Ahojte, chcela by som vediet ci sa Vam stalo ze ste pocas tehotenstva robili nieco co sposobilo predcasny porod? Napriklad upratovanie, stres, sex? Mam mesiac do porodu a chcem vediet ci je treba sa vyvarovat niecoho co by to mohlo sposobit, aj ked to je urcite individualne...
U mna bola na pricine pravdepodobne moja imunita (mam autoimunitne ochorenie - to predcasny porod sposobit moze). Bolo to v 32tt, normalne som chodila do prace a robila vsetko ako predtym, stresu sa vyhnut nie vzdy dalo - ale nemam pocit, zeby toto na mna nejako posobilo, v ten den som bola aj v poradni a vsetko bolo vporiadku a vecer mi odtiekla plodova voda.
Ale v 37tt si uz za vodou. 😉
Toho sa bojim ja ja ze este mam pred sebou 4 tyzdne a aby tam do vtedy este vydrzal. My este prerabame byt a aby sme to do vtedy stihli, sa koli tomu dost nahaname a nevieme co skor...
Rada by som obnovila tuto temu, pretoze je tu, bohuzial, vela mamiciek, ktore porodili skor. A ostatne zase lekari plasia, ze maju odpocivat, aby sa neotvarali atd. Tak prosim prispejte. Dakujem.
No ani nestrašte, ja som teraz v 36. týždni, a tiež nás ešte čaká prerábanie bytu, a veru do pôrodnice sa ešte nechystám :D V stredu ma čaká kontrola u pána Dr. a som zvedavá čo nové sa dozviem...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Na mňa pôsobil predovšetkým zhon a stres - tri návštevy počas jedného dňa (oslava narodenín staršej dcéry), večer som ešte všetko upratala a ráno o štvrtej mi odtiekla plodová voda v 36. týždni. Vybočenie z môjho pokojného životného rytmu, ktorý som už v posledných týždňoch žila, zrejme urýchlilo príchod bábätka. I keď teraz mám dve deti narodené v rovnaký deň s odstupom 9 rokov. 🙂