Prenessa a Bisoprolol v začiatkoch tehotenstva

oliinka
11. feb 2016

Ahojte...prosim vas viete mi poradit....do cca 5 tt som brala prenessu polku tab.rano a pol tabletky bisoprololu vecer.aky to moze mat dopad na malinke?nemate skusenost?od vtedy oko som zistila,ze som tehotna berem dopegyt,ale aj tak bojim sa....

8291
11. feb 2016

Myslim si ze žiadnu,jedine ak by si bisoprolol brala aj počas tehu,tak môže spomaliť akciu srdiecka bábätka.Vymenili ti to za dopegyt?kardiolog?nechceli ti bisoprolol znižovať postupne,je to betablokator,ktorý znizuje ❤ frekvenciu a zvysuje vykonnost ❤ pri prečerpávaní krvného obehu.Takéto náhle vysadenie by ti mohlo začať robiť problémy.ja neviem že prečo ešte nevymysleli lepší liek ako dopegyt v tehu.Ja som dlhé roky brala betablokatar,no v 4 mesiaci,tehu ho kardiolog postupne začal vysadzovat,lebo som mala veľmi nízky TK,ale v 32tt,mi dost vyskocil,tak internisti a gynekologovia len dopegyt,vedela som ze to bude naprd,lebo som bola nastavená predtým na iné lieky,dopegyt som brala skoro dva týždne bez žiadneho efektu,tak som sa s kardiológom dohodla na inej liečbe,dopegyt som nechcela.nakoniec som tehu dotiahla do 39tt s TK 140/100,na dopegyte som fičala 160-170/105-110.

oliinka
autor
11. feb 2016

@8291 no doposial som nemala problem s tepom,ale teraz mam je to mozno chorobou mam hnisavu anginu a berem aj atb amoksiklav a moj tep je okolo 90 aj 100 a viac strasne kaslem....na internom mi povedala,ze ak bude tep taky po chorobe nasadi mi isoptin.....bisoprolol som brala cca 4 mesiace a to do cca 5 tt takze by to malo byt ok<aj ta prenessa<

adulkas
11. feb 2016

myslím, že žiadny dopad na mimi to nemá pretože vo veľmi skorom štádiu tehotenstva ešte plod funguje samostatne až neviem presne v ktorom týždny sa pripája na krvný obeh takže kľud, určite to bude o.k., keď si chorá, telo je vyčerpané preto ten tep zvýšený

8291
11. feb 2016

Tak ❤ ti uteká z toho že ti vysadili bisoprolol na 95%.ved uvidí ale podo mna hnisavá angina nieje dôvod na tachykardiu pokial je ❤ dobre kompenzované,môže pri zapale pulzova frekvencia trošku stuupnut,ale tebe ❤ beží rýchlo lebo bolo zvyknute na betablokatorovu podporu,ktorá ked sa ide vysadiť z liecby sa vysadzuje postupne aby malo ❤ čas si zvyknúť na iný režim.Isoptin ti môže frekvenciu znížiť ale isoprin je antiarytmikum a pokial nemáš arytmie tak on ti nachvilu môže zabrať,ale časom ti uz nemusí stačiť alebo ti bude robiť zle.No v tehu je to komplikovanejšie stymi liekmi.Nechceš skúsiť kardiologa,oni sú predsa trochu vymakanejsi,nechcem nikoho očierňovať ale internisti poznaju zopar liekov a hala bála ich zvyknu nakombinovať.Neviem no,

oliinka
autor
11. feb 2016

@8291 no sla by som rada ku kardiologovi len neviem ci ma tam nemusi niekto odporucit lebo mne ani nepatrali preco mam tlak zrazu vysoky predtym bol nizky,jedine co viem stitna by mala byt ok aj oci

8291
11. feb 2016

@oliinka ani mne nikdy nezistili z čoho ho mam vysoký,ale v rodine tamer všetci boli a sú hypertonici.Pokial sa budeš cítiť dobre,tak si len kontroluj TK a P.pokial budeš unavena,zadýchana a sama budes cítiť búšenie❤ ,tak treba si to vybehat teraz a nastaviť adekvátnu liecbu,lebo vo vyššom štadiu tehotenstva sa to môže veľmi rýchlo rozbehnúť az do preeklampsie,čim môžeš ohroziť seba a aj bábätko,nestrašim ta len ti chcem poradiť,aby si tehu dotiahla minimálne do 38tt.a aby ste boli s bábätkom v poriadku.

oliinka
autor
11. feb 2016

@8291 dakujem ti 🙂 tlak mam zatial ok vecsinou ani nie 120/80 ked tak nizsi ale pocas choroby co kaslem uz treti tyzden namerala som aj 130/85. Unavena som a aj zadychana obcas a kwd ma niekto nahneva ani nehovorim...a ty ako?

choka
11. feb 2016

Isoptin 240 SR je antihypertenzívum na zníženie tlaku krvi, antiarytmikum na nepravidelný srdcový rytmus, tepovú frekvenciu znižuje cca o 7 tepov za min. Isoptin 240SR je voľba. Prenesa sa nemá začať podávať počas gravidity a potvrdením gravidity sa má prejsť na inú antihypertenzívnu liečbu po zvážení lekára. Dopegyt je slabý liek, ale osvedčený. Dôležité je do akej miery Ti znižuje tlak a Ti si v pohode. Musíš sa dať zdravotne do poriadku a potom riešiť tlak. Kardiológovia neriešia obyčajne zvýšené tlaky na to sú internisti. Určite konzultuj tvoj stav s lekárom.

oliinka
autor
11. feb 2016

@choka teda ak som prenessu uzivala do 5 tt a potom dopegyt malo by to byt v poriadku?

choka
11. feb 2016

Tak ako píše adulkas, aj ja tak uvažujem. Buď pokojná. 🙂

choka
11. feb 2016

130/85 sa považuje za normálny tlak, od 140/90 je vyšší normálny tlak. Pozor na preeklampsiu v poslednom trimestri.

8291
11. feb 2016

@oliinka tak ja som rok a pol po porode.A rok bez liecby tk mavam dobrý aj pulzovu frekvenciu,mne sa tk po porode uplne upravil,pred tehotenstvom som brala 7 lieky.Ale pravdepodobne som mala vysoký tk aj z vycerpanosti 12 rokov som pracovala na smeny 12 hodinové.Drzim palce a akokolvek sa nebudeš cítiť dobre,určite si to vybehaj ved ide o tvoje a už aj o bábätkove zdravie.

oliinka
autor
11. feb 2016

@8291 dakujem 🙂 tak nech to zdravicko vydrzi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre