Ahojte, stalo sa niekomu/poznáte niekoho komu prvý screening vyšiel pozitívny na downov syndróm (1:130) a druhý vyšiel negatívny?
ja som mala oba screeningy pozitivne, dala som si robit Trisomy testy..
Mňa dr. poslal do Banskej Bystrice, neviem čo presne ma tam čaká, pravdepodobne to bude nejaké sono (mám si brať USB)
@lucia13022023 a vyšlo jej to ako mne alebo oba pozitívne?
Ahoj, ja mám tiež skúsenosť. Akurát by som to nenazvala pozitívny skríning, ale zvýšené riziko DS, pretože to nevyjadruje, že bábo bude mať DS, ale len pravdepodobnosť. V tvojom prípde teda, že zo 130 žien s rovnakými výsledkami ako ty sa jednej narodí dieťa s DS. Ale späť k otázke, ja som mala oba výsledky so zvýšeným rizikom, prvý tuším 1:230 a druhý 1:80. Bola som na morfologickom utz a okrem toho, že bolo bábo menšie, bolo všetko v poriadku. Odmietla som preto aj odber plodovej vody aj trisomy testy. Držím palce aby bolo všetko v poriadku 🙂
Mala som 1:120 bola som na morfologickom u cunderlika aj na odbery plodovej vody..keby viem vtedy to co dnes určite by som na odber plodovej nešla...kvalitné morfologicke odhalí dosť veľa..ak tam vyjde všetko ôk..iné by som neriešila.. tie screeningy iba zbytočne stresujú ženy.. samozrejme malý je zdravý 😊
ahoj, je to len matematicka pravdepodobnost, ze dieta moze mat ds. ja som mala 1:65 a dieta nema ds. takze ti 130 zien povie, ze druhy skrining bol negativny a najde sa jedna, co ma dieta s ds. nic to nehovori o tom, ci to tvoje dieta ds realne ma alebo nema.
Ahoj, ja som mala pri prvom dieťati 1:108. Syn je už pubertiak a je úplne zdravý. Bola som na morfo ultrazvuku u Holáňa aj u Čunderlíka, obaja DS vylúčili. Kamoška mala 1:4!!!!. Amniocentéza DS vylúčila, jej syn má 11 rokov a je OK. Zato mám ďalšiu kamošku, ktorá mala všetky testy OK, žiadne problémy v tehotenstve a narodilo sa jej dieťa s veľmi vzácnou genetickou mutáciou, dieťa má 10 rokov, ale mentálne je na úrovni ročného dieťaťa 😔. Tie testy bývajú až príliš často falošne pozitívne a je to len štatistika, nič to neznamená.
Vyšiel jej prvý poztiviny, druhý už negatívny ale bolo to po odbere plodovej vody a po morfologickom ultrazvuku, čiže vedela ze babo je ok.
Ja som mala 1:20 a to mám 27 rokov. Bola som u pána Grochala, ktorý povedal že všetko mám ako z knižky a nemám sa čoho báť. Všetky ostatné testy som odmietla.
Ja som mala pozitivne oba. Druhy 1:5. Syn je zdravy. Bola som na morfologickom ultrazvuku, tam sa javilo vsetko ok (aj ked mozaikovy downov syndrom nie je vidno na ultrazvuku) a zaplatila som si trisomy testy, tie vysli negativne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno, sestre. Ale bola aj na odbere plodovej vody aj v Martine u Grochala.