Práceneschopnosť a nezmluvný lekár

sasenka6
23. apr 2018

Ahojte , mám prosím Vás jednu otázku. Nenašla som v žiadnej téme podobný problém. Mám súkromného gynekológa ktorý nemá zmluvu so žiadnou poisťovňou. Povedal ze on PN-ku nedáva. Co v takom prípade robiť ? Kto mi da pnku? Obvodná povedala ze ona nemôže dať pnku s tehotenskou diagnózou. A pokial som tehotná tak inú diagnózu mi nedá . Neviem vôbec co v takom prípade a v práci chodiť vracať každú hodinu nieje bohviečo ... ďakujem za odpovede

myskahryzka
23. apr 2018

Ja mam tiez sukromneho gynekologa a pn-ku mi dava obvodna. Prinesiem od gynekologa papier, ze odporuca praceneschopnost a ona mi ju normalne vypise. Tento rok som tak bola 2 krat.

sasenka6
autor
23. apr 2018

@myskahryzka ďakujem za odpoved . A obvodná s tym nemala problém ? Akú diagnózu zadala ?

myskahryzka
24. apr 2018

@sasenka6 Ja neviem co tam dala, nejak som to nestudovala. Len prvy krat mi povedala, ze na gyn diagnozy ma dat PNku gynekolog. Tak som jej povedala ako sa veci maju a vystavila ju ona. Na zaklade toho, co som mala v papieri od gynekologa. Iste aj tvoj pripad sa musi dat nejak poriesit. Ak nepochodis u svojej lekarky, zbehni sa spytat do socialnej poistovne, ze ako mas v takom pripade postupovat.

dai
24. apr 2018

@sasenka6 mne tiez pn bez problemov vystavoval obvodny...

ukulela
24. apr 2018

@sasenka6 opýtaj sa na sociálne a podľa toho osloviť lekára. Ináč prečo nezmluvny lekár nevypise PN?

sasenka6
autor
24. apr 2018

Dakujem za odpovede skúsim sa opýtať . @ukulela povedal ze keď nemá zmluvu so žiadnou poisťovňou tak tam nemôže poslať tlačivo na pnku

fokuska
24. apr 2018

@sasenka6 PNka sa neposiela do zdravotnej poistovne ale do socialnej

sasenka6
autor
24. apr 2018

@fokuska ja neviem nevyznám sa v tom, toto mi povedal a tym debata skončila ...

ukulela
24. apr 2018

@fokuska ved to - a keby aj (ja neviem, na PN som este nebola 🙂 - mozno aj do zdravotky treba daco doniest - tak to preda moze riesit pacient - to sa mi nezda, aby lekar nemohol vypisat PN. keby boli vsetci nezmluvni, tak nikto nie je PN???
@sasenka6 len ty zavolaj na tu socialku a informuj sa, co mas robit, ked lekar odkazal na obvodnu a ta vraj nemoze. niekde je pes zakopany. bud sa jednemu, alebo druhemu nechce, alebo nevie, co si sama nezistis, to nemas :(

evittam
25. apr 2018

@ukulela ZP nema s PN nic spolocne.

ukulela
25. apr 2018

@evittam dik - ja viem len, ze by som dake flajstro niesla k zamestnavatelovi a daco na socialku - podla farby tusim 🙂 ale ako som pisala, ja PNky riesim radsej dovolenkou, alebo nahradnym volnom, pracou z domu, mam ustretoveho zamestnavatela a zatial stastie na dobry zdravotny stav ... ale ozaj ma zaujima, preco to ten lekar odmietol vypisat? ved on potom s tou PN nemoze mat problem - ked nekomunikuje so ZP, to s tym nic nema.

evittam
25. apr 2018

@ukulela No to sa treba spýtať toho lekara. Normalne môže vypisat PN.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre