Pozitívny skríning

monika101146560
6. dec 2022

Ahojte maminy,
Som trošku v strese, práve mi volala lekárka z genetickej ambulancie, že mi vyšli pozitívne testy na odhlaenie daw.s., takže idem na odber plodovej vody.
Moja pravdepodobnosť stúpla z 1:220 na 1:180.
Máte niekto skúsenosť, alebo sa mám trošku obávať.
Ďakujem moc

tessa2299
6. dec 2022

@monika101146560 podla mna je to stale v norme. Niektore mali 1:5 a mali zdrave babo 🙂

konulka20
6. dec 2022

Tak ako ja som mala 1:9 , takym cislam by som sa este “tesila”drzim palce , su to len cisla

anjelicek26
6. dec 2022

Dnes sa da spravit tento odber aj ne-invazivne z krvi matky a to aj bez prepichnutia plodoveho vaku. Len je to drahe. Svagrina mala vysledok ze 1:3 a mlady je zdravy, takze treba verit, ze je zdrave, ine si nepripustaj.

trgypadl
6. dec 2022

@monika101146560 ahoj to jw prvy skrining,? Ci to je vysledok uz aj pi druhom odbere, mysli pozitivne. Hlavne absolvuj aj kvalitny morfologicky uzv okolo 20 t.t,drz sa

vierka82
6. dec 2022

Ja som mala 1:60 . Bola som na amniocenteze

belasy_motylik
6. dec 2022

Je to tu riešené už asi milión krát, popozeraj diskusie, máš úplne výborný výsledok, ja som amniocentézu odmietla, aj keď riziko potratu je malé, ale je, mala som 1:9, kamarátka 1:7. Toto vyšetrenie je v mnohých krajinách už dávno zrušené pre nepresné výsledky.

majuush92
6. dec 2022

Ja som mala vysledky 1:250, amniocentezu som odmietla, absolvovali sme morfologický ultrazvuk, kde nam doktor povedal ze nevidí ziadne chyby na malickej, takze ja som tomu tak aj verila a mala sa narodila uplne zdrava

denden77
6. dec 2022

je to len statistika.. dieta moze mat DS pri vysledku 1:10, aj pri vysledku 1:1000 🤷‍♀️
u mna to bolo pri vysledku 1:50

parcelka
6. dec 2022

@monika101146560 ja som mala najprv 1:100 tusim a pri opakovanom v 16tt - 1:20. Bola som na amniocenteze- vsetko v poriadku, DS sa vylucil.

gabanna1991
7. dec 2022

Ja som mala pri prvom teste odber krvi plus usg 1:110 a potom som mala triplle testy ktoré som mala 1:2 takže som sa rozhodla pre trisomy test a ten našťastie vyšiel negat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre