Preeklampsia - tlak

2. nov 2021

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať žien, ktoré mali preeklampsiu, pri akom vysokom tlaku ste už spozorneli že niečo nie je v poriadku? Alebo aké boli prvé príznaky? Dakujem

majamat
2. nov 2021

mne tuto dg dali v nemocke. mala som asi 140/90. doma som si vobec nemerala a na poradni som mala tlak vzdy ok, preto mi bolo divne, ze o 2 dni v nemocke bol o nieco vyssi. mala som opuchy noh, ale to vobec s tym nesuviselo, mam krcove zily a vseobecne tehu je zataz pre organizmus aj pre zily, hoci to samozrejme uzavreli ako peeklampsiu. no ja som tieto opuchy mala aj po porode viac ako rok. potom sa zmiernili a este sa znovu objavili asi 3r po porode. teraz je to ok.

jazula
2. nov 2021

Ahoj, spodný tlak nad 90 je nebezpečný pre bábo, keď som ho namerala, šla som na pohotovosť (bola noc v piatok). Dali mi lieky na tlak a poslali domov, lebo výsledky krvi som mala dobré. V nedeľu pred obedom som bola naspäť (opäť s tlakom 175/100), to si ma už nechali v nemocnici. V stredu potvrdili preeklampsiu. Našťastie sa mi v stredu ráno aj rozbehol spontánny pôrod, inak by mi ho vyvolali.

kacena4
2. nov 2021

opuchy nie len noh mozu byt aj ruky busenie srdca a ako pisu 140/90 uz nie je dobry tlak v tehu

miadi
2. nov 2021

Ja som mala v TP tlak 190/110 ale vraj to nebola preeclampsia. Maly mal Dobre ozvy tak mi potom vyvolali porod . A potom som brala lieky na tlak este tak 2 t po porode kym neklesol do normalu. Priznaky som nemala okrem riadne opuchnutych noh ale tie som mala aj predoslom teho ked som mala ok tlak. Posledne tyzdne teho.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre