciu 🙄

hradnapani
2. feb 2024

toto nie je nic neobvykle, neboj sa, zubar si s tym poradi aj ked to mas takto odlomene, dnes vedia doslova kuzlit a od extrakcie bude urcite este daleko. v tehotenstve ti ju ani neurobi, pokial na to nie je naozaj vazny dovod.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre