Poznáte ženu/alkoholičku, ktorá pila počas tehotenstva?

23. nov 2024

Ahojte, poznáte niejaku ženu ktorá pila alkohol (mám na mysli veľké množstvo alkoholu skoro každý deň, nie príležitostne) počas tehotenstva ?
A narodilo sa jej nakoniec zdravé dieťa ?
Alebo poznáte niejake deti s FAS (fatálny alkoholický syndróm) ?

Ďakujem

tenerifka
23. nov 2024

ja si pamatam, ze suseda mojich rodicov vzdy vecer stiahla polku flase cerveneho, a vobec sa tym netajila, okolie to vedelo....manzel bol silny alkoholik, kazdy deñ sa nalieval tvrdym. Dcera sa jej narodila zdrava (mala sakra stastie), myslim ze vystudovala nejaku VS, ale potom predali dom a odstahovali sa, a ja kedze som 25 rokov mimo Sk, tak o nich ani netusim.

terina25
23. nov 2024

Poznam, porodila predcasne

thereisabear
23. nov 2024

Poznám dieťa (už dospelé) s FAS.

cyberk
23. nov 2024

Poznam s FAS😖 velmi smutne mat dieta, na ktorom vidno, ze jej mama je alkoholicka…

liaka
23. nov 2024

Načo si si dala nabúchať keď si alkoholicka? Potom žiadať o dávky treba, že decko je postihnute.

katariinam
23. nov 2024

Poznam, autista je maly..

zadda1
23. nov 2024

poznala som, zomrela ani nie 30 ročná, dieťatko...ani neviem kde skončilo 😪

marcelas82
23. nov 2024

Pracovala som v ústave a niektorí dospelí ľudia čo tam boli, tak ich matky počas tehotenstva pili, tie deti nebudú normálne. Jednej zas matka dávala v detstve piť alkohol aby od nej mala pokoj, a tiež to ovplyvnilo mozog.

kimina21
23. nov 2024

@liaka to,co je za komentar.Z coho si vydedukovala,ze autorka sa dala nabuchat.

grof_monte_christo
23. nov 2024

Poznala som jednu. Ten chlapec má miernu retardaciu. Ale ostatni 6 súrodenci sú bez postihnutia a vtedy pila tiež.

liaka
23. nov 2024

@kimina21 no lebo len tak sa budem pýtať, či sa alkoholičke ktorá každý deň musí mať fľašu v papuli narodí zdravé dieťa... a potom nezabudnite robiť zbierky pre dieťa aby matke a otcovi ostalo viac na alkohol a cigy.

esmeronka
23. nov 2024

Videla som to viackrát v nemocnici kde som pracovala....tie deti triaslo, neskutočne plakali, prestávali dýchať,niektoré museli aj resuscitovať,mali rôzne poruchy mozgu,srdca ale niektoré mali "len" abstaky že silno plakali,triaslo ich,nevedeli sa ukľudniť ale to bol plač ako keby ich s kože drali, strašne ťažký pohľad na to čo s prepáčením jedna pizda alkoholicka dokáže spôsobiť nevinnému dieťatku radšej si tie individuá mali tie fľašky vopchať do seba ako niečo iné keď sa nevedeli fľaše vzdať

liaka
23. nov 2024

@esmeronka presne a ešte bude piť naďalej lebo 4 z 5 napísali, že dieťa bolo zdravé.

macekovam
23. nov 2024

ono toe deti sa mozu zdat v poriadku ale su to maly alkoholici s abstinencnymi priznakmi.. v

macekovam
23. nov 2024

@thereisabear podla mna aj ta mlada co bola v zamene manzeliek s tym pedofilom aj ta je tak

zuzanita1609
23. nov 2024

Ako sa môže niekto opýtať takú hlúposť? 🙄 Tak samozrejme,že to bábo nebude ok. 😡

kimina21
23. nov 2024

@liaka "isto mas pravdu"

domka222
23. nov 2024

Áno, poznám. Dokonca na pôrodnú sálu ju brali po jednom poldecku. Poruchy rastu,správania a pokračujú v maminom správaní

tortelinka
23. nov 2024

Áno poznám dieťa s fas

lia2929
23. nov 2024

Zial ano doteraz na to spominame … cele tehotenstco aj po porod v krmce kazdy vecer s muzom stiahli borovicku s pivom a ciga. Pozoe za zena je vysokoskolsky vzdelana bankarka . Pracovala riadne v banke aj manzel… dcera nastastie zdrava a same jednicky , studuje na prestiznej skole…. Neskutocne. Neviem ci stastie ale chvalabohu. Vobec jej nebolo ch**ovo

petronela1985
23. nov 2024

Nepoznám osobne, ale pred pár dňami som bola v pôrodnici a rozprávala som sa so sestričkou na neonatológii. Pýtala som sa jej, ako vedia utíšiť bábätká, že idú k nim s plačom a od nich kľudné alebo spinkajú. A ona tak medzi rečou povedala, že pri zdravých sa to dá, ale keď majú bábätko od mamy alkoholičky, drogovo závislej a pod., že tam je to neporovnateľné, nevedia proste čo s nimi, majú silné abstinenčné príznaky.

michaela329
23. nov 2024

Áno poznám, nie jednu. Ani jedna nemala zdravé deti. Niektoré viac, niektoré menej poznačené FAS - okrem iného, lebo sú tam aj iné veci.

pribinak
23. nov 2024

Synova spolužiačka. Mama je ožran prvej triedy. Tie decka si pohadzujú príbuzní, estw tá spolužiačka jakz-takz, ale brat je retardovany + vážna očná vada
Otec je tiež ako matka

terezkaarthuramax
23. nov 2024

@marcelas82 to je strašné!

autor
23. nov 2024

@petronela1985 ahoj, ja som tiež nedávno rodila a nechápala som, ako to, že pri mne plače a pri nich spinká spokojne a dlho.
Nakoniec mi prezradila sestrička že im dávajú piť umelé mlieko :D

To mi je ľúto veľmi, lebo zbytočne dieťa trpí - celý život

terezkaarthuramax
23. nov 2024

@liaka ona sa len pyta, nepíše že k nim patrí. Je normálne byť zvedaví na niečo, čo sa toho dotyčného netýka, ale je na to zvedavý.

pribinak
23. nov 2024

@petronela1985 take deti dostávajú lieky na stlmenie abstinencnych príznakov, chudiatka malé

autor
23. nov 2024

@liaka ahoj, túto tému som dala zo zvedavosti. Mám kamaráta, kt.vyzerá úplne normálne ale ma veľké psychické problémy, povedal mi že zato môže jeho mama, lebo pila počas tehotenstva. Poznam jeho mamu, a nikdy by som to na ňu nepovedala že pije. Je znovu tehotná, a povedal mi že pije, že vie že decku aj tak nic nebude. Tak ma tato téma celkom zaujala že ako to je.

Plus poznam jednu “znamu” kt. sa nedávno narodil chlapček, kt.zije s ocom.
Ona sa nestará, lebo to nezvláda. A ten “ otec” je moj stary známy.
Stále pridáva fotky na fb a mne sa zdá že to dieta ma FAS, úplne take črty. Pýtala som sa ho nato, a povedal že dieta je v poriadku. Ale neverim tomu, lebo vidím že nemá tu ryhu nad perou, ma veľké usi a celkovo je to dieta divne. Ma 3 roky. Tak ma zaujíma že ako to je proste.

terezkaarthuramax
23. nov 2024

@pribinak to su tie deti na tom až takto? To je hrozne. Nevedela som, že alkohol v tehotenstve až takto škodí.. ja sa otehotnieť nechystám a sem tam.si dám trochu vína alebo toho likeru, čo tam.ide salko. To čo pišeš ty a ďalšie je veľmi smutné.😥

autor
23. nov 2024

Na Facebooku som občas pozerala len zo srandy jednu ženu “ Andrea Harmatova “ z Beluse . Každý den davala nezmyselne statusy . Prišla mi že je stále buď opitá alebo nafetovana … aj fotky alkoholu. Teraz ma dieta a vyzerá byt normálne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre