Pozitívny skrining

kvadrinkaaa
13. sep 2023

Ahojte tak som bola pre výsledky a idem zajtra do Ziliny na genetiku o 10:00.
Toto si moje výsledky. Pravdupodobnost 1:170

Co myslite? Mam ist na odber plodovej vody? Mate skúsenosť?

kiki68
13. sep 2023

@kvadrinkaaa nifty test a mas na isto, ze co tam je. Alebo amnio

cookie29
13. sep 2023

Ja som Ti pisala v tom druhom poste, Nifty Pro a/alebo Grochal ci Babjak na sono. Amnio by som sla, len keby som si bola uplne ista, ze dietatko nechcem.

kvadrinkaaa
autor
13. sep 2023

@cookie29 Dakujem krasne za odpovede. Ja uvažujem nad Amnio.

theanak
13. sep 2023

Mala som 1:80, nešla som ani na Nifty ani na amnio a bábo je zdravé. Samozrejme, pripravovala som sa na všetko, keďže aj na ultrazvuku nebolo všetko v poriadku. Ale našťastie sa riziko nepotvrdilo. Mne pomohlo položiť si otázku, že čo by som robila, ak by vyšla amnio pozitívne a potrat neprichádzal v úvahu, prijala by som aj bábo s Downom. Držím palce! 🙂 Ak sa chceš niečo viac opýtať, kľudne napíš 🙂

brezza
13. sep 2023

@kvadrinkaaa mala som 1:5. Syn je zdravy. Pre pokoj duse som si zaplatila trisomy testy a bola som na morfoultrazvuku u Cunderlika

kvadrinkaaa
autor
13. sep 2023

@brezza Dalujem za skúsenosť, veľmi mi to pomaha byt v klude ❤️

minesasubu
13. sep 2023

urcite hod na amnio je to omnoho presnejsie ako cokolvek ine
tieto testy sa dost skresluju na základe veku kedze to robia podla tabuliek
ptm na velky morfoligicky to budes mat istotu , drzim palce

sasanka605
13. sep 2023

mne vyyslo horsie, bola som na amnio. Lebo aj ked vyjde nifty alebo podobne pozit. jedine na zaklade amnio je mozne nejako sa rozhodnut. Mala je zdrava

kvadrinkaaa
autor
13. sep 2023

@sasanka605 Dakujem krasne, uvažujem silno nad amnio. Ale predtym chcem este morfologicky

katarinaforever
13. sep 2023

@kvadrinkaaa ahoj chod na amnio ja som bola a nebol to vôbec hrozne išla by som znova.

kvadrinkaaa
autor
13. sep 2023

@katarinaforever Dakujem za skúsenosť, som k tomu dost priklonena. Aj ked som citala vela negatívnych názorov na amnio ale v mojom prípade to bude najlepsie riešenie, potrebujem si byt ista.

top_manazerka
13. sep 2023

Momentalne mas riziko DS asi 0,6%. Riziko, že po odbere plodovej vody potratis je 1%.. choď ku Grochalovi na sono a budes mat istotu. Držim palce ❤️

stellis1
13. sep 2023

@top_manazerka ten udaj o 0,6% nie je spravny, hoc to tak na prvy pohlad a laicky prepocet vyzera. Odber plodovej vody sa indikuje len vtedy ak je riziko zakroku mensie ako riziko Downovho syndromu.

katarinaforever
14. sep 2023

@top_manazerka amnio je určite presnejšia ako Grochal mne tiež povedal že všetko je v najlepšom poriadku ale išla som na trisomy a bolo to pozitívne a tiež amnio potvrdila poškodenie. Nakoniec pitva,

top_manazerka
14. sep 2023

@stellis1 Lenze lekari v živote nepriznajú ake vysoké je riziko pri amniocenteze. Moja kamaratka do 48 hodin po tom zákroku potratila - zdravé dievčatko 😢

henrieta2022
17. sep 2023

@kvadrinkaaa ja som mala pri dcerke 1:5 na DS. Dala som si spravit trisomy complete a kvalitnejsi morfologicky ultrazvuk. Mam zdravu 21mesacnu dcerku 🙏🙂

henrieta2022
17. sep 2023

@kvadrinkaaa a este dodam, ze genetik mi povedal, ze ked uz som sa rozhodla ist jednou cestou (trisomy) tak sa nemam vracat spat (amnio). 🙂

cookie29
18. sep 2023

@kvadrinkaaa ako ste na tom?

stellis1
18. sep 2023

@top_manazerka akoze nepriznaju. Podla medzinarodnych statistik 0,5perc.

kvadrinkaaa
autor
22. sep 2023

Ahojte. Kto by chcel vedieť ako to skoncilo(alebo keby niekto pátral ako ja po skúsenostiach iných žien na fóre), tak som bola na amnio a mam prvé vysledky, ktoré vylúčili DS a aj ďalšie 4 genetické poruchy. Kompletne mi pridu do 10 dni, ale verim, ze uz nic zle nas nečaka. Dakujem za podporu. 😊🌷♥️

cookie29
22. sep 2023

@kvadrinkaaa to je super sprava, dufam ze aj dalsie vysledky budu pozitivne a uz si len uzivat tehu

kvadrinkaaa
autor
22. sep 2023

@cookie29 Dakujem. ❤️ste tu super zienky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre