Priebeh tehotenstva po MA

sophiassog
18. nov 2022

Ahojte , ženy ktoré ste po MA a otehotneli ste po dvoch mesiacoch alebo mesiaci , aké ste mali tehotenstvo ?
Ja som dva mesiace po kyretazi otehotnela s tým že som mala hneď zápal maternice aj vaječníkov po čistení a mesiac som brala antibiotiká . 3 týždne som mala mŕtvy plod a začal sa mi tvoriť zápal .dva mesiace nato som otehotnela a Po otehotneni som začala mať hrozný priebeh .. nekonečne nevoľnosti , zvracanie vkuse keď som niečo zjedla , držala som doslova hladovku dva týždne . A zrazu akoby som prešla cez iné dvere , všetko sa zmenilo , začala som veľa jesť nevoľnosti prestali bolesť prsníkov už nemám vtedy som si ich ani necítila , mala by som byt v 9tt , nevoľnosti prestali zhruba pred 3mi dňami . Bojím sa že znovu som potratila a neviem ani o tom ako vtedy 😩 akurat si viac všímam tie zmeny , som momentálne na rizikovom doma a snažím sa veľa oddychovať aj keď samozrejme o domácnosť sa mi niekto postarať musí ..

viky_21
18. nov 2022

Ja som mala MA v 7tt a tiez som bola na kyret. Otehotnela som tiez zhruba 2m po potrate. Tehu som mala nastastie bezproblemove. Prvy trimester som bola viac unavena a mala som taky zaludok ako na vode ale inak v pohode. Silno drzim palce aby to dopadlo co najlepsie 🙏🤞
A mas to potvrdenie uz aj od dr ? Pripadne keby si zasla na kontrolu ci je vsetko ok ?

sophiassog
autor
18. nov 2022

@viky_21 áno bola som na kontrole počula som aj tlkot srdiečka , povedal že je zatiaľ všetko v poriadku , na kontrolu idem teraz 29teho . Vyvíja sa dobre . Ale samozrejme že do konca prvého trimestra je to buď alebo .. a toho sa bojím . Už mám za sebou 3 potraty už nechcem zažiť ďalší ..

domka222
19. nov 2022

Nuž môj príbeh po jednom MA, druhé tehotenstvo znova to isté. Presne ako pri prvom. Akcia srdca potvrdená, neskôr náhla strata príznakov a kyret. Až tretie po zistení príčiny dopadlo dobre

sophiassog
autor
19. nov 2022

@domka222 to ma mrzí . A aká bola príčina potratu ?

domka222
20. nov 2022

@sophiassog problém s krvou

elalala
20. nov 2022

Ja som mala MA v 7tt a 5tt, čistila som sa sama...po 2 mesiacoch znova 2 čiarky, teraz som 12tt a tiež mi tehu príznaky ustúpili tuším v 10tt... dovtedy som grcala len keď som videla jedlo, chladničku som otvárala so zapchatým nosom, každú chvíľu pri záchode, migrény také že ďakujem pekne, prsia som nedala do žiadnej podprsenky, ani sa ich dotknúť... a teraz si užívam, ako migrény ostali, ale nevoľnosť ako taká ustúpila, bruško rastie, všetko je krásne 🥰😁 zajtra idem do poradne... ak sa chceš vnútorne ukludnit, kúp si Angelsound a môžeš počúvať srdiečko...píšu od 12tt, ale veľa nás našlo už v 10tt

sophiassog
autor
20. nov 2022

@elalala ďakujem ti 😊 tak snáď len bude dobre všetko lebo ja som tak nesvoja popravde . Najradšej by som u doktora bola každý deň aby som videla že je v poriadku všetko .
Ale kúpim si to , a neohrozí to nijako tehotenstvo ? Domáce počúvanie srdiečka , čítala som kadečo na internete a pri mnohých sa to neodporúča .

elalala
20. nov 2022

@sophiassog je to obyčajný doppler, nie je to žiadne žiarenie...veď to kúpiš za 30eur😅 2 gynekológovia ma ubezpecovali, že sa nemám čoho báť

sophiassog
autor
21. nov 2022

@elalala dobre dobre 😅 tak neviem moc sa do toho nerozumiem ja

elalala
21. nov 2022

@sophiassog ja ti len radím, ako sa psychicky upokojiť... myšlienky robia veľa, stres nepomáha bábätku...takto keď nájdeš srdiečko chvíľku popočúvaš to veľmi pomôže 😊 aspoň mňa to veľmi upokojuje...kým ho necítim, aspoň ho počujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre