Prišla som o svoje dcérky

martina0005
6. júl 2016

☹ Včera som prišla o svoje dve dcérky neviem čo mám robiť ☹ prosím povzbudte ma neviem sa s tým zmieriť je mi z toho do plaču. Doktor mi vravel že je takýchto prípadov kopu ale aj tak mi je veľmi ťažko stále z toho obviňujem iba seba boli to len predsa moje prvé deti ale nejako to už musím zvládnuť ☹ ☹ ☹

dominika6
6. júl 2016

mrzí ma to,hlavne sa naopúšťaj a hladaj oporu v partnerovi

martina0005
autor
6. júl 2016

@dominika6
Len je to veľmi ťažké každý sa tešil a hlavne ja s manželom že budeme konečne rodičia a stále je mi len do plaču

12katka21
6. júl 2016

jemine, zamrazilo ma. S tym by sa ziadna z nas nezmierila. A slova typu vsetko bude dobre, cas to vylieci a podobne su asi zbytocne .....
Drzim palce. Je mi to velmi luto.

dominika6
6. júl 2016

@martina0005 nevadí lepšie je sa vyplakať ako to dusiť v sebe a odcudziť sa navzájom...ver že aj jemu je ťažko ale nedáva to tak najavo..kamarátka si tým prešla a teraz má dalšie 2 zdravé detičky...

sibalka21
6. júl 2016

@martina0005 je mi to strasne luto, hlavne hlavu hore 🙂 Neobvinuj sa, ved ty predsa za to nemozes, stavaju sa take veci bohuzial.... A co sa im stalo? .... Z vlastnej susenosti viem ze bolest pominie alebo sa aspon zmierni na minimum pri dalsom babatku.... Hlavne oddychuj a maj oporu v partnerovi 🙂 A ked uz budete moct, popracujete na dalsom ... Vela stastia 🙂

martina0005
autor
6. júl 2016

@12katka21
Ďakujem a vieš to už bolo také že budem mať prve deti a to večer už bolo nanič

martina0005
autor
6. júl 2016

@sibalka21
Aj ty si to zažila ??? Stalo sa to večer doma zrazu mi prišlo a už hneď doktor povedal že je koniec

zdenkakarolina
6. júl 2016

Tažko sa hladaju slova.

martina0005
autor
6. júl 2016

@zdenkakarolina
Aj tak to už je nanič

zdenkakarolina
6. júl 2016

@martina0005 Ja by som ti otomvedela rozprávať,utechu som hladala vtom,že chcem rýchlo zas byť tehu a podarilo sa tak všeliak ,ale podarilo.

martina0005
autor
6. júl 2016

@zdenkakarolina
Aj ty si už potratila niekedy ???

sibalka21
6. júl 2016

@martina0005 Hej ale nase babo nebolo este take velke..... Lekari povedali ze minimalne 3 mesiace pockat a mozme skusat znovu .... Cakali sme, lebo som sa potrebovala psychicky aj fyzicky dat dokopy a po polroku sa nahodou zadarilo 🙂

martina0005
autor
6. júl 2016

@sibalka21
pozri ja som už pripravovala kočík a všetko ostatné ale dúfam že čoskoro sa nám zadarí ale je to pre mňa veľmi ťažké

henikav
6. júl 2016

@martina0005 je mi to velmi luto, je to neskutocna bolest. Po nejakom case ta bolest trosku ustupi a budes s tym vediet zit, ale v srdci budes na tie deticky stale mysliet. Len teraz asi prezivas peklo. Plac, vyplac sa z toho, vyrozpravaj, ale neobvinuj sa, stava sa to aj ked to nechceme a nedokazeme tomu zabranit. Vela sil, drzte sa a podporujte navzajom s manzelom

zdenkakarolina
6. júl 2016

@martina0005 Ano .aj s prvou dcérkou sme cakali dvojičky,ale jedna nam v5m odišla a ostala nan Karolinka.

martina0005
autor
6. júl 2016

@henikav
ale ja nedokážem žiť už sa asi len vrátiť ku škole a skúsiť to ale ja by som aj išla na umelé oplodnenie len aby sme boli rodičmi

henikav
6. júl 2016

@martina0005 viem, teraz mas pocit ze tvoja dusa umrela spolu s detmi, bude to trvat par tyzdnov kym sa z tej bolesti dostanes, ale dostanes sa z toho

martina0005
autor
6. júl 2016

@henikaasi to skúsim s umelým oplodnením

tova
6. júl 2016

Pride mi tato tema divna. Nick zalozeny v july, a dnes nova podobna tema zalozena nickom tiez dnes. Akoze pred 3 dnami si pisala ako nakupujes, vsetko v poriadku a zrazu behom 3 dni si dostala krc a hned povedl lekar ze je po detoch v 32tt?? v takom tyzdni sa uz deti zachranuju, aspon par dni by zili pripadne aspon jedno. Susedov chlapcek sa narodil v 28tt. bol 2 mes. v inkubatore a je uplne bez nasledkov. Ak si po nejakom masivnom potrate tak by si lezala v nemocnici a na poslednom mieste myslela na MK a na umele oplodnenie..

martina0005
autor
6. júl 2016

@tova
proste pochop že keď odpadnem a krvácam zachraňuje sa to ťažko a keď sa nedalo tak ja už neurobín nič

tova
6. júl 2016

deti sa zachranuju v takom tyzdni cisarskym aj ked je uz zena mrtva. Ked krvacas 10 min. pocas prevozu do nemocnice sa nic nestane, spravia cisarsky a deti zachranuju. Tebe keby praskla maternica tak dnes lezis na ARO a zachranuju ti zivot a nie pises na MK. Mam dvojicky, aj som krvacala. viem z hruba co sa moze stat a ako dopadnut. Toto mi pride velmi malo pravdepodobne co pises sa stalo alebo si to zle opisala, ale aj tak by som nechapala tvoju psychiku pisat o tom ani nie den po potrate.

henikav
6. júl 2016

@martina0005 preco IVF? Aj tieto deti boli po umelom oplodneni?

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loginexistuje
6. júl 2016

v takom tyzdni hadam uz nejde o potrat ale o predcasny porod....

kikus48
6. júl 2016

@tova si blazon ? Mohla mat abrupciu placenty kde sa neda robit nic ked nie je lekar blizko ? Alebo inu vaznu komplikaciu. Dvojicky su rizikove. A dvojicky v 31tt su nieco ine ako jedno dieta v 31 tt. Mozno anomymne potrebuje utechu. Mozno nechce rozpravat s ludmi ktorych pozna. Mozno nikto z rodiny sa s nou nevladze rozpravat. Kazdy zvlada zial inak.

kikus48
6. júl 2016

@martina0005 mrzi ma velmi co sa to stalo. S takouto stratou je tazke sa vyrovnat, neviem ci by som to zvladla.

candii
6. júl 2016

Je mi to naozaj velmi luto 😕😕 taketo veci by sa nemali stavat .. zial clovek to neovplyvni a urcite sa za to naobvinuj .. nemozes za to.. bud silna .. neboj coskoro sa urcite zadari a budes maminka.. drzim ti palce a posielam 💙 a vela .. veeela sil!!!!!

bajana
6. júl 2016

@tova nechcela som o tom zacinat, ale suhlasim....pred par dnami mali deti v jednej teme okolo 1,4kg...teraz odpadne a je po detoch? Toto pise evidentne niekto, kto o tom nema paru...aj pri nahlom krvacani sa deti zachranuju, tiez som mala abrupciu v 32tt a akutnou sekciou sa mi narodil zdravy syn, ja som tiez ok...tuto deyi nepreziju, ale matka nie je v ohrozeni? Vsak by mala byt teraz minimalne na JISke a nie vypusovat do niekolkych tem na MK....

kikus48
6. júl 2016

@bajana deti zomieraju aj pri porodnej hmotnosti 3.5 kg. Abrupcia placenty ma roznu zavaznost a mozno ani neslo o nu. Len ma zaraza, ze ked niekto nieco take napise, ze potrebuje sucit, neodvazila by som sa obvinovat z klamstva. Asi som doverciva, ale ked to je pravda, bolo by mi samej zo seba zle ze som niekoho kto ziadal o sucit obvinila z klamstva. Podla mna netreba vsetko komentovat. Poprosila o pomoc, tak jej odpoviem ked viem ako. Neverim jej, tak som ticho. Je fakt nutne sa vzdy vyjadrit ?

tova
6. júl 2016

@kikus48 si blazon ty? keby islo o abrupciu placenty, tak lezi na are a nesurfuje po koniku. Mi hovor co su dvojicky. Ja ich mam 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre