Ahojte, je nebezpecne pre plod silnejsie prelaknutie v prvom trimestri?
Od kedy som tehotna sa mi to castejsie stáva, a bojim sa ci sa nemoze nieco stat.
Ahoj, ja som sa tiež viac krat zľakla v tehotenstve a nič sa s malým nestalo.. neboj, bábätko je silne 💪🏻
Bude častejšie čkať 😬
Tak ked mi dcera letela zo sedacky krcnou chrbticou na roh stolika a mala potom podliatinu okolo 7. krcneho stavca a zosuchnutu kozu, ano, zlakla som sa priserne a bala som sa, ze predcasne porodim. A vsade zuril covid, takze clovek sa bal aj nos vystrcit vonku a nie behat s dietatom po nemocniciach. Takto strasne si sa prelakla?
Treba normalne zit, ked zena otehotnie, nie sa pozorovat, kde ma co ako pichne a kolko sa zlaknem a ci nahodou to a hento. V prvom trimestri je to take, ze treba byt na nieco opatrny, to ano, ale neprehanat, ked sa babo ma udrzat, tak sa udrzi. Moja starka bola tehotna pocas vojny, mala 18 rokov, aj rodila pocas vojny a mala vazne chore dieta, malicke babatko pocas nej. To bolo stresu a dieta je tu. Resp. uz nie je, uz si ho vzala rakovina v dochodkovom veku, ovela skor, ako zomrela jeho mama - moja starka...
Ja som sa niekolkokrat zlakla v tehu, raz v prvom trimesti ked na mna vlastny otec zozadu zatrubil, ked som prechadzala cez krizovatu, lebo aha moja dcera - musim zatrubit - skoro som si az cvrkla a vyskocila som asi pol metra, lebo som bola v tom, ze v polke prechodu po kontrole premavky som relativne v bezpeci 🤨🤪 a vsetko bolo v pohode 😉
Nechcem sa ta dotknut, ale nie si z cukru. To, ze si tehotna, neznamena, ze mas prestat zit a fungovat. Ziadne prelaknutie tvojmu dietatu neublizi. Zeny normalne cvicia, pracuju, jedia…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nestáva sa ti to častejšie , stáva sa ti to presne ako doteraz , len sa omnoho viac pozorujes a uvedomuješ si to . Nič sa nestane keď pôjdeš po ulici a zľakneš sa psa alebo neviem čo , na to , aby sa niečo stalo by sa museli stať omnoho horšie a tragickejšie udalosti ale bábätko je silne neboj ži svoj život dávaj na seba pozor a bude dobre.