Pretrvávajúce horúčky v 6. týždni

miriam654
30. okt 2016

Máme 1.5 ročnú dcérku a tá nám teraz ide z virózy do virózy. Pred pár dňami chytila asi chrípku, vysokánske teploty a veľký nekľud, trochu soplov, kašeľ, podľa doktorky a CRP vírusový pôvod. Dva dni na to som z hodiny na hodinu chytila bolesťhrdla a vysoké teploty tiež, myslím si, že je to ten istý vírus. Prečo ale píšem je, že som v 6. tt a už viac ako 36 hodín bojujem s horúčkami vyššími ako 38 stupňov. Sprchy a zábaly nepomohli, skôr naopak. Paralen veľmi nezaberá, dávala som si 3 za deň. Stále 38, niekedy vystúpi na 38.5 a už tu bolo aj 38.7, len výnimočne sa mi darí zraziť na 37.5 a potom to zas vyhupsne. Je víkend. Volala som na pohotovosť, tam mi povedali, že k nim nemám chodiť, ale že v nemocnici si vypýtať gynekológa, aby pozrel, čo je s plodom. To som urobila, na centrálnom príjme mi povedali, že ste tehotná a máte horúčky, a? Že to nie je gyn. problém a ak chcem, mám si počkať na vyšetrenie v ambulancii. Bolo tam toľko ľudí, že keď ma po nejakom čase chytila zas zimnica, šli sme radšej domov a do postele. Tam sa to nehýbalo. Zajtra ráno idem k svojej praktickej a keď budem schopná, tak potom na gyndu. No a moja otázka je, dieťa už je po toľkých horúčkach asi nevratne poškodené, že? Asi budem musieť podstúpiť potrat? Zažili ste prosím niektorá niečo podobné tak v skorom tehotenstve a máte zdravé dieťa? Je vôbec nejaká šanca, že prežilo v zdraví?

shia
30. okt 2016

ja si nemyslím, že by dieťa malo byť poškodené...určite viac ti povie lekár, ale spomínať potrat sa mi nezdá vhodné. Dobre, že si zvolila "len" Paralen, ten som užívala aj ja, keď som na zač tehu mala teploty a aj horúčku (a žiadne následky), doktor mi dokonca vravel, že je dobre znamenie, keď je na zač tehu zvýšená teplota, že sa bábo "chytá", aj keď u teba je to teda skôr asi chrípka. Uvidíš, čo povie lekár, ale ja by som to tak tragicky vopred nevidela, len čo sa zbytočne stresuješ...

lednickajana
30. okt 2016

Ahoj,ked som mala horucky a bola som tehotna tak mi povedali ze dlhodobe horuxky nad 39,5 mozu poskodit plod..mozu ale nemusia..drzim palce zas drobcek bojuje,treba verit len v to najlepsie,drzim vam palce nech vsetko dobre dopadne

miriam654
autor
31. okt 2016

Dakujem krasne za odpovede. Ja som prave narazala len na info, ze teplota vyssia ako 38 pretrvavajuca dlhsie ako hodinu moze poskodit plod. Nieto este teploty 38.8 trvajuce 2 dni, to uz mi prislo ako istota :(. Uvidim, co u lekarky.

lednickajana
23. dec 2016

Ahoj ako si dopadla?

sunny8
23. dec 2016

Ja som par dni pred zistrnim tehu cca 2 dni pred mala hnisavu anginu a aj po atb je vsetko v poriadku

miriam654
autor
31. dec 2016

zatiaľ to vyzerá dobre. začíname 15. tt, tak uvidíme, ako to bude ďalej.

li_via
8. máj 2019

@miriam654 Ahoj, ako to nakoniec cele dopadlo? Prave prezivam nieco podobne a mam obavy...

miriam654
autor
9. máj 2019

@li_via ahoj, mame skoro dvojročného, uplne zdravého chlapca 🙂.

li_via
9. máj 2019

@miriam654 Tak to sa tesim s Vami a prajem vela zdravicka celej rodine 🙂

miriam654
autor
9. máj 2019

@li_via dakujeme. Bala som sa cele tehotenstvo. 🙂 ale lekari ma upokojovali. Bude vsetko ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre