Ahojte,
chytila ma moja klasicka choroba, ktoru mavam tak dva krat rocne. Som na konci 13. tyzdna.
V nedelu sa mi zapalilo dasno, co mi zubarka objasnila, ze mohlo byt u dovodu hormonalnych zmien a znizenej imunity. Kazdy den som chodila na cistenie. Stale nie je odpuchnute, ale aspon uz vyrazne menej boli.
Od pondelka ma velmi bolelo hrdlo, nedokazala som ani preglgat, kloktala som slanu vodu. Navstivila som doktora, CRP bolo hranicne, nastastie neboli potrebne antibiotika. Po dvoch dnoch to preslo a prislo zahlienenie. Dva dni ma trapili silne bolesti hlavy a nadcha. Dnes ma chytil kasel a citim, ze v mojich plucach je viac hlienu ako vzduchu.
Chcem sa vas opytat, ci by ste mi vedeli poradit, co najlepsie zabere na ten kasel a ci to prejde aj bez liekov. Pri zachvatoch mam bolest v podbrusku, dufam, ze to babatku neublizuje 😔
Preplachujem dutiny vincentkou, naparujem sa slanou vodou, striekam si morsku vodu do nosa a pijem cibulovy caj. Kazdy den jem vitaminy C, D a zinok.
Da sa este kúpiť sirup stopkasel, a este raz zmerat crp ci nahodou nestuplo a netreba atb
asi som mala nieco podobne. 3dni bolesti hrdla, crp nezvysene. hrdlo preslo zacala mi nadcha, bolesti hlavy a neskutocne hlieny, kasel. myslela som si ze to prejde, presli dalsie 4dni az sa mi to nezdalo, isla som si dat zmerat crp a mala som ho velmi vysoke.
cize k virusovej infekcii sa mi pridruzila bakterialna a uz som musela mat atb.
radsej by som si isla dat pre istotu zmerat znova crp.
ale teda stopkasel mozu aj tehotne, a ta ista firma ma aj nejake caje proti nachladnutiu atd.
no ak mi nebude v pondelok lepsie, navstivim rano teda aj obvodaka 😏 co si pamatam, tak vzdy som mala antibiotika na takuto chorobu (neviem preco, ale mavam to pravidelne jesen jar) dakujem za rady ☺️
Stopkasel, hedelix, cibulovy sirup a inhalovanie. Neboj, prejde to 🙂 ja som uz 32 tyzden a taka chripka ma chytila minulu nedelu, jak dlho nie😒 ale uz to pomalicky prechadza
Ak by ste sa nahodou o mna zaujimali, tak CRP bolo zvysene, antibiotika nasadene a zda sa mi, ze uz mi zacina byt lepsie 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@skatloka plodu v maternici môže ublížiť dlhodobý kašeľ. Pre istotu v pondelok kontaktuj obvodacku