V predošlom tehotenstve som mala preeklampsiu, je mozne ze sa zopakuje aj v ďalšom tehotenstve?
myswedishgynlife o tom má sériu príbehov na instagrame, odporúčam
Ano ale nemusi. Ja mam pocit,ze moje telo sa zmenilp tehotenstvom a viac pripeavilo. Pri druhom. A ani teraz pri 3tom nemam preklampsiu. ;) O tyzden rodim.
Ano, može a dokonca tuto “geneticku informaciu” prenaša dieťa nie matka. Takže ak to mala napriklad tvoja svokra tak to možeš mať aj ty. Lebo ona to preniesla na syna a jeho dieťa na teba. Ako už bolo spomenute vyššie, piše o tom myswedishgynlife.
@dominika_sk Ja o tom v rodine... ani mojej..ani manzelpvek neviem.. samu ma to prekvapilo. Za tyzden tlaky 220 na 100..
Moze, ale nemusi...svagrina mala kvoli tomu prvu sekciu, pri druhom tehu vsetko ok a rodila normalne
Ano mala by si dostat od 12tt tehu aspirin
Mám 3 synov. Pri prvom a treťom som preeklampsiu a help syndróm mala. Prvý syn 34+0( 3 týždne predtým v nemocnici) posledný syn 37+0 ( preklampsia sa ukázala 2 dní predtým)
Ja som uzivala počas celeho druheho tehotenstva anopyrin. A preeklampsia sa nezopakovala. Rodila som v 40 tt s idealnym tlakom.🙂.
Ale pocas tehotenstva som precitala desiatky takychto diskusii, aby som nasla co najviac dobrých skúseností, ze je mozne sa tomu vyhnúť. Som rada,ze mozno aj teba poteší, ze preeklampsia v prvom tehotenstve, sa nemusi automaticky zopakovať 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
áno, je to možné