Som v 38tt a mám preeklampsiu aj bielkovinu v moci, mám ísť ležať, máte stým niektorá skúsenosti? Môžu mi spraviť sekciu? Prosím dajte mi vedieť ako ste na tom boli vy.
Bielkovinu som nemala a robili mi sekciu uz v 36tt
@simonecka008
@simonecka008 133/92
Tiez som tak mala nakoniec ma hospitalizovali a polezala som si 14 dni mala sla sekciou nakolko zistili aj to ze ma malo vody teda skoro ziadnu v 39tt po cely cas som mala magnezium viac tabletiek na den a hlavne mi kazali co najviac lezat
@nikkyy_ ten tlak nie je az taky strasny. Treba brat, ale do uvahy aj to, aky bol bezne pocas tehotenstva. Ja som mala cele tehotenstvo vyssi tlaka brala som aj lieky. Ale ano, ak je bielkovina uz, tak to lekari budu sledovat. Lepsie byt v nemocnici. 38 tt je uz babo donosene. Mne sa dcera narodila v 36 tt, kvoli prreklampsii, dva tyzdne som lezala v nemocnici stale sledovana, nasledne mi porod vyvolali. Dcera ma uz 10 rokov. Dalsie dve deti mam natosene v termine, bez komplikacii.
No ja som mala v 33tt a malo to rychly spad..kedze tlaky 220 na 120.. a ani po liekoch sa velmi neznizoval,nakoniec slabe ozvy,bolo mi zle a mala som pocit,ze umieram,takz ebol akutny cisarsky.
Ja som mala pri treťom preeklampsiu, od 35 alebo 36tt myslím (je to 6r dozadu tak už si nepamätám) - bola som hospitalizovana 2tyzdne.. merali mi každý deň tlak, počúvali ozvy dieťaťa, podávali lieky a mala som oddychovať a nehybat sa.. bola som už otvorená na 3-4prsty.. rozhodovali sa medzi sekciou a vyvolavackou.. prvý deň 38tt mi dali vyvolávacku a po 7hodinach sa maly narodil.. všetko bolo v poriadku.. vysoký tlak mi bohužiaľ ostal aj po pôrode a liecim sa na neho dodnes, ale bielkoviny z moču zmizli..
Tlak je dobry, podla mna budu vyvolavat prirodzene, ak tam neni este nieco ine. To uz je dobry tyzden, cize moze kazdu hodinu von
@nikkyy_ fuuha a to ti pri to tomto tlaku povedali ze mas preeklamsiu? Ja mam tlak 150/100 cele tehu, bielkovinu na 1 krizik, ale v orvom tehu mi robili sekciu v 36 tt mala som preeklamsiu ale ten tlak som mala ozaj vysoky 190/120 aj vyssie, mne tvoj tlak pride zatial ok, ale samozrejme ak doktor uzna za vhodne sekciu urobi ved v 38 tt je uz dieta hotove, mne robili v 36 a maly je uplne ok
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikkyy_ aky vysoky mas tlak?