Priečne otočené bábätko

balada6
7. júl 2014

ak je tu nejaky lekar prosim radte, boli sme na ultrazvuku sme v 31tt,,,a nas maly drobec si lezi stale priecne, proste ako keby bol v kolíske,,,,hlavicka je nalavo, chrbatik dupka smerom dole k panve kde by mala byt hlavicka,,,a nozicky na pravo,,, ja mam len strach ,,moze to niec o znamenat: :? preco sa neotaca, na zaciatku tehotenstva som mala na lavej strane myom-ktory je teraz asi zatlaceny a nebadatelny, lekar vravel ze sa este moze pretocit, no ja som myslela ze uz davno bude, ked sme boli v 16 tt takto lezal ako v kolíske, potom aj v 23tt, v 27 bol otoceny ze pozeral do chrbata, a teraz je zase ako v koliske,,,, ja len ci to nemoze sposobit nejaky predcasny porod alebo nieco ine znamenat? doktor nespominal zeby sme mali malo alebo vela plodovej vody, ani nic podobne, na 4d bolo vsetko v poriadku akurat ta poloha,,,,,
my sa len bojime, aby sa malicky nechal donosit v poriadku aby sa nieco nestalo,,,,-.(((

ichbinich
7. júl 2014

@balada6:
Ak sa neotoci sam, budes mat podla vsetkeho cisarsky. Na donosenie a vyvoj by to nemalo mat ziaden vplyv.
Moj syn bol hlavou hore, neotocil sa, tak bol cisarskym. Zvycajne lekari volia cisarksy, ale su aj lekari a zeny, co odrodia tzv. koniec panvovy, teda babo hore hlavou, aj prirodzene.
Na buduce sa porad s lekarom, on ti odporuci dalsi postup. Ale tipujem cisarsky...

charrllotte
7. júl 2014

neboj sa, my sme tiez priecne, hlavicka je nalavo a nozicky su napravo dole zajtra idem na ultrazvuk tak uvidime co bude nove... niekedy sa zvyknu deticky otocit este do porodu, myslim ze na vyvoj to nema vplyv jedine ze je to pre dietatko tazsie ked je vacsie sa otocit, lebo ma malo miesta, ale ak sa ti neotoci tak asi budes rodit cisarskym... a mozno aj ja... moj lekar povedal ze ak dietatko pravidelne kopka a nekrvacam tak je zatial vsetko ok, hlavne hlavu hore urcite to vsetko dobre dopadne, drzim palce!

edie63
7. júl 2014

Malicky sa urcite necha donosit v poriadku, jeho poloha velmi nema vplyv na tehotenstvo (pokial nie je extra velky). Moja dcera bola priecne az do 38. tyzdna, vtedy sa otocila (vtedy mala okolo 3000g), uz som mala termin na cisarsky a bola som v nemocnici, pretoze moj dr povedal, ze toto je nebezpecna poloha, pretoze ak zacnes rodit, babatko sa nemoze narodit inak ako cisarskym rezom, takze ak by sa zacal porod, treba okamzite konat. Inak by malo byt vsetko ok, malicky ma este kopu casu na to, aby sa otocil, najhorsie, co sa moze stat, ze porodis cisarskym. Drzim palce. 🙂 P.S. Slecna sa mi otocila na zaciatku 38. tyzdna a rodila som tyzden po termine.

balada6
autor
7. júl 2014

@edie63
@charrllotte
@ichbinich dakujem zienky, akurat ze to male nieje ze ma nozky dole ale jednoducho ako pisem, hlavicka nalavo a nozky na pravo. pohyby citim stale normalne, niekedy sa az s priatelom cudujeme co to male v brusku stvara,,,,,,no ja mam strach,,,, a teraz uz uplne ked viem, ze ma hlavicku vlavo-a ja vacsinou na lavej strane spim, aby som mu neublizilla.ako mne je cisarsky uplne jedno, hlavne ze sa maly narodííííííí, uz prezijem hocico,,,,,

bluka2
7. júl 2014

Kolegov pred par tyzdnami narodeny syn (cisarskym) bol takto v priecnej polohe, cely cas nechapali preco sa nechcel do posledneho momentu otocit a pri porode zistili, ze kvoli kratkej pupocnej snure nemohol. Nevideli to ani na sone. Maly je v najlepsom poriadku...

7zahrad
7. júl 2014

@balada6 Tato poloha je na donosenie lepsia, lebo hlavicka nenalieha na krcok a tak netlaci na jeho otvaranie.

mariova99
7. júl 2014

Naša malá bola v 30tt otočená dolu hlavičkou a už som myslela,že tak zostane, ale pri najbližšej poradni bola priečne. Asi tak 10 dní pred termínom ma poslal doktor do rizikovej poradne, s tým, že už sa asi neotočí a že nech si dohodnem cisársky.Tam mi ale povedali, že to je veľmi nebezpečná poloha, že keby mi doma odtečie plodová voda, mohli by ručičky alebo nožičky vbehnúť do pôrodných ciest a pôrod by sa skomplikoval, alebo by tam mohol vbehnúť pupočník a malinké by mohlo zomrieť :( Tak si ma tam radšej nechali, že budem pod kontrolou. Na druhý deň sa malá otočila dole riťkou a už ma zase chceli posielať domov, že to je v pohode a dohodneme si cisársky. Ja som už mala všetko pobalené aj pre malinkú a nechcela som ísť domov. Nakoniec to malá vyriešila ...v ten deň ako som mala ísť domov som začala skoro ráno krvácať a už aj mi robili cisársky a bolo 🙂) Vôbec sa nemusíš báť, kľudne sa ešte môže otočiť a keď nie, oni si Ťa tam v predstihu určite nechajú.

trgypadl
7. júl 2014

@balada6 hlavne ziadne strachy,do terminu sa poloha moze este zmenit,a urcite babatku neublizujes tym,ze spis na tej strane,kde ma hlavicku.pokial je vsetko v poriadku co sa tyka uzv,a nalezu na krcku tak si v klude uzivaj zvysok tehotenstva 😉

maja367
11. júl 2016

@mariova99 ahoj trosku starsia tema ale sa chcem opytat... vsade čitam ze poloha priečne je viac menej nebezpečna. Nasa je stale len priečne som v 32tt a moja lekarka nič. Sice ja mam lekarku flegmu totalnu vsetko s usmevom, nič sa nemozem opytat lebo sa mi vysmeje ☹ Bojim sa ak sa niečo skomplikuje aby sme stihli vsetko. Mam sa niekde pytat sama ???

mariova99
12. júl 2016

Ahoj.Moja mala bola otocena v 30 tyzdni dobre a na dalsej poradni uz priecne.Ani moj to neriesil, stale mi len spravil sono a az 10dni pred terminom ma poslal do rizikovej poradne a oni si ma tam hned nechali.Ze co ak sa rozbehne porod skor a odtecie mi plodova voda, ze sa moze pupocnik zaseknut do porodnych ciest a mala sa mi zadusi.Strasne som sa bala,tak som bola rada ze si ma tam nechali.A kedze ja som bola druhorodicka, tak sa predpokladalo ze ma to chyti skor.Sranda ale bola, ze na druhy den sa mi mala otocila,sice dole ritkou ale ze uz to nebolo nebezpecne a aj ma chceli poslat domov. Ale na druhy den rano som zacala krvacat,tak mi robili hned cisarsky. Takze v piatok ma nechali v nemocnici, v sobotu sa mala otocila a v nedelu rano sa narodila 😊Podla mna este nemusis stresovat..kludne sa moze otocit aj dole hlavickou ..do po porodu mas este casu dost. Alebo zmen doktora pre svoj klud..to uz Ti neporadim.Ale stres nevplyva dobre na dietatko.Drzim palce a daj vediet ako to dopadlo..

mariova99
12. júl 2016
maja367
12. júl 2016

@mariova99 ahoj tak zmenit lekara som sa pokusala uz asi 5x ale "tehotne pacientky si neposuvame" mam vydrzat a az po sestonedeli... Ked som bola v nemocnici aj na morfo pri inemu lekarovi, tak klud na lozku alebo rovno do nemocnice od začiatku hrozi predcasny porod a moja vysmiata. Ani nevysetri vobec nič.... Tak čo vsetci su hlupy len ona dokonala ? cakam prve ... chcem sa jej niečo opytat a sa len zasmeje .. tak čo je natom ? ano pytam sa jej a?? mnohe tak robia ak chcu niečo vediet. Keby som videla, ze moja lekarka aspon trosku sa zaujima nič by nebolo. Uvidime čo bude najblizsie na poradni. Najradsej by som na ctg chodila do nemocnice nie k nej

mariova99
12. júl 2016

Tak tomu rozumiem.Pri prvej mi zase tvrdlo brucho, hrozil mi potrat alebo predcasny porod...strasne som sa bala a dvakrat som bola kvoli tomu v nemocnici.A prave vtedy,ked som bola v siestom mesiaci mi zomrel gynekolog.Posuvali si ma od jedneho k druhemu a sturali sa vo mne hadam vsetci doktori v meste.Nakoniec som ale nastastie vydrzala do terminu.Stale sa nieco najde.Skus jej verit, viem ze je to tazke ale ked sa teraz neda zmenit doktor, tak ine Ti asi nezostava.Ja som mala obrovsky strach pri oboch tehotenstvach, ale myslim, ze to je normalne..chceme aby to dobre dopadlo...a musime verit ,ze aj dopadne.

mariova99
12. júl 2016
mariova99
12. júl 2016

J smutne ale, ze ti doktori sa trosku nevedia vzit do koze tich mamiciek a snazit sa ich trosku pochopit,podporit,poradit..ved to kazda zaziva prvy krat a nevie co ju caka...ale to uz je o pristupe.Teraz uz vydrz a potom si najdi nejakeho overeneho.

majka_es
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre