Preeklampsia - tlak

11. dec 2024

Zienky čo ste mali preeklampsiu aký tlak ste mali? Ja mávam buď 150/90 dnes 140/91 a strašne opuchnuté nohy ale tak že mám pocit že mi “pretekajú” cez ponožky😂a neviem či utekať na pohotovost viem aký sú tak tam nechcem ísť kvôli “blbosti” a za týždeň idem na poradňu do nemocnice kde rodim tak neviem či počkať.mne sa ten tlak zda ok len tie opuchy ma trápia

deti95060810
11. dec 2024

opuch znížiš úplným vynechaním soli - žiadne údeniny, syry, žiadne jedlo nesoľ. upeč si chlieb bez soli... mne po tejto diéte nohy krásne odpuchli...
kedy ti opuchli nohy? len dnes? alebo už to máš dlhšie?

rebi789
11. dec 2024

Preeklampsiu máš potvrednú lekárom?

tim23
11. dec 2024

Áno choď. Ja som šla v nedeľu s vysokým tkakom a opuchmi, nechali si ma tam a v piatok som už mala malého na svete.. Sekcia 32 tt

autor
11. dec 2024

@rebi789 nemám,moc výsledky neviem nikdy nepovie.a tlak mám zevraj ok (to povedal aj na tlak 168/90)

rebi789
11. dec 2024

Choď na pohotovosť, nech ťa skontrolujú. Radšej zbytočne než ľutovať.

ina2405
11. dec 2024

U nás v pohotovosti by si ťa už nechali. To máš naozaj hraničný tlak. Nerieš, čo povedia v nemocnici. Prvoradé je dieťa a ty!

zuzib21
11. dec 2024

Musis ist,minimalne zistia ci mas aj bielkovinu v moci a ci je babo ok. Pri vyssom tlaku su horse prietoky a babo moze mat menej kyslika a zivin. Skutocna preeklampsia je zivot ohrozujuci stav...

vladi4444
11. dec 2024

To je vysoký tlak, najmä ak si v pokoji. Mňa už s ním nechali v nemocnici (aj keď u mňa to bol iný prípad, syndróm bieleho plášťa, a doma tlak pravidelne nizky, nepotvrdili mi samozrejme). Ale ak máš taký tlak v pokoji, pri sedení naozaj choď na príjem.

kiki68
11. dec 2024

150/90 po 3 meraniach za sebou rovno chod na porodnicu. Bez debaty ( take boli slova lekarky na rizikovej poradni), mna sa pytala na dojazd, keby mam viac ako 15 min, tak tam rovno lezim

andrejkap123
11. dec 2024

Fuh pohotovost. Mala som a brali to velmi vazne.

kiki68
11. dec 2024

168 tlak je ok? To kde si bola preboha? Pri mne sa okolo 160 tvarili nie nadsene. Ved moze picnut Teba a aj dieta

kiki68
11. dec 2024

Hlavne tam nasadzuju aj ked nie su bielkoviny dopegyt, ten tlak musi dole

mima172
11. dec 2024

Mne kazali prísť, keď budem mať 3 merania po sebe 140/90 a viac. V deň, keď som taký tlak mala mi aj praskla plodová voda a malá sa o 24 a pol hodiny narodila. Uzavreli to ako preeklampsiu. Bielkovinu v moči som 4 dni pred pôrodom nemala, len ten tlak, opuchy a najmä to, že za necelý týždeň som šla na váhe 7kg hore (co bola samozrejme voda). Určite choď, preeklampsia nie je sranda pre teba a ani pre bábätko.

kiki68
11. dec 2024

@deti95060810 pri tlaku 160 to zial nespravis s tou solou, ver mi. Tam uz telo melie z posledneho. Je to hrozne, lebo sa nevies dobre nadychnut. Ten opuch je iba sprievodny znak vacsieho problemu

autor
11. dec 2024

@zuzib21 prosím vás a to vss aj cievkovali?aby zistili tu bielkovinu

tim23
11. dec 2024

Ja som rovno moč na pohotovosť zobrala v skumavke. A keď sa potvrdí bielkovina v moči (papierikovym testom) tak ťa v nemocnici budú cievkovat.. Teda budú odoberať 24h moč aby zistili odpad bielkovín

ivangeline
11. dec 2024

To je ešte ok. Čakaj. Ak máš tesne pred pôrodom, možno čoskoro rodíš. 🙂 …. Mala som tak posledné tehu. Keď som mala preeklampsiu, prišlo to celkom nahle, lieky na zníženie tlaku nepomohli a šla som na cisársky s tlakom nad 200/100. A malého ozvi boli slabšie a slabšie.

sovica
11. dec 2024

@autorka, Tvoj gynekológ povedal na tlak 168/90, že je to OK?😲 Neverím. Ale ak je to pravda, mal by odovzdať diplom. V ktorom týždni tehotenstva si?
Prvým príznakom preeklampsie býva zvýšenie krvného tlaku nad 140/90. Máš aj opuchnuté nohy. Takže min 2 príznaky. Ešte nejaké iné? Napr. horšie sa Ti dýcha, bolesť hlavy, citlivosť na svetlo, menej cikáš... Radšej choď na tú pohotovosť, ako by si mala zanedbať zdravie Tvojho dieťaťa aj seba. Hodnoty bielkovín v moči a zníženie hodnoty krvných doštičiek Ti môžu vyšetriť len v nemocnici. Ja by som na Tvojom mieste nečakala. Radšej sa prežeň a vydrž aj blbé poznámky personálu (myslím, že to ale v Tvojom prípade nehrozí), akoby si mala neskôr ľutovať, že si nešla.

autor
11. dec 2024

@sovica tak volám kazdu chvíľu cítim že mala ma tlači, ono on mi aj do knižky napísal že nemám opuchy a nakazal mi piť menej vody,inak iné príznaky nemám,aj som sa mu sťažovala ba opuchy a bolest nôh a že mám lezat,už sa teším keď porodim a jemu sa budem vyhýbať oblúkom 😿

sovica
11. dec 2024

@autorka a v koľkom týždni si? Kedy máš termín pôrodu?

ina2405
12. dec 2024

@autorka, tak si išla na pohotovosť? Ako sa máš?

autor
12. dec 2024

@ina2405 dobre že som išla 🙏keď som prišla tlak 160/110 ,opuchy nehorázne ,nábeh na preeklamsiu bielkoviny v moci hneď mi nasadili lieky a zatiaľ tlak ok 🙏 ak sa to zhorší tak v piatok sa bavíme o tom že ukončíme tehotenstvo sekciou..vážne radsej ísť zbytočne ako neísť vôbec 🙈

ina2405
12. dec 2024

Som taká rada, že si išla😘 tak nech všetko dobre dopadne!

zuzib21
12. dec 2024

Tak super ze ste isla. Drzim palce uz si pod dohladom urcite to bude ok. Ja som uz posledne tyzdne a este aj mesiac po porode brala 7 dopegytov denne kym sa ten tlak dal do normalu 🫣 v ktorom si vlastne tt?

sovica
12. dec 2024

@autorka ...tak to som rada, že si nakoniec išla. Stále si ale nenapísala, v ktorom tt si. Držím palce, aby všetko dobre dopadlo. Drž sa, dievča🍀❤

autor
12. dec 2024

@sovica 37tt🥰a ďakujem 🙏☺️

kiki68
12. dec 2024

Presne pre toto treba ist, Dobre to dopadne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre