Ahojte, mam uz jednu dcerku, po porode mi nepichli Rhegu, dcerka je Rh pozitivna, teraz cakam druhe dieta, som na zaciatku 22. tyzdna, cca v 13. tyzdni mi zistovali krvnu skupinu, nasledne protilatky, ci sa vobec vytvaraju a vysli pozitivne, ale odvtedy s tym lekar nic nerobi, nezistuje hladinu ani skratka nic a ked som sa ho na to spiytala, jeho odpoved bola, ze toto sa riesi az v 28. tyzdni..Potom som to konzultovala aj s dalsou gynekologickou, ktora mi potvrdila, ze ma pravdu, riesi sa to az v tom 28. tyzdni kvoli tomu, ze az vtedy ma dieta sancu prezit mimo tela matky..teraz aby som bola v napati az do toho 28. tyzdna, ci to dovtedy babo zvladne :/ Chcem sa spytat hlavne mamiciek, ktore si niecim podobnym presli, ci sa narodilo zdrave babo nakoniec alebo nie, zaujima ma kazda skusenost, nech si z toho viem utvorit daku predstavu, co mam cakat...
zalezi aka bola hladina protilatok, mne pri prvom zistili protilatky hoci mam rh pozitiv, bola som len viac sledovana, robili castejsie dopplera a lekar ma pripravoval na to ze ak stupnu moc a dieta nebude viac vyzivovane bude musiet von...a co sa tyka nasledkov mi povedali ze v lepsom pripade bude mat len zvyseny bilirubin, v horsom pripade bude nutna transplatacia krvy....nakoniec sa dcera narodila na zaciatku 38 tyzdna vyvolavackou nakolko uz nebola vyzivovana, predpokladali ze bude mat cca 2600g, inkubator bol nachystany aj neonatolog, nakoniec mala 2800g, a musela len pod uv... a podla lekara sme este mali stastie ze napriek hodnotam bilirubinu je bez nasledkov.... ak ti dvaja lekrai povedali to iste tak im doveruj....
@sense mne je len divne, ze vobec nedal ani zmerat hladinu protilatok, absolutne nic, akurat viem, ze sa vytvaraju, ale odvtedy nic a som z toho riadne nervozna, viem, ze zatial by sa s tym nedalo nic robit, lebo dieta este nemoze z bruska von, ale to ze neviem, ci je to v poriadku, ma dost stve :/
Ahoj, sice som ti týmto nepresla ale riesili sme to pri MA. Lekarka povedala ze kedze deticky nemam tak mi to pichat nebudu lebo som nebola 12tt+. Ale ze je to inekcia ktora stoji cca 50 eur a ze keby som velmi chcela povedala kde ju kupim a ze tam mi ju aj pichnu. Ale pride mi od tvojho lekara velmi nezodpovedne pretoze si nemala ani po porode pichnutu davku.. Osobne by som to konzultovala s iným lekarom a podla mna na vlastné naklady sa da pozidat urobit vysetrenie na hodnoty. Je pravda ze skoro 90 % protilatok vynika az od 28tt+.
@sirema pozeram, ze si z Levic, tak skus lekarov z Nitry
@sense bud v klude ,naozaj sa to rieši az v tom 28.tt ale si si naozaj ista ze ti pri prvom tehu nič nepichli? Lebo to sa mi nezda..
@stastenka42 nie veru, pytala som sa na to po porode a bolo mi povedane sestrickami, ze uz je neskoro..a na kontrole po sestonedeli sa tomu cudoval aj moj gynekolog, nenasiel to ani v prepustacej sprave :/
@sirema tak najlepsie je ist k hematologovi nech ti to kontroluje on..necakaj na gynekologa..
Mam 4 deti z toho 3 mali tento problem s Rh protilatkami.Bola som sledovana aj u svojej gynekol.aj na hematologii aj v Martine v Univerz.nemocnici.Regu mi pichali po porodoch.Deti sa narodili precastne s vysokou zltackou.V Martine ich dali postupne doporiadku.Teraz su ok.Nebojte sa.Dnes je medicina uz na inej urovni.
@sirema a ty si Rh negatívna? Ja som, prvá dcéra je Rh pozitívna a po pôrode mi pichli. Druhá dcéra je tiež Rh pozitívna a tiež mi protilátky zisťovali až 25. týždni tehu. Mala som nejaké zlé hodnoty tak som musela na kontrolu do BA, ale to našťastie dopadlo dobre. Obe sú živé, niekedy až príliš. Ale viem ako sa cítiš, tiež som si tým prešla. Držím palce. 😉
Ano aj ja som A negativ a manzel 0+ pri prvej dcere ktora ma po mne krv problem nebol no uz druhy bol syn a po nom este dve baby ktore maju po mne A a po manzelovi +.Problem moze opat nastat ak si najdu ta najstarsia dcera muza s pluskom a syn zenu z minusovym faktorom.Na teraz mame ako tak pokoj a dalej je to v rukach bozich.Len este chcem tolko ze ma posielali aj na odber plodovej vody no pri poslednom tehotenstve som to odmietla.Bola som pri druhej dcere 3 krat a narodila sa v 36 tyzdni.A povedala som si ze nech sa deje co sa deje viac nepojdem.
Ja som rh neg, prva dcera rh reghupoz po prvohm porode somsebou dostala,, v druhom sa tvorili od zaciatku protilatky, bola somna asi od 20tt kvoli tomu sledovana v rozikovej poradni, mala som caste odberi a caste ultrazvuky... myslim ze sa pri protilatkach sleduje ajna to ci sasa nezvacsuje dietatu pecena slezina
Ospravedlnujem sa , ze som to napisala nejak nezmyselne, ale mobil to poprehadzoval.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, no zalezi aka bola hladina protilatok. Gynekologovia robia vysetrenia podla tabulky, co je v tehu knizke. Niektori hematologovia vsak odporucaju podat anti-D globulin uz v tehotenstve (len neviem ktori) a neviem v akych pripadoch. Teda ak chces, tak skus sa informovat na hematologii.
http://www.pluska.sk/mamina/tehotenstvo/problem...