Pozitívny Tripple test

orky
28. sep 2021

Ahojte chcem sa poradit nakolko mi vysli pozitivne vysledky zo skriningu. Som v 18tt a na downov syndrom mi vysla mierka 1:25. Na genetike som vsetko odmietla, ale chcela by som len vediet ci mal niekto tak nizku mierku a ci ste to nejako riešili. Dakujem

paparkam
28. sep 2021

ano mala som 1:10 aj ..vzhladom na vek 35r.. bola som na amniocenteze ,kde sa down nepotvrdil našťastie a sy je zdravý ma už skoro 8rokov, no tie stresy kym dosiel výsledok :(

ivkazba
28. sep 2021

To nie je pozitívny test. To je nejaký pomer rizika. Kolegyňa mala výsledok 1:8 a dieťa úplne zdravé. V mnohých krajinách tripple testy nerobia kvôli vysokej falošnosti výsledkov. Zaplať si morfologické sono u dobrého odborníka, aby ti ukázal, že je všetko v poriadku.

orky
autor
28. sep 2021

@ivkazba dakujem krasne za odpoved

jaroe
28. sep 2021

@orky mala, neriešila. Len mierne obavy boli až do pôrodu. Stokrát som oľutovala, že som tie testy absolvovala🙁

nevenka
28. sep 2021

@paparkam aky vek...ja som cakala v 37 tretie dieta a moj doktor nic neriesil, ze to nie je ziadny vysoky vek, a zvlast, pokial v rodine nebyvali taketo odchylky. Ale teda mne tripple vysli dobre, ani teda neviem, ako, len mi povedali, ze je to ok a bolo. Podla mojich vedomosti to treba aj vediet, v ktorom tyzdni to treba vziat. Aj to skresluje vysledky. No kazdopadne, ja viem, ze vek je uz rizko, len u kazdeho je to teda inak. Toto by ma vystrasilo dost teda. Nastastie je dietatko zdrave ...

katkatonkova
28. sep 2021

Ja som mala 1:16, 40 rokov....išla som potom na veľké sono a tam všetko ok....malý je v poriadku.....

dori2
28. sep 2021

@orky aj ja som to mala pozitivne, uz si nepamatam to cislo ale boli to sialene stresy. isla sim potom k mudr. grochalovi na podiadne vysetrenie a tam sa to sj vybratilo

barusa29
28. sep 2021

@orky mne vyslo sanca na DS 1:30, mala som 27 rokov. Nebolo mi vsetko jedno, ale amnio som nechcela, pockala som si na morfo sono, kde Dr.nevidel ziadne abnormality. Ja som som sa na to pozerala radsej optikou, ze 1:30, to je vlastne ze na 97% bude babo zdrave, nastastie je mala naozaj ok.

riamia91
28. sep 2021

Tieto testy sú dlhodobo strašiakom žien.
To, že ti vyšla pozitivia 1:25 znamená, že 1 žena z 25 môže mať dieťa s Downom, pričom sa berie do úvahy vek, krv, týždeň tehotenstva, čiže tých parametrov je dosť, stačí aj že výsledky boli brané týždeň neskôr ako je odporúčané. Čiže nemusí to vôbec nič znamenať. V 12tt ti nemerala dr. NT?
Najlepšie je sa objednať na morfo sono, tam do lekár pekne pomeria a budeš vedieť, že je všetko ok. Držím.prsty.

henrieta2022
28. sep 2021

@orky ahoj, mne vysla pravdepodobnost 1:5, uz pred tymto vysledkom som si vsak dala robit Trisomy test complete a ten mi vysiel negativne. Mam 28 rokov a prve babatko. Genetik mi povedal, ze tie testy mi vysli falosne pozitivne a s praktickou istotou vylucuje DS. Teraz som v 20.tyzdni a vo stvrtok ma caka morfologicky ultrazvuk, verim, ze bude malicka v poriadku🥰 Nebyt toho trisomy testu tak stresujem do dnes. Precitala som si vela diskusii a tie ma upokojili, jedna sa o pravdepodobnost a nie o DNA dietatka, tak hlavu hore, verim ze vsetko dopadne dobre. Drzim palceky🍀🍀🍀🤗

kikiz
28. sep 2021

Ahoj. Ja som mala tiež DS 1:10 a k tomu aj rázštep chrbtice. Bolo to veľmi stresujúce obdobie a súcitim s tebou, mňa to veľmi vystrašilo. Väčšinou sa to však nepotvrdí, ale myšlienky boli všelijaké. No neriešila som to, len čakala na morfologický ultrazvuk. Držím palce aby všetko dobre dopadlo.

89katka89
28. sep 2021

@orky ahoj, ja som Išla na Nifty testy + platený morfo. Držím palce 🍀

jane1987
28. sep 2021

@orky moje boli v 33 rokoch 1:8 DS....sla som na trisomy a morfo ku grochalovi. Vsetko negativne a mam zdraveho synceka.

riderka1
29. sep 2021

1:6 riziko DS - 36r.
dala.som si urobiť Trisomy testy a bola 2x na morfo u Grochala, malý je v poriadku.. 🙏🏻 🍀

1975renca
29. sep 2021

odporúčam morfologické sono, kde sa určite vyvrátia obavy,držím palce 🍀

orky
autor
30. sep 2021

@riamia91 dakujem pekne...na morfo chcem ist o 3 tyzdne tak verim ze bude vsetko v poriadku

orky
autor
30. sep 2021

@henrieta2022 napodobne a dakujem 🤗

henrieta2022
30. sep 2021

@orky dakujem 🙂 Dnes som absolvovala morfologicky ultrazvuk a malicka je v poriadku 🥰 A to sme mali 1:5, tak vidis ako sa tie testy mylia. Velmi sa tomu tesime❤️Verim, ze aj vy budete mat dobre vysledky, daj vediet, myslim na vas a drzim velmi palceky☺️🙏🍀🍀🍀🍀

1975renca
30. sep 2021

@henrieta2022 super, teším sa s Vami, prajem bezproblémové tehotenstvo a finále 🙏🍀❤️

henrieta2022
1. okt 2021

@1975renca dakujem krasne ☺️❤️🙏

kikush23
5. okt 2021

@orky pripájam sa mne dnes tiež vyšiel pozitivny skrining.. tiez som v 18tt a mierka na DS mi vysla 1:14☹ buduci tyzden v stredu idem na morfologické sono dúfam že všetko dobre dopadne🍀

orky
autor
5. okt 2021

@henrieta2022 si poklad dakujem..mna to caka bud.tyzden

ankare
5. okt 2021

@orky ja by som tieto testy zakázala. Som presvedčena,že čakáš zdravé dieťatko! Držím palce!

marlent
5. okt 2021

Vobec sa tymto testom nezaoberaj viem lahko sa to hovori.
Mne vyslo 1:10 ze syn bude mat razstep..bola som mlada zdrava skoro som zdochla od strachu kym som cakala na morfo. Opakovane testy este horsie 1:8.
Fakt to boli sialene tyzdne plne strachu.
Nakoniec na utz vsetko v poriadku aj sa malu narodil zdravy...
Drzim palce

susitko
6. okt 2021

ja som vsetky testy aj vysetrenia mala tip top ukazkove.aj 2x sono u dr.grochalu som mala vyborne! nakoniec sa nam narodilo dietatko s DS.bol to celkom sok.ale musim povedat-som stastna,ze ju mame.je uplne skvela.ano-prve roky boli narocne co sa tyka jej zdravia.napriek tomu je to sikovne,vesele a stastne dieta.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre