Ahojte...prosim vas viete mi poradit....do cca 5 tt som brala prenessu polku tab.rano a pol tabletky bisoprololu vecer.aky to moze mat dopad na malinke?nemate skusenost?od vtedy oko som zistila,ze som tehotna berem dopegyt,ale aj tak bojim sa....
@8291 no doposial som nemala problem s tepom,ale teraz mam je to mozno chorobou mam hnisavu anginu a berem aj atb amoksiklav a moj tep je okolo 90 aj 100 a viac strasne kaslem....na internom mi povedala,ze ak bude tep taky po chorobe nasadi mi isoptin.....bisoprolol som brala cca 4 mesiace a to do cca 5 tt takze by to malo byt ok<aj ta prenessa<
myslím, že žiadny dopad na mimi to nemá pretože vo veľmi skorom štádiu tehotenstva ešte plod funguje samostatne až neviem presne v ktorom týždny sa pripája na krvný obeh takže kľud, určite to bude o.k., keď si chorá, telo je vyčerpané preto ten tep zvýšený
Tak ❤ ti uteká z toho že ti vysadili bisoprolol na 95%.ved uvidí ale podo mna hnisavá angina nieje dôvod na tachykardiu pokial je ❤ dobre kompenzované,môže pri zapale pulzova frekvencia trošku stuupnut,ale tebe ❤ beží rýchlo lebo bolo zvyknute na betablokatorovu podporu,ktorá ked sa ide vysadiť z liecby sa vysadzuje postupne aby malo ❤ čas si zvyknúť na iný režim.Isoptin ti môže frekvenciu znížiť ale isoprin je antiarytmikum a pokial nemáš arytmie tak on ti nachvilu môže zabrať,ale časom ti uz nemusí stačiť alebo ti bude robiť zle.No v tehu je to komplikovanejšie stymi liekmi.Nechceš skúsiť kardiologa,oni sú predsa trochu vymakanejsi,nechcem nikoho očierňovať ale internisti poznaju zopar liekov a hala bála ich zvyknu nakombinovať.Neviem no,
@oliinka ani mne nikdy nezistili z čoho ho mam vysoký,ale v rodine tamer všetci boli a sú hypertonici.Pokial sa budeš cítiť dobre,tak si len kontroluj TK a P.pokial budeš unavena,zadýchana a sama budes cítiť búšenie❤ ,tak treba si to vybehat teraz a nastaviť adekvátnu liecbu,lebo vo vyššom štadiu tehotenstva sa to môže veľmi rýchlo rozbehnúť az do preeklampsie,čim môžeš ohroziť seba a aj bábätko,nestrašim ta len ti chcem poradiť,aby si tehu dotiahla minimálne do 38tt.a aby ste boli s bábätkom v poriadku.
Isoptin 240 SR je antihypertenzívum na zníženie tlaku krvi, antiarytmikum na nepravidelný srdcový rytmus, tepovú frekvenciu znižuje cca o 7 tepov za min. Isoptin 240SR je voľba. Prenesa sa nemá začať podávať počas gravidity a potvrdením gravidity sa má prejsť na inú antihypertenzívnu liečbu po zvážení lekára. Dopegyt je slabý liek, ale osvedčený. Dôležité je do akej miery Ti znižuje tlak a Ti si v pohode. Musíš sa dať zdravotne do poriadku a potom riešiť tlak. Kardiológovia neriešia obyčajne zvýšené tlaky na to sú internisti. Určite konzultuj tvoj stav s lekárom.
Tak ako píše adulkas, aj ja tak uvažujem. Buď pokojná. 🙂
130/85 sa považuje za normálny tlak, od 140/90 je vyšší normálny tlak. Pozor na preeklampsiu v poslednom trimestri.
@oliinka tak ja som rok a pol po porode.A rok bez liecby tk mavam dobrý aj pulzovu frekvenciu,mne sa tk po porode uplne upravil,pred tehotenstvom som brala 7 lieky.Ale pravdepodobne som mala vysoký tk aj z vycerpanosti 12 rokov som pracovala na smeny 12 hodinové.Drzim palce a akokolvek sa nebudeš cítiť dobre,určite si to vybehaj ved ide o tvoje a už aj o bábätkove zdravie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Myslim si ze žiadnu,jedine ak by si bisoprolol brala aj počas tehu,tak môže spomaliť akciu srdiecka bábätka.Vymenili ti to za dopegyt?kardiolog?nechceli ti bisoprolol znižovať postupne,je to betablokator,ktorý znizuje ❤ frekvenciu a zvysuje vykonnost ❤ pri prečerpávaní krvného obehu.Takéto náhle vysadenie by ti mohlo začať robiť problémy.ja neviem že prečo ešte nevymysleli lepší liek ako dopegyt v tehu.Ja som dlhé roky brala betablokatar,no v 4 mesiaci,tehu ho kardiolog postupne začal vysadzovat,lebo som mala veľmi nízky TK,ale v 32tt,mi dost vyskocil,tak internisti a gynekologovia len dopegyt,vedela som ze to bude naprd,lebo som bola nastavená predtým na iné lieky,dopegyt som brala skoro dva týždne bez žiadneho efektu,tak som sa s kardiológom dohodla na inej liečbe,dopegyt som nechcela.nakoniec som tehu dotiahla do 39tt s TK 140/100,na dopegyte som fičala 160-170/105-110.