Prežije a narodí sa zdravé?

edita18
30. júl 2013

Dcéra mala autonehodu a je v 4-6týž. tehotenstva,má operovanú zlomeninu,zlomené 2rebrá a operovanú natrhnutú pečeň,Je šanca,že naše vytúžené vnúčatko prežije a narodí sa zdravé? Pozná niekto takýto,alebo podobný prípad ? Ďakujem.

janulina.k
30. júl 2013

myslim, ze nik nepozna odpoved na Vasu otazku, ale v kazdom pripade drzim dcere palce, nech vsetko dobre dopadne!

talula
30. júl 2013

to je individualne, moze byt, ze sa narodi zdrave ale aj nie... o tom by ste sa mali porozpravat s doktorom, tu ti nikto nepovie co sa moze stat... Mozno budem sentimentalna, ale modlite sa aby vsetko dobre dopadlo.
Prajem vela stastia.

vejula
30. júl 2013

podla mna tak skoro sa bábätku po naraze nemôže stať, že by malo nejaké postihnutie. Ano silny naraz môže spôsobiť v počiatočnom štadiu tehu potrat. Ak však dieťatko žije a bije mu na UTZ srdiečko tak žiadne postihnutie vplyvom narazu mu podla mna nehrozí

jeemima
30. júl 2013

neviem sa k tomu vjyadrit zo zdrav hladiska ale asi skor pojde o vsetky tie lieky ktore podaju dcere, o anestezu ktoru musela podstupit pri operaciach a o to ako toto zvladne drobatko.....ale minule som pozerala dokument (a nebol americky )o tom ako sa jednej babe neotvoril padak ked skakali z lietadla a spadla na strom co stlmilo pad a nasledne na beton a bola cela dolamana pluca mala pomliazdene hlavu a tvar sama zlomenina a v enmocnici prisli na to ze je v 6tt a zotavila sa aj ked msuela na mnozstvo operacii ale podstatne bolo ze donosila zdrave dievcatko. takze si myslim ze zivot vie mat ohromnu silu a nic este nie je stratene

anjelicek26
30. júl 2013

Dietatko ma sancu na prezitie, je to len na nom. Je este malilinke a dobre chranene, rozhodujuce su najblizsie dni. Hlavne teraz mysli na dceru, nech sa da do poriadku.S takymto poranenim pecene by bolo dobre najprv uzdravit ju, ako tehotenstvo prezivat, to je fyzicky aj tak velmi narocne. Ak babo vydrzi, bude vas velmi potrebovat.

Co sa tyka babatka - zivi ho este zltkovy vak, nie je pripojeny na krvny obeh dcery, takze na nejake poskodenie liekmi netreba mysliet! Nemaju sa ku nemu ako dostat, toto je vyhoda, ze je este tak skoro/malo tehotna. Skor o krvacanie v maternici, ci odlucenie sa zo steny maternice pri uraze, ale ak vydrzalo priamo to, ma sance.

bobicek5
30. júl 2013

podla mna to bude ok, ja som spadla v rannom stadiu tehu na lyziach (s dvojickami v bruchu) a sme ok. Mozno ta narkoza by spravila svoje, ale v taktomto zaciatocnom stadiu je to loteria aj bez nehody...Drzim palce, nech sa to vydari!

maznacik007
30. júl 2013

z nas ti tu nikto neodpovie a podla mna ani lekari, ono tehotnestvo a najma v prvom trimestri je hop alebo trop... potom je to aj o liekoch, rontegenoch a inych vysetreniach co dcere pravdepodobne robia ... lieky atd... v prvom rade by som asi riesila to aby dcera bola cim skor v pohode ... ono tie zranenia su podla mna dost vazne najma ta pecen ... a ostatne sa uvidi... v kazdom pripade treba sa pytat lekara ... a otazka je aj aky je nalez na sono ci slo o vnutromaternicovu tehotnost, s akciou srdiecka atd atd ... kedze sama uvadzas pomerne siroke rozpatie 4 az 6 tyzdnov tak predpokladam ze viete o tehotenstve len z testov ci z krvi ...

vsetko ukaze cas ...

latvia
31. júl 2013

to vie len ten hore. ale nadej tu je. najviac by ma asi trapilo, ci nedoslo k poraneniu maternice, pripadne ci naraz nesposobil pomliazdenie maternice alebo nesposobi odlupnutie sliznice v maternici. ak je toto vylucene, tak sancu ma. liekov alebo anestezy by som sa v tomto tyzdni nebala

m_ij_ka
6. aug 2013

to či sa bábo narodí zdravé na to ti nik neodpovie na 100%. Odporúčala by som, aby dcéra bola v kľude, je to najlepšie pre ňu aj pre bábo 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre