Prázdny gestačný vak

aaatimejka
26. apr 2021

Ahojte. Potrebujem váš názor. Mám približne 7tt (nedá sa to presne určiť keďže mám nepravidelný cyklus okolo 35dni,poslednu MS som mala 6.3.) . Môj lekar dnes na sone videl len prázdny gestačny vak, urobil aj odber krvi na Hcg (dnes som mala prvú poradňu). Budúci týždeň v utorok keď sa to nezmení tak ma chce poslať rovno na kyretaž po sone. Nasadil mi Duphaston. Mám hnedý výtok už pár dni (cca 4xdenne). Prosím podľa vás mam ešte nejakú šancu že sa to zmení? Veľmi sa bojím lebo pred 5rokmi som už mala potrat v 15tt a neviem že či zvládnem tú ďalšiu stratu ☹. Tehotenské testy mám krásne silné.

barbi9999
26. apr 2021

ahoj, ja som mala toto iste pred 5 rokmi, a zial skončilo to kyretážou v 10 tyzdni tehotenstva ☹ Verím, že tvoj prípad to nebude, držím silno palce 🙏

borka168
26. apr 2021

Ja tak isto, zistili že mi aj klesá hcg, takže som šla na kyret.

monnikka
26. apr 2021

@aaatimejka ahoj, ja som bola v 8tyzdni, tiež som mala prázdny gestacny vak, bohužiaľ som začala spinit a skončilo to kyretazou. Ale treba stále veriť co ak 🍀 po roku som zas otehotnela a som v 7mesiaci.

andy57
26. apr 2021

ahoj, nepotesim ta, ale ja som tiez mala prazdny vak a to uz som bola od poslednej ms asi 11tt takze potom som zacala uz aj sama špiniť a krvacat... musela som na kyret

patusss
26. apr 2021

Ja som mala prázdny gest.vak a o tri týždne krásny zdravý cez 2 cm veľký plod s bijúcim ❤.

aaatimejka
autor
26. apr 2021

@patusss prosim ta kolko si mala vtedy tt?

patusss
26. apr 2021

@aaatimejka koniec 6tt, ovulácia na 14.deň.

aaatimejka
autor
26. apr 2021

@monnikka vyzera to tak že to bude môj pripad ☹ na špinenie som dostala duphaston, ale neviem že či to pomôže..a potom tebe nepovedali že čo to mohlo spôsobiť? Rozmýšľam že pôjdem si vypočuť druheho lekára..

cookie29
26. apr 2021

Aký veľký bol gestacny váčok? Ak vieš. Ja som mala pred dvomi rokmi anembryomolu. Všetko bolo OK a HCG krásne stúpalo... až neskôr sa zistilo že anembryomola.

aaatimejka
autor
26. apr 2021

@cookie29 bohužiaľ to neviem že aký veľký☹ potom si musela postúpiť kyretaž? 😒

aaatimejka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cookie29
27. apr 2021

@aaatimejka bohužiaľ fotecka nepomôže bez rozmerov. Ak bol maly ešte je nádej na posunutú ovulaciu. Ak bol veľký (>2-2,5cm) tak bohužiaľ nádej nie je. Preto otázka. A nie ja som sa našťastie vyčistila sama

monnikka
28. apr 2021

@aaatimejka nie nepovedali, že to sa stáva. Po kiretazi bolo odoslané na hystologiu, ale nič sa nezistilo. Mne v tedy ani žiadne lieky nedali.

kikuska717
29. apr 2021

Závery by som ešte nerobila, pockala by som ešte 2 týždne a potom sa uvidí, či sa niečo zmení. Ak o 2 týždne nebude vidno plod, dobre to nebude...

kkovacovak
30. apr 2021

@aaatimejka ahoj ja som bola prvýkrát u dr v 7, začínajúcom 8tt a tiež videla len gestacny vak ale bol v ňom už aj žĺtkový aj keď bez ničoho. Povedala že to vyzerá že som o dva týždne pozadu. Takže podľa ms som bola skoro 8tt ale podľa sona v 5tt. Mávam nepravidelnú ms takže bolo reálne možné že som mala ovulaciu o dosť neskôr. Nechápem prečo ťa dr hneď straší. U mňa to dopadlo zatiaľ dobre a som v 11tt ale podľa ms už v 13tt. Je to normálne a stáva sa to. O dva týždne tam už bolo pekne všetko vidieť aj so začínajúcou akciou srdiečka. Nerozumiem takým unahleným záverom. Mal ťa podporiť aby si nestresovala lebo to tomu určite nepomôže. Mne dr povedala že treba čakať a dala mi argumenty prečo je to tak ako to je a bola som spokojná. Jasne je možnosť že to nedopadne dobre treba byť realista ale tiež je možnosť že to bude ok.

ivka_makovica
30. apr 2021

Ja som bola asi v 6/7. tyzdni,ked som bola na prvej poradni a bol tam len prazdny vak. Cakali sme a po dvoch tyzdnoch bez zmeny sa mi spustilo cistenie maternice. Ked som si nasla na tehu teste dve ciarky,ochorela som. Mala som chripku s dost silnym kaslom a to zrejme sposobilo,ze sa plod hned na zaciatku prestal vyvijat a vlastne sa vstrebal. Aspon taky je predpoklad podla dr.

martinka1441
12. jún 2021

@kkovacovak ahoj práve čítam tvoj komentár,a píšeš správne, mňa doktorka takto tento štvrtok vyplasila (7tt+5dni) že nič nevidí ale vak narástol, môj cyklus je pritom hrozný (35dc,38dc niekedy aj 45) podľa jej výpočtov od poslednej ms akoze som 7tt 5 dní. Ale keď ja rátam od oplodnenia tak som dnes 6tt u doktorky (8tt) a je dosť možná u mňa aj posunutá ovulácia nejak som tomu neverila a ani mi to nechce ísť do hlavy aj keď priznám sa že ten deň som bola dosť rozhádzaná. Čítam veľa príbehov žien a viac je tých pozitívnych 😊 cítim sa dobre, výtok občasný žltkastý bolesti v bruchu tiež občasné, beriem progresteron čipky,proste nejak tomu neverím 🙏 cítim že je to v poriadku.. dala mi kontrolu zase o týždeň.. ale ja si počkám aj dva týždne nech som ubezpečená.. 😍

kkovacovak
12. jún 2021

@martinka1441 presne mňa sa hneď pýtala že aký mám cyklus. Mávam 28-35 a ak ty mávaš aj 45 tak to môže byť kľudne aj o 3 týždne posunuté. Doteraz mám ten termín o dva týždne. Lekár bude merať bábätko a keď bude mať 2cn tak určí presnejší dátum. Mne to sedelo úplne tak ako som písala. Aj v knižke mám dva termíny a označený ten posunutý ako správny. Tiež som čítala mnohé príbehy o tom ako dr nechcel čakať a rovno poslal ženu na zákrok a v nemocnici jej zistili že je to len posunuté. To je pre mňa absolútne strašidelné 🤦‍♀️

kkovacovak
12. jún 2021

@aaatimejka ako to teda u teba dopadlo?

martinka1441
12. jún 2021

@kkovacovak presne ako píšeš. Ja sa vidim v tvojom prípade a verim ze to bude v poriadku aj u mňa ❤️ zial moja doktorka ma na toto posunutie neupozornila ani sa nejak nezaujimala ci je ms pravidelná.. Hned to skonštatovala ako zlé.. Ti lekári by mali byt citlivejší... Uz sa neviem dočkať toho sona.. Ale este je čas, nebudem sa ponáhľat. Ja ti ďakujem za odpoveď a drzim ti palčeky 😍 🍀🍀🍀

kkovacovak
12. jún 2021

@martinka1441 áno oni to niekedy berú z toho lekárskeho hľadiska a ma to ľudské zabúdajú. Dakujek pekne aj ja ti prajem nech to dobre dopadne 😉

martinka1441
12. jún 2021

@kkovacovak dakujem ti krásne, ozvem sa 🍀🙏❤️

martinka1441
15. jún 2021

@kkovacovak ahoj pekný dník. Bola som na sono aj v nemocnici, kde mi jasne povedal že to nevyzerá na 8tt (od poslednej ms) ale podľa sona 6tt. Takže ešte stále čakám.. a ty sa máš ako 😘

kkovacovak
15. jún 2021

@martinka1441 ahoj...takže by to sedelo podľa toho oplodnenia aj toho čo si myslíš. A tam boli rovnako skeptickí ako tvoja dr alebo hneď radili že treba čakať? Kedy ideš znova? Ja sa mám fajn stále rastiem takže asi dobre 😄

martinka1441
16. jún 2021

@kkovacovak tam doktor radil ze treba cakat.. Ze je to zaciatok este len.
Vies co to naozaj clovek nevie na koho sa ma obrátiť. Kazdy večer ma trápia take dvoj minútové kŕče, a rano mam trocha vytok hnedy ( pri utreti) .. Potom cely den uz nie. A teraz, komu zavolať a opytat sa alebo poradit. Som úplne stratena a tamtej doktorke co ma prvy raz odbila hnusne ani volat nechcem.. Som rada ze rasties hehe, to su dobre spravy ❤️❤️ vies co teraz by som chcela pockat aspon dva týždne a potom sono, ale dovteey by som rada vedela ci mi netreba nejake lieky na ten vytok.. Je to take zložité a dost stresujúce... 😉😀😀

aaatimejka
autor
28. jún 2021

@kkovacovak 21.maja som potratila, presne ten deň ráno kedy som bola objednaná na kyret, tak mi kyret nespravili. Intenzívne som krvacala 14dni a ešte stále sem tam špinim...😒

kkovacovak
28. jún 2021

@aaatimejka to ma mrzí. Neboj sa oto sa to podarí keď to budeš najmenej čakať 🙂 držím palce

barbi9999
23. aug 2021

@aaatimejka to mi je luto drzte sa viem co prezivas :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre