Pred mesiacom som mala Covid-19 a teraz som zistila, že som tehotná

siss98
30. dec 2021

Prosím Vás pred mesiacom sme mali koronu. Teraz som zistila že som tehotná (plodná karanténa 😅 ), no a teraz sa bojím o dieťa, brala som antibiotiká plus teda ta korona. Nemali ste to tak niektorá a babo je v poriadku?

petamich
30. dec 2021

predpokladam, ze ak si teraz zistila, ze si tehotna tak si tak v 5tt - v takomto stadiu tehotenstva este embryo nie je napojene na tvoj krvny obeh, takze ten covid a antibiotika na neho nemali ziadny vplyv, vtedy si technicky este nebola tehotna a obzvlast ak sa to tehotenstvo udrzalo a je prosperujuce ;) nemusis mat podla mna vobec strach

dadulamamula
30. dec 2021

Absolútne sa nemusíš báť, pravdepodobne si iba na začiatku tehotenstva, čize dieťatko nie je prepojené pupocnou šnúrou, čiže nedostáva nič od teba. A ak sa zadarilo tak nemá čo dieťatku ublížiť.

emalka
30. dec 2021

Este doplnim k tomu co pisu baby, ze urcite to spomen gynekologovi, mozno ti doplni nejake krvne testy k tym rutinnym. Po covide mozu byt zvysene rozne hodnoty, keby to malo nejaky efekt neskor (zrazanlivost, zapal, atd) tak to budu vediet rychlo podchytit.
Gratulujem 🙂

siss98
autor
30. dec 2021

Ďakujem vám krásne, som sa len prestrasila..
A áno spomeniem len sú sviatky a v utorok idem na krv, len som nad tým premýšľala, keďže toto tehotenstvo prišlo ako prekvapenie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre