Príznaky mimomaternicového tehotenstva

mladatko
27. feb 2012

je to velmi smutna tema,kto z vas zazil mimomaternicovu tehotnost a ake boli priznaky,kedy ste to zistili???? ☹

michala99
27. feb 2012

@mladatko ahoj, ja som mala mimomaternicové tehotenstvo pred piatimi rokmi....moje príznaky boli: špinenie, bolesť prsníkov a občasné pichanie na pravej strane. Keďže mi ho môj dr. diagnostikoval včas, tak som bola v nemocnici a riešilo sa to metotrexatom (nechceli ma operovať, lebo som už mala poškodený vaječník na ľavej strane). Je to smutná skúsenosť a veľmi často si na to spomeniem a počítam, že koľko rokov by už bábätko mohlo mať ☹ .

mladatko
autor
27. feb 2012

michala99,ahoj,ja este nastastie takuto skusenost nemam,ale testy mi vysli negativne ,menzes nikde,mam nepravidelnu mrchu,pobolieva ma na pravej strane podbruska,skor tam pocitujem taky tlak,prsniky ma skor stipu,obcas palia,sucho v ustach,smad obcas,aj vytok,ale len biely,tak neviem na com som,mam strach ist k lekarovi,mam jedno dietatko,chceli by sme druhe,bojim sa sklamania a trapenia,keby to bolo ono ☹ !

michala99
27. feb 2012

@mladatko myslím si, že podľa príznakov by si mohla byť tehotná. To že máš negatívne testy ešte nič neznamená, možno máš zatiaľ nízku hladinu HCG a test ho ešte nezachytil. Mimomaternicové to podľa mňa nebude. Keď som teraz bola tehotná, tak aj mňa pobolievalo na pravej strane - bola to taká ťahavá bolesť. Hlavne sa neboj a nestresuj sa.

mladatko
autor
27. feb 2012

ja to pocitujem skor taky tlak na pravej strane,akoby mi tam nieco zavadzalo,ked sedim najma to citim,ale krce to nie su,citila si nieco podobne,aj ty,mimochodom dakujem za povzbudive slova!!! 🙂

ivveettaa
28. feb 2012

@mladatko Mimomaternicové tehu je veľmi nebezpečné, preto by som pri akýchkoľvek "čudných" príznakoch radšej čo najskôr navštívila dokiho. Som 2 roky po MMT. Mala som pozitívny tehu test, koľajnice na ňom ako hrom. Nič ma nebolelo, a tak som sa nejako veľmi k dr.neponáhľala, l Aĺe asi v 6-7 týždni prišla jednu peknú sobotu obrovská bolesť a ja som skončila na operačke. Ušla som hrobárovi z lopaty 😒 Držím ti palce 😉

mladatko
autor
28. feb 2012

dakujem,ale uz nebude potrebne nikam ist,pretoze som dostala mrchu na 50 den si fesanda dorazila,ale prisla v plnej parade bolesti hrozne a zvysena teplota z toho, vrie mi v bruchu a v nohach a krize ma bolia,som totalne hotova,myslela som si,ze som tehu,pretoze po piatich rokoch sme to s manzelom skusili nechranene,lebo chceme druhe dieta,teda priali by sme si ho.mam nepravidelny menzes,ale tento teda meskal obzvlast,tak preto tie moje pocity,takze tehu nie som! ☹

michala99
28. feb 2012

@mladatko to ma mrzí, držím palce, nech na budúce už mrcha nedorazí...

mladatko
autor
29. feb 2012

dakujem!!! 🙂 😉 😵

jaankaa17
17. jan 2021

Mali ste bolesť a krvácanie po laparoskopii a salpingectomii? Koľko asi ci keď mám stichi je to normálne ešte? A za koľko sa vám podarilo znova otehotnieť?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre