Prázdny gestačný vačok

imrai
1. sep 2020

Ahojte, chcela by som sa spýtať na vaše názory.
Termín PM je 2.7., poslednýkrát sme boli s mužom spolu 25.7. a 28.7., neskôr už nie,takže si myslím, že k oplodneniu prišlo niekedy okolo týchto dní, keďže mávam ovulu posunutú a cykly dlhšie. Včera 31.8. na sone bolo vidieť iba prázdny gestačný vačok ☹ A mám aj hnedé špinenie. Tak myslím,že to nedopadne dobre. Veľmi sa bojím toho, aby to nebolo mimomaternicové. Vy čo si o tom myslíte, je ešte šanca,že sa tam niečo objaví ? Môže to byť aj to mimomaternicové ?

ktochytavzite
1. sep 2020

kt tyzden?Mimomaternicove to nieje ved mas v maternici ten vak,vyzera to skor na anembryololu to som mala ja ale zalezi od tyzdna ak si uz v 8 a nieje tam nic len prazdny vak tak to bude anembryomola,ak si v 6 este sa tam moze ukazat akcia srdca,ked spinis lez.Drz palce

imrai
autor
1. sep 2020

@ktochytavzite Áno ďakujem, snažím sa oddychovať ...prosím ťa a ty si mala pri tej anembryole aj typické tehotenské príznaky ? Lebo ja mám aj nevoľnosti,prsia ma bolia, všetko ako má byť, nečakala som,že niečo nebude v poriadku. Len zrazu špinenie,tak som hneď naklusala a že vačok prázdny, tak sa bojím teraz. Od možného oplodnenia je to cca 5 týždňov, tak to už by plod asi malo byť vidieť

lucinka1988
1. sep 2020

@imrai kedze som so synom otehotnela pred 3 rokmi presne v termínoch ako ty a aj poslednú ms som mala presne ako ty( pamätám si to presne), už by malo byť vidieť plod a bijúce srdiečko. Ja som síce absolvovala prvú kontrolu vtedy 04.09, ale 4 dni sú v tomto zanedbatelne, lebo to som už bola v 8tt. A presne viem, že som otehotnela maximálne 28.07, lebo som si vtedy merala BT. V každom prípade Ti drzim palce, každá skúsenosť Ťa posunie a posilní!!
Inak toto iste sa mi stalo v marci, plod od začiatku nikde, aj vak celkovo oveľa menší ako by mal byť, začala som špiniť a následne som spontánne potratila. Na další mesiac som bola opäť tehotná a pevne verím, že toto moje tehotenstvo skončí úspešne.

imrai
autor
1. sep 2020

@lucinka1988 držím palce aj ja, nech teraz to už všetko dobre dopadne 🙂 bohužiaľ aj ja som v marci bola týždeň v nemocnici kvôli krvácaniu a nakoniec to skončilo kyretážou, tak teraz som dúfala, že už všetko dobre dopadne a teraz zase toto 😥

titla
1. sep 2020

@imrai Na prvom vysetreni u gynekologa som bola v 5tt ale videl len gestacny vak. Ked som prisla znova o tyzden neskor uz bolo krasne vidiet akciu srdiecka, takze ak si v takomto skorom stadiu nic nie je stratene.

imrai
autor
1. sep 2020

@titla ahoj, ale ty si bola asi v 5tt podla menstruacie vsak ? Lebo ja som teraz cca 5tt ale po moznom oplodneni, poslednu menstruaciu som mala uz pred 2 mesiacmi :-/ tak to už nevidím veľmi ružovo, ale ďakujem

barboritta
1. sep 2020

@imrai môžeš mať aj napr hematóm.Ma ho veľa žien.Drzim palce

majusikk
1. sep 2020

@imrai ja som tak mala a po dvoch troch týždňoch som šla znovu a bol plný

kataka10
1. sep 2020

@imrai ja som mala anembryomolu a mala som tehotenske priznaky. Okolo 10-11tt uz priznaky odzneli a okolo 12tt sa rozbehol samovolny potrat a isla som na kyretaz.

anile12
1. sep 2020

@imrai v 5 tom týždni určite ešte nieje plod vidno. Takže nič nieje stratene ale bral ti aspoň krv že aké máš HCG?

rarara88
1. sep 2020

Aj ja som si tým prešla.. z tehotenských príznakov som mala jediný, a to že som mala veľmi citlivé prsia.. začalo to ružovým vytokom v asi 7 tt a následne začali bolesti a krvácanie, skončilo to kyretom

barus26
1. sep 2020

@anile12 ona ale reálne nie je v 5 týždni.. Ale už 5 týždňov od oplodnenia.. Chápeš ? mala poslednú MS 2.7. takze by mala byt už cca v 8tt.. to znamená, že plod by tam už mal byt a aj srdiečko ...

imrai
autor
1. sep 2020

@majusikk a aj si pamätáš, v ktorom týždni to asi bolo ? Ja idem na ďalšie sono o týždeň, tak dovtedy sa tu zbláznim asi

@kataka10 tak to ma mrzí, ja sa tými tehotenskými príznakmi ešte ako tak utešujem, ale nemusí to teda nič znamenať ..tiež som už bola v marci na kyretáži, nechcem ísť znova ☹

@anile12 no ja som už 5.týždňov, ale po oplodnení, tak to už by asi vidieť malo :-/ aspoň dúfam,že to nebude to mimomaternicové, naposledy mi brali krv predminulý týždeň,to som mala hcg okolo 1700, teraz bola dr na dovolenke,tak zas vo štvrtok idem, tak som sama zvedavá aká bude hodnota. a potom zas sono o týždeň, to už asi budem vedieť na čom som

@rarara88 to ma mrzí, ja mám hnedé špinenie, ale asi to tiež neveští nič dobré, tak už sa s tým aj zmierujem,že to zase asi nevyšlo ☹

deti95060810
1. sep 2020

chyba je že ideš moc skoro na sono a potom si strááášne sklamaná a zúfala keď tam lekár náhodou nič nevidí.... 😉

imrai
autor
1. sep 2020

@deti95060810 na sono som bola hlavne kvôli špineniu, dva mesiace po poslednej MS isto nie je skoro

tini27
1. sep 2020

@imrai ahoj, mne sa to stalo v júli, bohužiaľ bábätko sa nevyvíjalo, iba vačok :( Tiež ma ešte objednali na kontrolu, keby čosi a bola ovulácia neskôr, hoci som vedela, že až tak posunutá byť nemohla. Príznaky som mala tiež, lebo organizmus si neuvedomuje, že dieťatko nie je, ide vlastne o skorý typ zamĺknutého potratu 😕. Mrzí ma, že nemám pozitívnu skúsenosť, no posielam veľa síl a odhodlania, určite raz bude dobre ❤️

cookie29
1. sep 2020

@imrai a ten gestacny vacok bol kde? V maternici ci niekde inde? Ak bol v maternici, tak je zanedbatelna sanca, ze bude mimomaternicove, ibaze by sa boli oplodnili dve vajicka... ak si bola na sono, tak podla velkosti gestacneho vacku lekar odhadol vek tehotenstva, co povedal?

buducamama
1. sep 2020

@kataka10 ja to iste, ale uz v 11 tt som potratila,na kyretaz som nemusela, ale doktor ma cistil.

imrai
autor
1. sep 2020

@cookie29 Bol v maternici, ale niekde som čítala,že pri mimomaternicovom niekedy býva na sone tzv. pseudogestačný vak, takže vidieť prázdny vak a plod môže byť inde,tak či náhodou nemá niekto takúto skúsenosť ...A neviem, akú mal presne veľkosť, ale vychádzalo to na 5+2 tt podľa sona, len teda neviem či ten údaj na sono je reálny gestačný vek plodu alebo je to myslené od menštruácie ? Doktorka ma utešovala,že výsledok sona má toleranciu +-2 týždne, že treba ešte zopakovať

len_nig
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rosalie1411
1. sep 2020

@imrai ahoj, ak ti ešte Dr. Dala nádej, tak ešte nič nie je stratené.. Ja som toto iste mala v júli. 8tt a len 2 prázdne gestacne vačky s tým, že mne Dr. Tiež dala termín o týždeň, ale nevyjadrila sa ani tak ani tak.. Povedala, že sa uvidí o týždeň už naisto.. No a po vyšetrení som na druhý deň začala spinit a na ďalší som potratila.. Keď som potom prišla na kontrolu, Dr. Mi povedala, že už to vedela pri poslednej prehliadke, ale nechcela ma s tým stresovať. Potom som niekde čítala, že keď sa žena s tým vnútorne zmieri, začne potrat.. Ak si to nepripúšťa, telo sa aj ďalej správa ako tehotné a pretrvávajú aj všetky príznaky. Psychika robí veľa aj v takýchto situáciách. Držím veľmi palce, aby to u teba malo iný priebeh a o týždeň nech pekne uvidíš srdiečko.. ❤️ Drz sa, bude to ťažký týždeň..

cookie29
1. sep 2020

@imrai pokial si realne 5tt (vzhladom na posunutu ovulaciu) tak este nemusi byt nic vidno. Bohuzial treba vyckat a mysliet pozitivne

imrai
autor
1. sep 2020

@len_nig ja špiním už dlho, raz viac, raz menej, inokedy vôbec,také je to nepravidelné ... tak uvidíme, čo z toho bude,neostáva iné, len čakať

ktochytavzite
1. sep 2020

@imrai v 5 tyz este nemusi byt akcia cize nestresuj,nie mne potom vymizli priznaky ,ja som uz citila ze nieco nieje ok a ja uz v 7-8tyz som tam nic nemala ani nikdy neboli.
To spinenie moze znamenat skor nedostatok prigesteronu,to som tiez mala ,preto setriaci rezim,ziaden sex a mozno ti aj duohaston alebo utrogestan da.Dezim oalce

ivanocka331
8. okt 2021

@imrai môžem sa spýtať ako to u Vás skončilo ? Som v niečom podobnom a neviem čo má čaká...

ailiba
8. okt 2021

@imrai je mi ľúto, ale podla mňa je to už dlho, malo by byť niečo vidieť.... Podľa mňa to bude prázdny gestacny vacok. Nemyslím, že to bude mimomaternicové (to by vacok nebol v maternica, ale evidentne tam je). Ak nepríde krvácanie, robí sa kyretaz. Ale čo poznám sa viacerým ženám 3 mesiace po kyrete hneď zadarilo opäť. Želám ti, aby si to tiež mala tak👍

imrai
autor
23. okt 2021

@ailiba Už máme doma pol ročnú princeznú, v tomto prípade všetko dobre dopadlo ❤ tiež to bolo tehotenstvo po kyretáži a síce to bolo aj pri malej celý čas so strachom, keďže som krvácala celé 4 mesiace a bola som na liekoch, pokojový režim a tak, nakoniec som rodila spontánne týždeň pred termínom a malá je zdravá

@ivanocka331 až teraz som si všimla váš príspevok, veľmi dúfam, že aj vám to dobre dopadlo, u nás sa nikdy nezistila príčina krvácania a ovulácia bola zrejme poriadne posunutá

ivanocka331
23. okt 2021

@imrai pondelok som bola na kyretaz v 9tt 😓

imrai
autor
23. okt 2021

@ivanocka331 joj to ma veľmi mrzí, poznám aká je to bolesť 😓 Ale je ozaj niečo na tom pravdy, že tehotenstvo tie 3 mesiace po kyrete môže hneď vyjsť, to je tá najväčšia náplasť na bolesť a staršie detičky tiež. Držím palce, aby ste si tým už nemuseli prejsť ❤

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre