Prekonal niekto covid na začiatku tehotenstva - prvý mesiac? Bojím sa či to nemohlo poškodiť dieťa. Predsa len, vyvíja sa nervová sústava. Rozmýšľame nad genetickými testami. Má niekto skúsenosť? Ďakujem
Genetické testy ti odhalia len genetické poruchy (napr. trizómie), nie vývinové poškodenia. Ale na tvojom mieste by som sa nebála, veľa žien počas tehotenstva ochorie 🙂 Hlavne treba znižovať horúčku, ak sa dá.
@zuzanafur48 ja som tiež na začiatku tehotenstva a keď som zistila, že mám covid, zároveň som zistila, že som aj tehotná... nemyslím na to, lebo momentálne mám neskutočne nevoľnosti. Ale moja kamarátka mala pred rokom presne to isté ako ja a jej mala je úplne zdravá.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzanafur48 ahoj v podstate v den ked som zistila ze som tehu, tak sme chytili covid (vtedy to bolo asi 5tt) mala som aj teolotu cez 39. Dcéra má teraz už skoro 6m a je úplne zdravá 🙂 držím palce