Preskakovanie srdca v 21. týždni tehotenstva

misulik1310
27. feb 2019

Ahojte babulky chcem sa spytat mala ste niektorabvelmi caste preskakovanie srdca v tehotenstve? Som v 21tt a fakt ich mam velmi casto je to na nevydrzanie az mam bolest v hrudi... Sla som na interne ekg bolo uplne pohode ze nic a poslali ma na kardo pre ekg holter ale objednali ma az za mesiaaac... Ako ste to zvladali alebo tak poradte prosiiim

karmela
27. feb 2019

@misulik1310 ahoj ako myslíš to preskakovanie srdca? Arytmiu srdca? Mala som v druhom tehu vedela som otom keďže som si musela merať tlak.Ja som problémy nepocitovala len zvracanie od začiatku do pôrodu.Potom pred pôrodom mi robili EKG a tam prišli nato že mám arytmiu tak kardio mi predpísal vitamín K plus mi pichli dve fľaše cez infúzie a šla som na další deň na sekciu.Povec svoje problémy gyn držím palčeky.A ak cítiš že ti rýchlejšie pulzuje srdiečko tak aj kvôli tehu to je.Prajem všetko dobre 😊

misulik1310
autor
27. feb 2019

@karmela to ako keby mi vynechal uder a potom tak poriadne zabilo raz.. Tažko sa to opisuje vepmi neprijemne to je.. Dufam ze to prejde

dominika_sk
27. feb 2019

Prečitaj si čo su extrasystoly

annadobsonyova
27. feb 2019

Ja som tiež mala niečo podobné, taký pocit ako keby srdce kopalo, ale nič mi počas tehu nezistili. Po pôrode to bolo ešte horšie, som si miestami myslela, že mi srdce vyskočí z miesta. 2 týždne po pôrode som dostala mozgovú porážku, dôvod- nedomykavosť chlopne. Vznikla krvná zrazenina a šuplo mi to do mozgu. Určite treba hľadať príčinu, nepodceniť to, držím Vám palce 🙂

misulik1310
autor
27. feb 2019

@dominika_sk viem čo su len ich mam tak vela denne ze hrozne nieco aj 10 krat nehom minuty

misulik1310
autor
27. feb 2019

@annadobsonyova mala som robene aj echo a zevraj mam srdce v poriadku tak neviem ale mam hrozny straxh z toho

zuzka1008
27. feb 2019

@misulik1310 Ahoj, ja som to mala, aj mám občas doteraz, nikto s tým nič neurobil, žiadny doktor

karmela
27. feb 2019

@misulik1310 keď ti dajú holter ten ti zaznamená všetko.Na další deň po odovzdaní by ti mali hneď povedať aj výsledky.Verim že to je nepríjemný pocit plus to že nosiš pod srdiečkom nový život.

misulik1310
autor
27. feb 2019

@karmela na zblaznenie a este vedia ze som tehu a na holter musim čakat az na april

annadobsonyova
27. feb 2019

@misulik1310 jooj, ja nechcem strasit, bozechran, ale u mna sa to proste zistilo az ked bolo zle. Aj vtedy im to trvalo celu vecnost. EKG mi robili (uz v nemocnici) asi 5x, ku kardiologovi ma posielali tiez viackrat, echo mi tiez robili, aj sono ciev a kopec dalsieho, ale vyslednu diagnozu som videla az v prepustacej sprave po 2tyzdnoch v nemocke. Ten Holter ukaze, ked nieco nie je v poriadku 🙂 moj pripad je extrem, myslim ze vo vacsine pripadov sa to podchyti podstatne skor, je super ze to riesite, vsetko bude v poriadku, uvidite 🙂

karmela
27. feb 2019

@misulik1310 až tak neskoro 😳 hmmm mne ho dali dva dni nato ako vyšlo zle EKG to fakt naše zdravotníctvo.🤨

misulik1310
autor
27. feb 2019

@karmela ja som mala klasicke ekg v pohode ale tak za 15 sekund mi to ani nestihli podla mna zachytit ani som to vtedy necitila... No ved sak dovtedy aa zblaznim

misulik1310
autor
27. feb 2019

@annadobsonyova fuu ale musim uznat ze ste ma vysrasila lebo to preskakovanie alebo jak to mam nazvat mam skor permanentne stale...

misulik1310
autor
27. feb 2019

@annadobsonyova bolela vas z toho aj hrud tak dost ostro?

annadobsonyova
27. feb 2019

@misulik1310 mozno ak by som bola pocula podobny pribeh ako ten moj, este pred porodom, tak by som sa nenechala odbit tym, ze je vsetko v poriadku a vydupala by som si dalsie vysetrenia 🙂)) tak som ho sem s malou dusickou napisala, aby sa vám ani nahodou nestalo to, co mne ♡ ja som to kopanie srdca nemala stale, len obcas, ale zato dost silne to bolo :-/

misulik1310
autor
27. feb 2019

@annadobsonyova ja to mam celkom casto niekedy to je dost slabe ze pohide sa to da inokedy to buxhnutie je take ze az brucho mi stiahne.. V ktorom tt vam to zacalo?

annadobsonyova
27. feb 2019

@misulik1310 niekedy v 7.mesiaci az, ked som bola uz objemnejsia a pravdepodobne ten napor srdiecko nezvladalo. Niekedy koplo tak silno, ze to bolo vidiet aj cez tricko, strasne volaco.

h_petra
27. feb 2019

@misulik1310 nie som síce tehotná, ale toto "preskakovanie" srdca mám cca od svojich šestnástich rokov. Nikdy som to ale s lekárom neriešila. EKG mávam v poriadku.

Je to presne taký ťažko popísateľný pocit. Ako keby srdce vynechalo, a potom udrelo v nejakom čudnom rytme, mňa ešte v tej chvíli núti zakašľať, a vždy to nejak "rozkašlem". Nemávam to síce často, ale objaví sa z času na čas.

Ak máš všetko v norme, asi to nebude nič vážne.

h_petra
27. feb 2019

@misulik1310 pýtaj si Holtera, nech Ti sledujú srdce dlhšiu dobu, na rkg sa asi nemusí nič ukázať, ak sa to neudialo zrovna vo chvíli vyšetrenia.

misulik1310
autor
27. feb 2019

@h_petra na holtee si mam prist az o mesiac

kredog
27. feb 2019

@misulik1310 nedostatok zeleza to sposobuje u tehotnych,ked si ho doplnis zmizne to. Ja som to mala v 2 tehotenstvach, nevedeli co mi je az jeden starsi internista mi poradil. Telo ma nedostatokzeleza >nedostatok dospelych cervenych krviniek> nedostatok kyslika v srdci a toho nasledok je akoby preskakovanie srdca. Pomozu terapeuticke davky, nie bezne dostupne. Nieco ako sorbifer, maltofer.

arcanne2
27. feb 2019

Ja som to tiež riešila cca pred rokom, u mňa bol hlavný spúšťač stres, vždy keď som mala zle obdobie sa mi to dialo, a tým že s bola z toho v strese,lebo som sa bála čo sa deje, sa to stále vracalo. Tiež som teraz tehotna, občas sa mi to stane aj teraz,ale veľmi zriedkavo. Ja som s tým raz bola na pohotovosti,robili mi všetky možné vysetrenia, všetko som mala v poriadku.tak neriesim. Keď mi občas "preskoci" srdce snažím sa niečim zamestnat a ono to prejde. Ja to mávam teraz tak raz za 2 tyzdne, možno menej.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre