Ahojte,
idem si sem skôr pre povzbudenie. Mám otázku je tu nejaká žena, ktorá mala mimomaternicové tehotenstvo a potom sa jej podarilo úplne prirodzene otehotnieť a donosiť dieťatko? Poprosím len pozitívne skúsenosti nakoľko, toho negatívneho už bolo dosť. A poprípade poprosím nejaké odporúčania, aké vyšetrenie ste podstúpili po mimomaternicovom. A ešte by som sa rada spýtala, že či ste po mimomaternicovom absolvovali prefuky vajcovodov? Ešte na doplnenie nebol mi odstránený vajcovod. Teším sa na vaše komentáre a ďakujem za každú skúsenosť a radu 🙂
@sandrasandrasandra zobrali mi vajcovod v lete a dnes som skoro na prvý šup v 13tt 🙂 Mala som zrasty v maternici ktoré blokovali vajcovody. Prefuky mi moja dr neodporučila lebo je to vraj zbytočné. Vajcovod sa môže stiahnuť aj po čase a neurobíte s tým nič. Je to buď alebo. Keď vám ale zostali oba tak si myslím že je to dobrá správa
@sandrasandrasandra robili vám laparo? Povedali dôvod? Ja som na podporu počatia brala ešte inofolic a pila som alchemilkovy čaj
@magaret7 jej dakujem za povzbudenie 🙂
@kkovacovak dakujem za skusenost a blahozelam 🙂
@kkovacovak ano robili mi laparoskopiu, ale dovod mi nepovedali a ani nik z lekarov nepovedal co dalej.
znama mala MMT v lete 2019 po prirodzenom otehotneni. predtym sa roky snazili o dieta, jedno mali dvojrocne z umeleho. mala jeden funkcny a jeden nefunkcny maly vyjecnik. po MMT jej museli vybrat ten dobry vajecnik aj s vajickovodom. takze to vyzeralo beznadejne. o 5-6 mesiacov znova prirodzene otehotnela, ten jeden vajecnik sa nejako pozbieral a teraz ma malu slecnu.
@sandrasandrasandra ak robili laparo tak to tam zbežne pozreli. Mne ani dr čo robil operáciu prefuky neodporučil. Moja dr sa vyjadrila že je to teraz proste lotéria a ovplyvniť sa to moc nedá. Vy máte výhodu že sú ako tak priechodné a máte oba. Ak sa to stane opäť tak stále sa nič nedeje a môžete mať normálne dieťa. Ja som sa klepala od stresu po pozitívnom teste či to je tam kde má byť lebo by to už bolo v mojom prípade fatálne. Dr ma tiež upozorňovala na vnútorný stres ktorý môže škodiť aj maternici. Ale každý sa zhodol že po laparo je maternica vyčistená a dokonca je ľahšia cesta k počatiu. Mne sa to podarilo tak prečo nie aj vám 🙂 po mesiaci ame sa už mohli začať snažiť...držím palce a ďakujem pekne
@janetinka27 dakujem za skusenost 🙂
@kkovacovak dakujem krasne za povzbudenie 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sandrasandrasandra ahoj, moja kamoška mala mimomaternicove, zobrali jej vajcovod a potom normálne ešte 3 krát otehotnela prirodzene, žiaden problém a to s jedným vajcovodom. A na prefuk nebola. Čiže neboj nič ide to.