Ahojte dievčatá. Dnes som si na poradni vypočula azda to najhoršie, čo môže byt. Moje bábätko gynekológ nenašiel :( Vravel že sa to mohlo stať pred týždňom, alebo aj viac. Nechcem tomu veriť :( Posledné dni mi konečne vykuklo bruško, nekrvacala som, nič ma nebolelo. Robila som si práve tehu test a stále sú tam 2 jasné čiarky. Vôbec nie slabe :( alebo slabnúce. Ako dlho po potrate môžu byt v tele HCG hormóny? Keby ho tam našiel bez bijúceho srdiečka tak by som to pochopila, ale nenašiel nič :( Prepáčte som zúfalá a zlomená :(
@marhulka13 Ďakujem 🫶🏼
prajem veľa síl,nabudúce sa to už určite podarí🙂 s HCG je to individuálne, mne test ešte týždeň po pôrode, neviem presne ako dlho to bolo, možno dlhšie, ukazoval že som tehotná ( mala som jeden doma tak som si zo srandy urobila)
Hcg sa bude držať kým sa nespustí čistenie a môže byť zachytené ešte aj v miernom množstve po ňom.
Kým mas v maternici gestacny tak, tak hcg sa bude držať...tiez som si presla anembryomolou...zial...
@domka222 Ďakujem za info 🤍
@rachel36a čítam čo to je anembryomola, u mna to toto asi nebude. V 7tt som bola na sone a bolo krásne vidieť embrio. Bilo mu aj srdiečko, teraz babo už v maternici nenašiel :(
Ja som mala tiež tak 2x. Akcia srdca a potom už bez akcie a aj sa zmenšilo. Ono po odumretí sa ako keby "vstrebáva".
Ja len zareagujem,ze to nie je to najhorsienco sa ti mohlo stat.Na svete su ovela ovela horsie tragedie,rodicovske tragedie.Potratom skonci 50% tehotenstiev.Zazili sme to mnohe,aj viac krat.
@maminkadeticiek ja viem že sú aj horšie tragédie ale TOTO je pre mňa osobne tá najhoršia, akú som zažila, ktorej som sa bála a ktorú neprajem nikomu a modlim sa, aby som ju už viac nezažila nikdy. Mám už 2 deti, viem aké to je keď v tebe rastie život, keď sa narodí a to všetko okolo toho a potom sa ti stane TOTO a o všetko čo mohlo byť prides, pretože tvoje dieťa zomrelo
autorka velmi ma mrzi tvoja strata a prajem ti vela sil! ❤️ drz sa!
Ahoj , veľmi má mrzí tvoja strata. Na povzbudenie - stalo sa to sj mne presne v 10 týždni - akurát ja som tam ten plod mala len mu prestalo bit srdiečko. Nasledovala na druhý deň kyretaz. Bolo to teraz v januári tohto roku. Mám tiež dve deti - tiež má to veľmi bolelo , no vzala som to tak, že asi by bolo choré. Dr mi odporúčala 3 mesiace počkať a znovu sa začať snažiť. No pre svoju psychiku som sa rozhodla počkať na prvú menštruáciu a hneď na to sme sa snažili. Podarilo sa vlastne okamžite . A to pritom a to babo o ktoré še prišli sme sa snažili 1,5 roka. Vraj po vyčistení je maternica pekne prekročená a je najvyššie riziko , aby sa ujalo. Verím , že vaša strata veľmi boli, no skús sa nejak cez to preniesť. Každý je iná osobnosť , niekto trúchli dlho , niekto ako ja si povie , že to tak proste banbozko chcel a možno by dieťatko bolo choré. Proste som sa tomu smútku postavila , poplakala si a povedala si, že mám dve zdravé dcéry a nič nie je stratené. Aktuálne už o mesiac rodím 🙏 verím, že aj vy sa cez stratu prenesieme a čoskoro sa budete tešiť z 2 čiarok na teste 🙂 prajem veľa síl
Jaj, ja som myslela že nebol plod v gestacnom vaku...to je anebryomola, ked rastie gestacny tak ala nevyvija sa plod
@mariac91 ďakujem 🤍🤍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som už trikrát potratila , tak viem, ako sa cítiš. Hcg sa drží rôzne dlho, aj niekoľko týždňov, kým bude úplne negatívny test, záleží, koľko si mala. Drzim palce