Prekonaný Covid-19 a následné plánované tehotenstvo

ladyar
5. dec 2020

Ahojte maminky, nájdete sa tu niektorá, ktorá prekonala COVID 19 a následne otehotnela? Ci su nejaké odporúčania, ako dlho počkať po prekonaní, ci sa berú nejaké protilátky z krvi, príp. ci s tým súvisia pre bábätko nejaké rizika... Ďakujem moc

luulinkaa
5. dec 2020

Podľa mňa bez problémov. Som na konci tehotenstva, covid mam za sebou a všetko je v poriadku 😉

mogaa
5. dec 2020

@ladyar po chripke môžeš otehotnieť? Covid je vírusové ochorenie ako každé iné.....môže mať síce ťažký priebeh a zanechať trvalé následky, ale ak si po prekonaní fit nič ti nebráni v otehotnení....protilátky z krv sa neberú, znamenajú len že človek ochorenie prekonal, nič viac nič menej...

emuemu
10. dec 2020

@ladyar Mat protilátky je výhoda, ak dosiahnu určitú hladinu, si chránená pred infekciou...a tiež prechádzajú na plod, ktorý je prvého pol roka života chránený...takze v tomto prípade by to mohla byt výhoda pre teba aj dieťa...

sasesoe
10. dec 2020

Tak oficialne zatial pocitaju, ze protilatky / imunitu mas cca 3 az 6 mesiacov po prekonani korony. Co som citala, tak mnohe tehotne covid19 znasali dobre, mali len mierny priebeh a babo by sa nemalo nakazit ani pri porode u pozitivnej - navyse ta ma potom prirodzene protilatky v mm. Akurat ako tehotna by som asi zvazila pripadne ockovanie. Ale ktovie, co prinesie buducnost, takto planovat tehotenstvo, tak zomriem bezdetna...

simonides89
14. jan 2021

Aj mňa by zaujímalo, či sa tu nájde niekto, kto otehotnel po prekonaní korony. Už vznikajú štúdie, ako korona zmenila niektorým ženám cykly (nepravidelnosť, vynechávanie menštruácie, veľké bolesti...), tak tiež by ma to ukľudnilo počuť o nejakej žene, čo otehotnela aj napriek tomu, že prekonala koronu. 🙂

bajka0112
20. jan 2021

@ladyar toto by zaujimalo aj mna, snazime sa uz dlhsiu dobu a ostali sme akurat pozitivni 😓 priebeh mame lahsi, cize neviem, ci snazenie teraz prerusit a nechat to na dalsi mesiac alebo to neriesit a ked budeme mat chut, nechat tomu volny priebeh.. nie je tu niektora, ktora otehotnela, kef bola pozitivna? Dakujem

pupafka321
20. jan 2021

@ladyar ahoj.mne zistili Covid 5.12.2020 a otehotnela som okolo vianoc.

ladyar
autor
24. jan 2021

@pupafka321 a všetko bez problémov? Držím palce 💪🥰

ladyar
autor
24. jan 2021

@simonides89 za mňa môžem povedať, že veľmi citlivé prsníky od polovice cyklu až po začiatok menstr., nikdy predtým som také bolestive nemala ako posledne 2 cykly po prekonaní covid 😒

simonides89
24. jan 2021

tak mne to nakoniec "iba" meskalo 10 dni, inak ziadna zmena. Ja ked som bola pozitivna, tak sme dali pauzu so snazenim, kym sme neboli fit, lebo my sme mali horsi priebeh. Tak teraz sa uz pustime opat so snazenia a snad bude všetko v pohode 🙏

evabb35
4. feb 2021

@simonides89 Ale veď každá vážna choroba má vplyv na cykly, menzes, otehotnenie a priebeh tehotenstva.Niektoré ženy až keď nemôžu otehotnieť a zisťuje sa príčina, tak sa dozvedia, že trpia na nejaké ochorenie a až vtedy sa začnú liečiť.

zuzana18072020
10. feb 2021

Ahojte neviete mi poradit co na svalove krce bolia ruky, nohy, chrbat cela som jak dobita ako keby mi lámali koncatiny ... som tehotna a neviem co zobrat aku tabletku :(

evabb35
10. feb 2021

@zuzana18072020 asi by som skúsila Magnesium

slniecko8888
14. mar 2021

@pupafka321 ahoj, mala si pocas tehotestva nejaky problem? Lekar nemal k tomu reci?
Ja som po MA a po tomto cykle sme chceli znova skusat ale okrem MS prisiel aj covid, tento tyzden by som mala mat plodne dni a neviem ci pockat aj ked uz mi je dobre alebo nemalo by to mat volyv na plod uz

zuvelyn
14. mar 2021

Covid som prekonala v decembri a otehotnela v januári. Vôbec som sa nad takými otázkami nezamýšľala 🤦🏼‍♀️ ako pise
@mogaa je to vírusové ochorenie ako každé iné.

pupafka321
14. mar 2021

@slniecko8888 potratila som aj 5.12. keď mi zistili Covid,a aj pred mesiacom 17.2.

slniecko8888
15. mar 2021

@pupafka321 tak to mi je luto, drzim palce nech to nabuduce uz bude vsetko OK

pupafka321
15. mar 2021

@slniecko8888 ďakujem ..verím,že už bude všetko v poriadku keď sa nám ešte raz pošťastí.Ale najprv hematologické vyšetrenie a potom možno genetické ak bude treba a až potom sa budeme snažiť.

slniecko8888
17. mar 2021

@zuvelyn a vsetko prebieha v poriadku, neboli kvoli tomu komplikacie?

zuvelyn
17. mar 2021

@slniecko8888 nevnimam zatiaľ nič

petravanc
30. máj 2021

@ladyar ahoj ja som ochorela na covid 16.3. Trvalo mi kým som sa uzdravila cca do 6.4.
A už okolo 12teho som otehotnela.😊
Trocha som sa bála ale lekár má ukludnil že práveže je to dobré lebo dieťa bude mať protilátky.
Veľa šťastia 🍀

petravanc
30. máj 2021

@simonides89 ja som ochorela na covid 16.3.. liečila som sa asi do 6.4. A presne 12.4 som otehotnela 😊 čiže úplne v pohode. A to ja som nemala nejaký ľahký priebeh covidu. Aj ma to vystrašilo že zrovna po covide som otehotnela ale lekár ma ukludnil že dieťa bude mať protilátky.
Držím palce

tmavovlaska93
31. okt 2021

@petravanc ahoj, mala si covid vtedy len ty ci aj tvoj muz/priatel?

milkamili
13. jan 2022

@simonides89 môžem sa podeliť ja som krátko po prekonaní covid 19 otehotnela a v 8tt som o bábätko prišla

karin11122
26. jan 2022

@ladyar no ja som otehotnela hneď na další mesiac po Covide a skončilo to potratom v 10 týždni. Možno to bola len náhoda, ale gynekológ mi tvrdil že covid môže negatívne ovplyvňovať dozrievanie vajíčka a mohlo byt nejakým spôsobom nezdravé a následne mal plod nejakú genetickú vadu a tým sa potratil .Ale neviem možno to bola len zhoda okolnosti , ale viem že aj po ockovani sa odporúča počkať aspoň 3 mesiace a tak začať so snažením , tak neviem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre