Pozitívny manžel a moje tehotenstvo

lucia0211
28. feb 2022

Ahojte, manžel je pozitívny, má už aj teploty..ja som v 19 týždni a bojím sa že začnem teplotovať aj ja.. môže to ohroziť babetko? Boli ste niektorá na tom podobe? Aké lieky v prípade teploty môžem užiť? Ďakujem za odpoveď 🙏

cibka89
28. feb 2022

@lucia0211 ahoj unas to bolo síce naopak ja som začala prvá a potom manžel počas liečby som brala len paralen od kašľa calcium ale to je najlepšie konzultovať so svojím všeobecným lekárom podľa toho ako sa cítiš aké máš príznaky lekár ti určí liečbu

3nana13
28. feb 2022

ja som chytila kovid od manzela v 28tt. Nemala som ťažky priebeh. Prvý deň ma bolelo celé telo, po dvoch paralenoch to prešlo. Ešte od upchatého nosa som brala Sinupret. Ak neje vysoká teplota, nieje sa čoho báť.

travelllerka
28. feb 2022

My keď sme mali doma podozrenie na covid, Dr. mi kázal nasadiť preventívne betaglukany na imunitu, že tie môžem ako tehotná. A že klasika vitaminy, hlavne Céčko. Ale nakoniec to u nás covid nebol, tak ďalej neviem poradiť.

lilly7913
1. mar 2022

Ahoj, ja som sa tiež v treťom mesiaci nakazila od priateľa covidom, mala som asi tri dni horúčky a brala som paralen, cca 2 za deň. Dr mi predpísal aj antibiotiká ale tie som nebrala, nakoľko som sa bála že by to mohlo nejak ublížiť plodu. Vyliečila som sa len paralenom, čajom a vitamínmi C, D, zinok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre