Ahojte, dnes som bola u mojej doktorky a povedala mi, že som niekedy prekonala toxoplazmózu. Ja o tom síce vôbec neviem, ale chcem sa Vás opýtať, či náhodou niektorá z Vás nevie, či je táto hodnota veľmi vysoká IgG 824 UI/ml,alebo či sa podľa tejto hodnoty dá zistiť, kedy som túto potvoru mohla asi mať. Hodnoty IgM a IgA
som mala našťastie negatívne. Mám hlavu v smútku, konečne po skoro 4 rokoch snaženia o bábätko sa nám to podarilo a teraz zasa toto.
@nika1082 aj mne to povedala, ze som prekonala toxoplazmozu ale aj to, ze to na dietatko uz nema ziadny vplyv 😉
Ja som mala toxoplazmózu ako dieťa 2 x a oveľa vyššie hodnoty. Bola som celkovo mesiac v nemocnici. Brala sulfisoxazol asi rok. A mám dve zdravé baby. Neboj, pokiaľ si už ok, je to v pohode... ale chlpaté zvery doteraz neznášam :D
Super. Moja teta mala toxoplaz. pred 20 rokmi a mala 4 potraty. Moja sesternica mala horšie hodnoty ako teta a otehotnela rýchlo a ma zdravého chlapca. Chytali pritulnu ale choru mačku na dovolenke v zahraničí.
@nika1082 neboj sa, to že si prekonala toxoplazmózu niekedy v minulosti, to nie je také zlé, horšie by bolo, keby si ju dostala počas tehu, mojej sestre pri prvom tehu zistili, že tiež ju prekonala, akurát jej to sledovali, či sa jej hodnoty nezvyšujú a má dvoch krásnych zdravých synov. Nenechaj sa plašiť a nestresuj sa. Bude to ok. Ale chápem ťa, my sme sa snažili o bábo 5 rokov a tiež som taká citlivá, stále sa bojím a stresujem, či je všetko ok, či sa niečo nestane atd atd, nie si v tom sama 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nika1082 igg je pamatove alebo sprostredkovana alergia. tvoja hodnota je vysoka, ale pochybujem, ze by sa dalo zistit kedy si ju prekonala