Pozitívny skríning, zvýšený alfatetoproteín po redukcií

katkapoli
3. apr 2013

Ahojte som po redukcii dvoch plodov, ostalo mi jedno babo, moje AFP je 308,9. Nedoporucuju mi odber plodovej vody a ze vraj je to po tej redukcii skreslujuce. Nemate s tym niekto skusenost? Ja som uz zufala ☹

peptina
3. apr 2013

ahoj skus sa poradit s gynekologom na www.gynda.sk len neviem ci uz spojazdnili tu stranku lebo dost dlho mala odstavku

slniecko77
3. apr 2013

@katkapoli neviem ti presne poradit, ale zrejme to bude skreslujuce..ale napadlo ma ci nie je mozne spravit u teba odber z choriovych klkov, sice sa robi medzi 10. a 13. tt, ale u vas by to mozno bolo riesenim
..skus si to pozriet tu: http://www.eurogentest.org/blocks/leaflets/pdf/...
..su tam aj telefonne cisla na jednotlive pracoviska, ktore tento odber vykonavaju..mozno by stalo za pokus zavolat tam a spytat sa priamo genetika co s tym ma skusenosti 😉
..prajem ti vela stastia 😵

karin1234
3. apr 2013

Ahoj, neposielaju ta na morfologicky ultrazvuk?? ja som na nom bola a bolo v poriadku, na odber plodovej vody som potom ani nesla.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkapoli
autor
3. apr 2013

@fidka79 keby sme to nechali tak tak by nezili ani tie 3 deti ani ja a z mojej 2 rocnej dcery by bola sirota

karin1234
3. apr 2013

@katkapoli to ste čakali trojčata?

katkapoli
autor
3. apr 2013

@karin1234 bola som u genetika a ten mi robil ultrazvuk a povedal ze je vsetko v poriadku, ale tie hodnoty sa mi strojnasobili. Tak neviem

katkapoli
autor
3. apr 2013

Ano trojcata, ale vzhladom na moj zdravotny stav mi neodporucali 3 deti. Nebolo to lahke rozhodovanie, ale uz sa stalo . . .

karin1234
3. apr 2013

@katkapoli Moc sa do genetiky nevyznam ale citala som,ze niekedy si plod tvori vyssie hodnoty a vsetko je v poriadku. prajem ti nech ti to dobre dopadne.

katkapoli
autor
3. apr 2013

@karin1234 Dakujem, dufam ze to bude dobre, zajtra mam ist ku gynekologovi tak uvidim ako to dopadne

karin1234
3. apr 2013

@katkapoli ale zvysene afp byva bezne pri viacpocetnej gravidite nie?

bibianka
3. apr 2013

Pokiaľ viem, redukcia nie je o tom, že plody "odstránia", takže podľa mňa stále ovplyvňujú hodnoty a pri viacpočetnom tehotenstve sú určite vyššie. Myslím, že nemusíš mať obavy.

katkapoli
autor
3. apr 2013

ja neviem, vobec som sa tomu nevenovala. ale ta pani geneticka povedala, ze to bude pravdepodobne z viacpocetnej gravidity. Ale vsetko je asi, mozno, pravdepodobne . . . ale povedala, ze keby som isla na odber plodovej vody s najvacsou pravdepodobnostou pridem aj o to tretie dieta, ze maternica je uz oslabena. ale dnes som volala sestricke, ze by som chcela ist na 4 d ultrazvuk, tam to hadam bude vidiet

bibianka
3. apr 2013

Tiež si myslím, že amnio by bolo už priveľké riziko.

slniecko77
3. apr 2013

@katkapoli este ma napadlo ked vidim, ze si zo ZA, skus sa nakontaktovat na Dr. Babjaka, robi morfologicky ultrazvuk..ma certifikat ako jeden z mala lekarov na SVK, ale je to spoplatnene
..mozem ho max doporucit, je velmi precizny a ustretovy 🙂
..4D sono velmi nepomoze pri zistovani genetickych poruch, to je skor len ,,podivana,, pre rodicov

karin1234
3. apr 2013

Ja som bola u dr. babjaka tiez v 12tt a je to super odbornik.
@slniecko77

lussi2
3. apr 2013

@katkapoli veru skus ten morfolog.ultrazvuk.Znama tiez mala zle vysleky 1:20 DS len neskoro si zavolala pre vysledky a uz nemhola ist na amnio.sla na tento morfolog. UTZ do BA a Dr.povedal, ze je vsetko v poriadku.Ona bola aj po umelom oplodneni, aj preto je odpricili ale hlavne tie vysledky mala zle. Mala sa narodila uplne zdrava. V Martine v Heliose ja taky to odbornik, ktory sa na to speclaizuje. Vela stastia🙂

slniecko77
3. apr 2013

@karin1234 ja som u neho bola cca v 19tt na morfologicky ultrazvuk..vsetko robil velmi precizne, zodpovedne a hlavne je velmi ludsky 😉
..NT screening v 12tt a dalsi morfologicky ultrazvuk mi robili v UK

karin1234
3. apr 2013

@slniecko77 ja som bola u neho v 12tt, morfologicky mi robili v 20tt v ZA nemocnici už iny dr. a to si si musela u neho zaplatiť??

slniecko77
3. apr 2013

@karin1234 a nevies kto? Som myslela, ze len on robi morfologicky ultrazvuk
..viem, ze NT screening robi este Dr. Kacerikova, ta je tiez velmi mila, precizna a sikovna doktorka 🙂

karin1234
4. apr 2013

@slniecko77 to meno si uz nepamätám. ale vtedy dr. babjak nemohol tak ten dr. zastupoval.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre