Prekonali ste akútnu toxoplazmózu v 1. trimestri?

moninka666
20. sep 2015

Ktora ste uz prekonali akutnu formu toxoplazmozy pocas tehotenstva????narodilo sa vam zdrave dietatko???mne ju zial zistili..a to koncim prvy trimester
.mam mat velke obavy???

trgypadl
20. sep 2015

@moninka666 ake odbery Ti robili...ake si mala hodnoty??

moninka666
autor
20. sep 2015

IgM1,75 IgG 200..som bezradna ☹

moninka666
autor
20. sep 2015

Robili mi klasicke odbery v 10tt ..vsetko ok len pozitivne igm aj igg. ..uzivam rovamicin...
je nieco ako by som mohla ochranit drobceka,??vsak on za nic nemoze...je liecba uspesna??na kolko percent...baby radteeeee

trgypadl
20. sep 2015

@moninka666 robili aj pomer kfr??nebojj treba mysliet pozitivne...kto Ti nasadil atb??

trgypadl
20. sep 2015

@moninka666 niekde sa uz toxo ani neodobera v tehu

moninka666
autor
20. sep 2015

Gynenokolog na infekcnom som vobec nebola ..co je kfr?? Kedy si mozem vyziadat opakovanie testov??mne povedal ze az po 17tt co sa mi zda dost neskoro..

trgypadl
20. sep 2015

@moninka666 kfr je nadstavbove vyserenie...pomer protilatok..
V 10 tt sa odobera toxo...vysetria igm a igg....pri vyssich hodnotach labak vysetri kfr...toto vysetrenie vsak trva par dni...potom sa odoberie krv po 10-14 dnoch a porovna pomer kfr....

trgypadl
20. sep 2015

@moninka666 skus konzultaciu este na infekcnom

moninka666
autor
20. sep 2015

@trgypadl o dva tyzdne mam ist na kontrolu ako to bude 12tt spytam sa ho..vy ste to prekonaly??

trgypadl
20. sep 2015

@moninka666 nie ale mam s tym skusenosti...cize hlavu hore...budete v poriadku

moninka666
autor
21. sep 2015

Nevies nahodou ci existuju nejake vitaminy na imunitu este teda okrem kys.listovej???

epsonka45
21. sep 2015

@moninka666 ja som mala...ale nemala som take vysoke hodnoty ako ty..mne na to prisli v 8tt a negativne vysledky som mala v 16tt.vybrala som 5 baleni Rovamycinu...a chodila som na infekcne

moninka666
autor
21. sep 2015

@epsonka45 ake si mala asi hodnoty??? Rovamycin uzivam aja..drobca mas v poriadku??

epsonka45
21. sep 2015

@moninka666 pozriem to vo vysledkoch s infekcneho

moninka666
autor
21. sep 2015

@epsonka45 dakujem

epsonka45
21. sep 2015

@moninka666 pozerala som to IgM 1,260 a IgG 148,40

epsonka45
21. sep 2015

@moninka666 po dobrati liecby a posledne vysledky som mala IgM 0,80 a IgG 54,90

mirka17
21. sep 2015

@moninka666 j
podľa mojich informácii "protilátky typu IgG , znamenajú, že si už v minulosti prekonala nákazu, nakoľko si buď prišla do styku s toxoplazmózou alebo prekonala infekciu. preto by si už mala byť doživotne chránená pred toxoplazmozou,
Naopak, akútna toxoplazmóza sa prejaví protilátkami typu IgM. už len tie hodnoty čo znamenajú či je to veľa alebo málo. mne doktor tiež zistil z krvi ružienku alebo čo, už si nie som istá, ale tiež to znamenalo že som to prekonala v minulosti, čiže som bola v tehotenstve už akokeby "očkovaná" a nemusela som sa obávať že ju dostanem. čiže treba si overiť či to znamená že či si to prekonala v minulosti alebo to práve máš teraz.

epsonka45
21. sep 2015

@mirka17 ja som sa pytala,ze som ju prave vtedy mala

mirka17
21. sep 2015

@epsonka45 to budú asi tie hodnoty IgM, ale ja sa nebudem radšej do toho montovať, kto vie kde je čert zakopaný, hlavne nech je všetko v poriadku, len som chcela utešiť trochu moninka666 lebo mne doktor tiež len tak surovo oznámil že mi v krvi našli ružienku, a potom znelo vyliezlo že nech nestresujem že som ju prekonala kedysi dávno. tak preto.

moninka666
autor
21. sep 2015

@mirka17 to je to prave ze ja to mam teraz ...igm 1,75 igg 200 ..takze preto sa pytam uz xy krat ci je daka sanca ze dieta bude v poriadku

moninka666
autor
21. sep 2015

@epsonka45 keby mi skor robili testy mozno by som to nemala az v takom stadiu ..nechapem preco to nerobia hned pri prvej kontrole fakt...mozno by to nezaslo az takto daleko...

epsonka45
21. sep 2015

@mirka17
@moninka666 ja som isla s revom na infekcne...ze ma hned posle dr. na potrat kedze je to nebezpecne...ale hned mi povedala,ze tie hodnoty by museli byt omnoho vyssie...a vravela mi aj to,ze niektore zeny sa s toho nrvyliecia pocas tehu a beru atb celych 9.mesiacov

mirka17
21. sep 2015

@moninka666 šanca je vždy, držím palce

michaelamilan
21. sep 2015

@moninka666 ja som dostala ATB...... už si presne nepamatám ako to bolo, len viem, že po druhom potrate(samovolnm) mi robili kadejaké testy a zistili mi že mám v krvi obranné látky ktoré si telo vytvorilo pri prekonaní toxoplazm=ozy. Už som bola 3x tehotná a povedali mi že musím užívať ATB, lebo na základe krvných testov nevedia kedy som chorobu prekonala či v detstve či v tehu a je to vraj treba preliečiť.......Teraz mám 2r a 7mes chlapčeka, zdravý, veselý chlapček moje všetko......je to vymodlené dieťa 🙂
Držím palčeky aby bolo všetko OK!!!!!!

chokma
21. sep 2015

@mirka17 vysoke igg sa tvori aj v akutnej faze a prekonanie vobec neznamena dozivotnu imunitu

chokma
21. sep 2015

Ja som mala igg 269,382 a igm 1,108 a vobec som nebrala rovamicin, lebo dalsie vysledky a avidita potvrdili, ze som ju prekonala tesne pred tehotenstvom, teda, ze uz nie som v akutnej faze. Urcite by som sa pytala na infekcne. Btw, mam zdraveho, nadherneho chlapceka.

epsonka45
21. sep 2015

@chokma mna hned lifroval na infekcne moj dr.

moninka666
autor
22. sep 2015

asi sa budem pytat aja na inf..predsa tam robia tie testy a rzbory dokladnejsie...a u svojho gynk. mozem poziadat o kontrolne testy aj skor???lebo on mi chce spravit az po 17tt..co sa mi zda dost neskoro kedze teraz som v 11tt..

epsonka45
22. sep 2015

@moninka666 urcite sa pytaj na infekcne...mna tam gyndos hned poslal....na kontrolne odbery budes chodit na infekcne pokial nebudes mat negativne vysledky ja som absolvovala 6 navstev tam a potom si bude myslim,ze okolo 30 tyzdna bude robit gyndos novy odber na toxo tak bolo povedane mne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre