Ahojte, dnes mi žial vyšli poz. výsledky na streptokoka typu B. Moj gynekolog mi predpísal užívať atb. 3x1 denne po 8 hodinách. Všade som sa dočítala ale, že streptokoka riešia v porodniciach tesne pred porodom formou infuzie. Máte teda niektorá skúsenosť aj s tým, že Vám dr. predpísal atb. ešte počas tehotenstva ?
ďakujem moc
No neviem, ono sa ti to do porodu este moze vratit, ak ich budes brat tak sa rozhodne otestuj znovu po dobrati, aby si si bola ista. Ta infuzka je silnejsia, lebo to ide do zily a je to viac "na istotu"
@palculienka123 a brali ti potom ešte znova vyter alebo si aj tak pri porode ešte dostala infuzku ?
ja som na druhý deň po dobratí liekov rodila a sekciou, ktorá bola síce plánovaná, ale začala som rodiť o pár dní skôr.ale mali mi robiť kontrolné testy celkom určite, len sme to nestihli
@palculienka123 no ja sa na to spytam bud. poradnu ako budu postupovať po dobrati liekov ....
Ahoj mne tiez zistili streptokoka uz tyzden beriem lieky 3x1 denne a vecer este cipky a mast myslela som si ze tento tyzden mi vezme vzorku ci zaberaju ale nic asi az o tyzden ak do vtedy neporodim ked doberiem cipky ale myslim si ze pri podode nam budu musiet dat tak ci tak infuzku s protilatkou
mne tiez zistili, mam vaginalne antibiotika na 12 dni. Neviem ci ma stihnu znova otestovat, asi uz len infuzku pred porodom.
@nika991992
@moma dam Vam vediet, čo mi povedia bud. utorok - sa ich spytam, či napriek tomu že teraz jeme atb. nam pred porodom tesne daju aj infuzku
@tinka9284 super aspon sa nebudem stresovat ze co a ako a ja keby som zacala rodit dam vediet ze ci mi museli este nieco dat alebo nie 🙂
Ak sa dietatko infikuje pri porode strepom b - co nie je iste, tak sa rychlo prejavia komplikacie s dychanim a podobne - to sa asi mysli ustrazenim, inac to velmi povedat nevedia. Vtedy sa im rychlo nasadzuju atb a umrtnost je nizka pod 10%, ale je to bezpecnejsie ak ich dostanes do zily pred samotnym porodom a nemusis sa stresovat, ze co ked vy budete ten zriedkavy pripad
Ja som mala tiez streptokoka a aj napriek liecbe v tehotenstve mi automaticky pred porodom davali infuzku, lebo sa to zvykne vratit a na testovanie uz nebol cas. Tak vela stastia 🙂
no som zvedava čo mi fakt povedia... každopadne im to tiež pri porode pripomeniem . Ďakujem vam všetkým moc moc
no, mne na novorodeneckom robí mladá doktorka z rodiny, tak mi hovorila, že malej po narodení pobrala výtery z uška a ešte z niekiaľ ale to už fakt neviem 😝 ale výsledky mala v poriadku
ja som atb neuzivala, len v den porodu som ich dostale infuziou do zily a po narodeni malemu robili vytery.
@alexanotbad
@palculienka123
@ella48
@ruthike
@moma
@nika991992
Ahojte, tak dnes sme boli na poradni už priamo v porodnici a tam ostali zhrození, že prečo mi kazali jesť tie antibiotika - že to sa nepreliečuje pred porodom - že sa to može vrátiť - že som ich jedla v podstate uuuplne zbytočne, pretože pri porode mi aj tak daju tu infuzku ....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
áno aj ja som brala tabletky a neviem či nie po 2 naraz, ale už si to veľmi nepamatám 😒