Prechladnutie v 6. týždni

estrejita
2. sep 2015

Ahojte, na zaciatku 5.TT ma chytilo akesi prechladnutie ktore zacalo nadchou, kychanim...horucku som mala iba jeden den zvysenu 37.5 a lekarka mi najprv dala len quixx do nosa...o tyzden na prehliadke este kalciovy sirup a hedelix na suchy kasel..teraz o tyzden a pol neskor mi este kazala zostat doma kym nebudem uplne fit nakolko mam stale nadchu (ale stale iba priesv.hlieny). Ja som taka vystrasena,aby sa babatku nic nestalo ...zazili ste nieco podobne niektora takto v zac.tehu? ☹

darina1952
2. sep 2015

@estrejita v tomto počiatočnom štádiu sú tvoje obavy úplne zbytočné - zatiaľ nie je vytvorená placenta a preto nič z liekov sa cez krv k zárodku nedostane 🙂 Nie je nič výnimočné, že tehotná vo vyššom štádiu tehu ochorie a berie antibiotiká - sú ATB ktoré sa smú brať aj v tehotenstve ...a keď budeš mať takéto otázky, vždy sa spýtaj ošetrujúceho lekára - všetko ti vysvetlí 😉 A odporúčam ti prečítať si knihy o tehotenstve, vyhneš sa tak trápeniam s rôznymi otázkami - na trhu je ich veľa od Veľkej knihy o matke a dieťati, Tehotenstvo - otázky a odpovede a veľa iných 🙂

monhla
2. sep 2015

Ja som toto tehu brala 2x antibiotiká a raz dokonca lieky čo sa v tehu nesmú, kvôli pohrebu /samozrejme pod dohľadom lekára/ a bábenko je našťastie zatiaľ o.k. -som kvôli tomu iba viac sledovaná.
Ak lekárka vie, že si tehu, alebo že máš podozrenie na tehu, tak Ti predpíše len lieky, ktorých pozitíva prevážia nad možnými neg. účinkami.
Slabšie lieky a odpočinok na lôžku sú určite lepšou alternatívou, ako nechať chorobu prerásť napr. v zápal pľúc. Vždy je lepšie byť v tehu zdravá, no nie vždy je to možné.

P.S. Buď v kľude a nestresuj sa. Pokiaľ nemieniš brať nejaké lieky bez dohľadu lekára a "cpať" sa ATB celé tehu, tak by sa bábenku nemalo nič stať.

seahorse27
2. sep 2015

S obycajneho prechladnutia - nadchy a takejto malej teploty by sa nemalo nic stat. Ja som v 5.tt prekonala poriadnu chripku s teplotami, ale taku, ze som bola 4 dni odrovnana v posteli a nic sa nestalo. Vela bab na zaciatku tehu prechladne, lebo imunita je oslabena...moze sa ti to stat aj viac krat pocas tehotenstva. Ja som napr. bola chora 2x v prvom trimestri pocas oboch tehotenstiev, vratane brutalnych herpesov a vsetko v pohode, deti zdrave ako ryby 😉 Na nadchu skus homeopatikum Coryzalia a Sinupret kvapky, ak sa to taha dlhsie...

estrejita
autor
2. sep 2015

@seahorse27 dakujem...vsetky ste ma podporili..ale skor neviem co na kasel..ten hedelix neberiem zda sa mi dost diskutabilny co sa tehu tyka co som sa docitala...viete nieco poradit? Ked aj domace prirodne..

seahorse27
2. sep 2015

@estrejita Ja som na kasel brala Mucoplant sirup od dr. Theiss - ten sa moze na 100% aj v tehotenstve, je to vlastne skorocelovy sirup.

darina1952
2. sep 2015

@estrejita v každom príbalovom letáku nájdeš, že liek nie je vhodné užívať v tehu - a to nie z dôvodu že by bol vyslovene v tom čase škodlivý pre plod, ale z toho dôvodu, že nie sú k dispozícii štúdie vyplývajúce z užívania lieku tehotnými - veď ktorá tehotná by sa dala na testovanie lieku?!
Pokiaľ máš kašeľ, treba ho vyliečiť a liečba by nemala trvať dlhšie ako 7-10dní, potom treba ísť k lekárke a ona musí posúdiť o aký druh kašľa ide a či netreba dať inú liečbu. 🙂

estrejita
autor
2. sep 2015

@darina1952 lenze pisali o nejakych degektoch plodu sposobenychbuzivanim vraj..tak sa bojim... :(

darina1952
2. sep 2015

@estrejita keď máš o tom lieku na kašeľ pochybnosti samoliečba nie je na mieste, je najlepšie ísť sa poradiť k svojej všeobecnej lekárke - tá najlepšie určí diagnózu vlhký/suchý/hrdlový/prieduškový kašeľ a dá odporúčanie na liečbu 🙂

estrejita
autor
2. sep 2015

@darina1952 ved to mi lekarka odporucila..asi som velmi nedoverciva co?

darina1952
2. sep 2015

@estrejita prvorodička 😀

magnumka6238
5. sep 2015

Ja som v 20 tyzdni a ja som teraz prechladla zacalo ma skriabat v hrdle bola mi zima a teraz mi vsetko preslo davam si poctivo 3x cesnak citronovu vodu a brusnicovu stavu akurat som sa zacala potit tak migam do postele.dufam ze ma to coskoro prejde.

laluchova
12. sep 2015

Zazvor cerstvy nastruhat zaluat vodou crelou pridat med citronovu stavu a aj pomarancovu stavu vytlacenu.

alexmar
4. sep 2018

skus miesto liekov najskor tieto babske rady...mne to vzdy pomoze:
http://www.damskyweb.sk/7-overenych-rad-ako-sa-...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre