Prednison v treťom trimestri tehotenstva

marhulkahoy
29. sep 2021

Baby, brala ste niektorá Prednison v 8-9 mesiaci ?? Mne ho nasadili teraz kvôli zápalom v bedrových kĺboch, ale čo som čítala tak ozaj nič moc, či pre mňa (o to pokoj, ja to nejak prežijem) ale o dieťa sa bojím 😔 prosím vaše skúsenosti 🙏

kacena4
29. sep 2021

ahojko aj ja ho beriem (nie pocas tehu) ale pokial viem tak rizika su minimalne a predcia pozitiva,uziva sa aj v zaciatkoch tehu ako predchadzanie potratom. drzim palceky nech je ti lepsie

luci_ba
29. sep 2021

@marhulkahoy Ahoj, ja som brala na začiatku tehu medrol (myslim ze to je podobný liek, ak uplne iny tak pardon) aby moje telo nevbojovalo proti embryu. Myslim že dlhodobo neliečeny zapal by mal väčší dopad na bábätko ako tento liek. Určite skonzultuj s lekárom ale myslim ze ak by to mohlo poskodit tak ti ho nedávajú.

macka909
29. sep 2021

@marhulkahoy ahoj ja ho beriem od 18 týždňa a budem až dokonca kvôli trombocytopenii..akú dávku máš predpísanú?

marhulkahoy
autor
29. sep 2021

@luci_ba dali mi najskôr infuzky solumedrol a potom tie lieky, že brať do pôrodu.. a je mi jasné, že určite by mi nedali niečo, čo by malému malo uškodiť a ja nie som z tých matiek čo sa všetkého boja, ale keď som čítala o tom lieku a dopadu na dieťa tak mi nebolo všetko jedno 😏

@macka909 mám 5mg denne, akože ja som síce väčšia váha, tak aspoň to ma ukludnuje, že snáď do konca pôrodu (cca 2-3 týždne) + moja váha, tak to nebude mať taký dopad na malého.. ale aj tak no 😏

luci_ba
29. sep 2021

@marhulkahoy ano uplne ta chapem. Ja ked som si mala dať prvu tabletku a to som ešte tehu nebola, po prečítaní prívalového letáku som revaala ako male decko. Našťastie nič z vedľajších ucinkov som výraznejšie nepocitovala, dufam že ani mimcu neuškodilo. Držím palce nech ste ok

macka909
29. sep 2021

@marhulkahoy 5mg je veľmi nízka dávka , ja som brala 40 mg a to mi doktorka hovorila že je v pohode vraj cez placentu liek prechádza len vo veľkých dávkach.. ja by som na tvojom mieste nevidela dôvod na obavy 😉

marhulkahoy
autor
29. sep 2021

@luci_ba ďakujem, dúfam ze za taký krátky čas to nebude mať žiaden vplyv 🙂

@macka909 ani si nevieš predstaviť, ako si ma upokojila 🙏 och ďakujem moc 🙏 lebo aj to som čítala, že až vo väčších dávkach to prechádza k dieťaťu, ale predsa len obavy sú.. ešte raz ďakujem🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre