Príznaky mimomaternicového tehu alebo prázdneho vaku

jennylin
4. dec 2015

ahojte, ake su prosim priznaky ineho ako zdraveho tehotestva ? Napr. ak je plodovy vak prazdny alebo je mimomaternicove teh. Mam v podbrusku take mykanie, ako ked myka okom nerv napr.
dakujem za kazdu reakciu ....

limetka69
4. dec 2015

@jennylin minomaternicove tehotenstvo môže vylúčiť jedine lekár. Tehotenský test zvykne byť slabý a nesilnie, ale to nie je istota. O tom musí rozhodnúť lekár, za to sa chodí potvrdiť gravidita okolo 7 tt keď je už vidno kde sa embryo uložilo a ci je tam akcia srdca. 🙂

slniecko35
4. dec 2015

@jennylin moja znama mala mimomaternicove tehotenstvo. Nevedela, ze je tehotna ked musela ist s obrovskymi bolestami na pohotovost , bolest sa jej tahala az do nohy, no potom jej tam oznamili, ze je v piatom tyzdni. Ak ta len mierne boli v podbrusku ako pri menzese mozno aj trochu viac, moze to byt normalne tehotenstvo. No a prazdny vak sa da rozpoznat len na ultrazvuku.

vafinka
4. dec 2015

nic v zlom uz mas od lekara aj potvrdene tehu? ak si v 4tt, co uvadzas, ako vies ze to bude dievcatko??? 😀 , najprv k lekarovi utekaj a nepolemizuj zbytocne 😀

blacklady
4. dec 2015

@jennylin obvykle spinenie, presla som oboma, takze mam s tym skusenost, pri prazdnom vaku som zacala na konci 6tt spinit, na druhy den na utzv bol prazdny vak, ktory sa o tyzden potvrdil, pri mmt v 5tt spinenie, nasledne bolesti... @limetka69 s testom nemas pravdu, mala som mmt 2x, test bol vzdy silny ako v ostatnych mojich tehotenstvach, takze podla testu nemas sancu zistit rozdiel.

limetka69
4. dec 2015

@blacklady tak ja som napísala, že to nie je žiadna istota, ale stáva sa, že ho ženy majú slabší. Ja som mala pri bioch. taky slabý 🙂 jednoznačne musím Dr, ak chce byť múdrejšia

bocjanka
4. dec 2015

Pri mimomaternicovom tehotenstve bývajú silné bolesti v podbrušku buď na ľavej alebo pravej strane. Podľa toho v ktorom vajcovode sa embryo uhniezdilo. Ja konkrétne na ľavej strane, nasledovala laparka a odstránenie vajcovodu. Boli to ukrutné bolesti, ktoré určite doženú ženu k lekárovi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre