Chcem sa opytat znamena caste prehananie a tvrdnutie bruska porod?som 25tt a cadto mi tvrdne brusko,ale posledne tri dni mi tvrdne este viac hlavne vecer a v noci a citim taky cudny tlak alebo aj ma boli podbrusko kef sa chcem postavit a prehana ma vecer niekedy idem aj cez den. Moze to znamenat predcasny porod?kedy ma uz babetko uplne vyvinute pluca?dakujem za odpovede a rady.
Radšej zbehni na pohotovosť. Aj mne tvrdlo a skončilo sa to odlupovanim placenty a kopou krvi. Ale uz som bola v 38tt...a brucho mi tvrdlo od 20 tt....
pri prvom som mala podobný problém a do niekoĺkých hodín som porodila. Lenže ja som bola už v termíne. Dieťaťu sa začnú vyvýjať pľúca okolo 33 tt. doporučujem nemocnicu.....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je víkend, takze treba určite zájsť na pohotovosť. Tažko povedať, ci to preháňanie súvisí s hrozbou predčasného pôrodu. Môžeš mat aj nejakú crevnu virózu, ktorá dráždi maternicu. Hlavne treba skontrolovať to tvrdnutie - ci sa ti následkom toho neotvára krčok. Si ešte vo velmi nízkom týždni. Dá sa to zastavit, ale nečakaj...Pľúca ešte niekoľko týždňov nebudú zrelé, čiže ak by ti hrozil predčasný pôrod, tak by ti pichali kortikoidy na dozretie pľúcok. Teraz je babo ešte extrémne nezrelé, takze neriskuj a pre kľud duše utekaj do nemocnice.