Ahojte, zaujíma ma skúsenost žien, ktoré mali uz v 1. Trimestri v tehotenstve hematóm pri plode. Pripadne ak ste mali Hematómy opakovane v tehotenstvách, co môže byt príčinou ich vzniku?
zla funkcia zlteho telieska,nedostatok progesteronu
Neskúmala som to. Má ich veľa žien a áno vedia sa objaviť opakovane. Dr mi dala lieky a časom ho bábätko prerástlo. Je to celkom bežná vec podľa mňa.
@ktochytavzite vieš prosim na tuto informáciu zdroj?
mne to povedal moj gyn,ked som mala hematon,kt sle praskol ,a potom ze mam slabu funkciu zlteho teleoska a teda ten hematon sa tvoei ,a aj ked mas nedostatok progesteronu krvacas a tiez to ma na svedomi zlte teliesko.
ja som mala hematon v tretom tehu vstrebal sa a teraz som tehu a na ze aky velky hematon a o tyzden minimalny . Co to sposobuje neviem ale ja si myslim ze u mna silma menzes lebo niekedy zo mna idu doslova kusy .
@vsetkounas a teraz ho mas v 1. Trimestri? Co to znamena ze velky ? Koľko cm ak sa mozem spýtať ?
@ktochytavzite a brala si nejake lieky? Aký bol potom vývoj plodu v tehotenstve? Všetko v poriadku ?
pri tretom tehu som spinila brala som ascorutin a duphaston kedze som stale spinila vcera som bola v 7tt.plus 1 den predtym som bola v 6 a bol tam hematom neviem kolko mal ale gynekolog vravel že prazdny vak a dost velky hematon a vcera hladal hladal a ze hematom minimalny srdiecko bilo ako zvon . Pytal sa ma ci chcem pre istotu nieco na podporu alebo nie že ked tam hematon nieje dovod ale ak chcem nieco my predpise .
duphaston ,deti uplne ok,od 13tyz ziadne krvacanie.A treba sa setrit ten 1trimester ak mas hematon,a ziaden sex ale to asi vies.
Ahojte,ja som v 10 týždni tehotenstva a začala som silno krvácať . Bola som na pohotovosti,usg ukázalo že dieťatko je v poriadku,zrejme to bol hematóm. Ležím v nemocnici,po injekciách krvácanie pomaly ustupuje. Držím palce všetkým čo to prežívajú,netreba to vzdávať.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
čo je príčinou som neskúmala, podstatné bolo, že zmizol a syn prežil