Ahojte , chcem sa opytat či niekto schudol, alebo nepribral pri tehotenskej cukrovke ?
@janka3179 ja som najskôr nepriberala vôbec a potom som pribrala niečo ale nič viac ako je norma.
@janka3179 nemá byť prečo malá ak si cukrovku správne kompenzuješ nemáš ketóny v moči ani ti nevybieha cukor.. ja som syna prenášala a mal váhu 3,6 kg
@angeli121212 tak po zatazovom syrupe som mala dosť vysoké , a prešlo mi to až do mocu , teraz si to strazim len sa bojím že nepriberam aby mala nebola mala
@angeli121212 a koľko malo babo
@janka3179 veď 3620 kg a 53 cm
@angeli121212 tak to malo dosť, len ja som pri poslednej kontrole mala mala 1 kilo v 6 mesiaci a pribrala som tak 5 kíl,
@janka3179 mno a lekár co vravel na drobca? Ja som na jednej kontrole vôbec nepribrala a lekár mi vysvetlil, že ak bábätko priberá je to ok ale dobre by bolo keby som aj ja kus pribrala tak mi radil zaviesť viac bielkovín do stravy. Potom som už začala priberať keď som si to sledovala
@angeli121212 no uvidíme čo mne povie .. a s bielkovin čo vajíčka ? A čo také ešte
Ak dodrziavas stravu, t.j. jes zdravo, nepriberas, ale dieta rastie normalne, lebo ma vsetky tie spravne ziviny. Naco ti vypapane dieta na cukre? Ja som mala teh. cukrovku a babatko malo 3360g a 50 cm. Idealne miery. Ja som po porode vazila menej o 6kg ako pred tehotenstvom a mala bola zlate, kludne babatko bez kolik. Trochu to pripisujem tej zdravej strave a obmedzenemu cukru.
V oboch tehotenska cukrovka, najviac som vzdy pribrala v prvych mesiacoch. V prvom tehotenstve som priberala dokonca..v druhom som od nasadenia diety chudla priblizne kilo a pol mesacne. Ta ista diéta to bola. Obe deti 49 cm a 3 kg a nejake gramy.
@amelie2017 tak to ste mali pekne , hlavne aby babo preberalo
Za celé tehotenstvo som pribrala asi 7 kg, maličkú som odrodila presne v deň, ktorý vypočítala doktorka, vážila 3,5 kg a merala 50 cm. Cukrovku som mala zlú, nesmela som ryžu, ani pečivo a mnoho ďalšieho. Nasťastie existuje dosť potravín s nízkym GI aj glykemickou záťažou. Maličká je zdravá, spokojná a veľmi zvedavá.
@plamienka555 a aké ste mali hodnoty keď ste nemohli to , ja tiež nemôžem pečivo ? Ani ryžu ani múku ani pečivo , môžem ryžu , zemiaky , cestoviny .. no máličko
@janka3179 po hodine 11,8 a po dvoch hodinách 10,6. Tehotenská cukrovka sa s postupujúcim tehotenstvom zhoršuje, ale všetko sa dá, aj keď to bude veľmi náročné. Po zistení TC som mohla pečivo, aj jablko, za cca 2 týždne som už nemohla. Odporúčam oriešky, semienka, bryndzu, granátové jablká, grepy, zemiaky varené v šupke... Kedže som k tomu aj bezlepková a mäso mi v tehotenstve nechutilo, bola to výzva
@plamienka555 a bryndzu akú ? No to všetko môžem s ovocia po polke , zatiaľ mám dobre normy no uvidíme ďalej meso môžem no zelenina mi už ide ušami no veru že ste do zmakli čo ste jedli také obed , večera ?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pokial ju mas kompenzovanu, nie je dovod na to aby si ty alebo dieta priberala inak nez v beznom tehotenstve. A teda kludne aj nepribrala.