Príliš veľa stresu v tehotenstve

3. jan 2024

Ahojte, som 22tt a odkedy som tehotná mám fakt smolu na blbé a nešťastné náhody. Stále sa mi stane niečo, pri čom sa strašne zľaknem, potom samozrejme plačem a následne sa bojím, či tým nemôžem ublížiť bábätku. Mám jednoducho pocit, že mám v tehu veľa takého stresu z blbých náhod a nešťastných udalostí. Zažili ste to niektorá? Čím viac si dávam pozor, tým viac sa to na mňa všetko lepí. Bolo všetko ok?

majlo1234
3. jan 2024

Co su tie udalosti? Ja som lakavy typ, mna vystrasi aj pes za plotom😂 ale nemyslim, ze by to nejako ovplyvnilo dieta

mamickalisticka
3. jan 2024

Ja som mala veľmi veľa stresu v prvých mesiacoch v práci, som pracovala s klientmi, s ktorými sa bolo treba naťahovať a teda psychicky náročná práca.. plus v druhej polke tehotenstva umierala moja drahá starká, takže ďalšie stresy.. dieťa bolo ok ..ale nemala som mlieko vôbec a nijako sa mi ani nespustilo.

rebekita45
3. jan 2024

Tiez mam velmi vela stresu od zaciatku tehotenstva,a furt daco ako naschvál, vela placu, strachu, stresu, nervov...a este k tomu stres, ze to prenasam na bábätko 🙈 snad bude všetko ok

autor
3. jan 2024

@majlo1234 napr. mi v ruke vyskratovala kulma na vlasy, začala následne horieť zásuvka, skoro som infarkt dostala….v živote sa mi nestalo, aby nám niekto zazvonil v noci a od kedy som tehotná, tak 3x v strede noci, tiež som mala riadne šoky…prichytila som zlodeja pri krádeži a tiež som sa skoro 💩💩 že ako zareaguje on, keď ma videl, že som ho vymákla..a podobné skvosty 🙄vystresujem sa a potom hneď revem pod vplyvom hormónov…

autor
3. jan 2024

@majlo1234 no a o práci ani nehovorim, tam som zažívala iné šoky tiež..

autor
3. jan 2024

@mamickalisticka ďakujeem, som rada, že to všetko dobre dopadlo🙏
No to mlieko je nepríjemné, ale to asi aj ženy bez stresu niekedy nevedia ovplyvniť, to je asi fakt hop alebo trop. A bábo máš kľudné?

autor
3. jan 2024

@rebekita45 ja tiež, to isté🙈 strašne všetko prežívam celý život a nie to ešte teraz..stále myslím na to, či to nemôže bábätku uškodiť, ale verím, že nie…

marianarem
3. jan 2024

Tak mozno si teraz tieto veci aj viac vsimas, alebo ich viac prezivas, lahsie sa vylakas. Ono sa to deje bezne, len bezne to clovek mozno nejako lahsie rozchodi. Veci, co opisujes, sa teda minimalne mne uz vsetky stali a tehotenstvo by malo byt proti takejto zatazi odolne, inac by nedonosil skoro nikto.
Inac s tym zazvonenim v noci, to sa mi tiez stalo prave v tehotenstve, ze som bola sama v dome a zrazu niekto zacal vecer trieskat na okno. Dole bola suseda s Alzheimerom, ktora bola cela vyklepana, ze ma v dome cudzieho chlapa a mam jej pomoct. Isla som, ale bol to samozrejme jej manzel. Stalo ma potom ale strasne vela namahy ju nejako presvedcit, aby sa domov k nemu vratila. Bola som potom dost roztrasena veru. Okrem toho som v zaciatku tehotenstva aj krvacala, to bol tiez stres. Podarilo sa mi zjest horku cuketu, ktora je jedovata, svokor alkoholik sa tiez vzdy postaral o zabavu a uz ani neviem co vsetko. Ale maly na to nic 🙂

majlo1234
3. jan 2024

Budes mat aj mlieko, neboj, skus sa dat do kludu. Zvincek by som odpojila, ja by som tiez zinfarktovala, keby ni niekto zvonil v noci, ja v noci aj telefon vypinam😹 v kazdom pripade sa nestresuj, babatko je urcite v uplnom poriadku

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre