Ahojte som po redukcii dvoch plodov, ostalo mi jedno babo, moje AFP je 308,9. Nedoporucuju mi odber plodovej vody a ze vraj je to po tej redukcii skreslujuce. Nemate s tym niekto skusenost? Ja som uz zufala ☹
@katkapoli neviem ti presne poradit, ale zrejme to bude skreslujuce..ale napadlo ma ci nie je mozne spravit u teba odber z choriovych klkov, sice sa robi medzi 10. a 13. tt, ale u vas by to mozno bolo riesenim
..skus si to pozriet tu: http://www.eurogentest.org/blocks/leaflets/pdf/...
..su tam aj telefonne cisla na jednotlive pracoviska, ktore tento odber vykonavaju..mozno by stalo za pokus zavolat tam a spytat sa priamo genetika co s tym ma skusenosti 😉
..prajem ti vela stastia 😵
Ahoj, neposielaju ta na morfologicky ultrazvuk?? ja som na nom bola a bolo v poriadku, na odber plodovej vody som potom ani nesla.
Ano trojcata, ale vzhladom na moj zdravotny stav mi neodporucali 3 deti. Nebolo to lahke rozhodovanie, ale uz sa stalo . . .
Pokiaľ viem, redukcia nie je o tom, že plody "odstránia", takže podľa mňa stále ovplyvňujú hodnoty a pri viacpočetnom tehotenstve sú určite vyššie. Myslím, že nemusíš mať obavy.
ja neviem, vobec som sa tomu nevenovala. ale ta pani geneticka povedala, ze to bude pravdepodobne z viacpocetnej gravidity. Ale vsetko je asi, mozno, pravdepodobne . . . ale povedala, ze keby som isla na odber plodovej vody s najvacsou pravdepodobnostou pridem aj o to tretie dieta, ze maternica je uz oslabena. ale dnes som volala sestricke, ze by som chcela ist na 4 d ultrazvuk, tam to hadam bude vidiet
Tiež si myslím, že amnio by bolo už priveľké riziko.
@katkapoli este ma napadlo ked vidim, ze si zo ZA, skus sa nakontaktovat na Dr. Babjaka, robi morfologicky ultrazvuk..ma certifikat ako jeden z mala lekarov na SVK, ale je to spoplatnene
..mozem ho max doporucit, je velmi precizny a ustretovy 🙂
..4D sono velmi nepomoze pri zistovani genetickych poruch, to je skor len ,,podivana,, pre rodicov
Ja som bola u dr. babjaka tiez v 12tt a je to super odbornik.
@slniecko77
@katkapoli veru skus ten morfolog.ultrazvuk.Znama tiez mala zle vysleky 1:20 DS len neskoro si zavolala pre vysledky a uz nemhola ist na amnio.sla na tento morfolog. UTZ do BA a Dr.povedal, ze je vsetko v poriadku.Ona bola aj po umelom oplodneni, aj preto je odpricili ale hlavne tie vysledky mala zle. Mala sa narodila uplne zdrava. V Martine v Heliose ja taky to odbornik, ktory sa na to speclaizuje. Vela stastia🙂
@karin1234 ja som u neho bola cca v 19tt na morfologicky ultrazvuk..vsetko robil velmi precizne, zodpovedne a hlavne je velmi ludsky 😉
..NT screening v 12tt a dalsi morfologicky ultrazvuk mi robili v UK
@slniecko77 ja som bola u neho v 12tt, morfologicky mi robili v 20tt v ZA nemocnici už iny dr. a to si si musela u neho zaplatiť??
@karin1234 a nevies kto? Som myslela, ze len on robi morfologicky ultrazvuk
..viem, ze NT screening robi este Dr. Kacerikova, ta je tiez velmi mila, precizna a sikovna doktorka 🙂
@slniecko77 to meno si uz nepamätám. ale vtedy dr. babjak nemohol tak ten dr. zastupoval.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj skus sa poradit s gynekologom na www.gynda.sk len neviem ci uz spojazdnili tu stranku lebo dost dlho mala odstavku