Hľadám nejakú už mamičku alebo tehuľku ktorá ma aj napriek pozitívnemu rh faktoru (rh+) pozitívne protilátky v tehotenstve, nik v mojom okolí sa s týmto nestretol tak skúšam aj tuto či sa niekto nenájde 😊
Ahoj
@majcella
Presne tento prípad som aj ja. Len závisí ako veľmi máš tie pozitívne protilátky máš... Ja som v Tom základnom odbere mala pozitívne a v Tom rozšírenom už nie. Ale tak či tak, že bábätku to neuškodí,iba v prípade transfúzie u teba, budeš potrebovať špeciálne namiesany koktejl krvicky...😉
Ahooj tak mne tie protilatky stale stupaju, teraz ked sa zvysuje zataz na organizmus a tehotenstvo je pokrocilejsie tak to ide hore, momentalne som 29tt tak sama som zvedava co z toho bude, jj to ze potrebujem speci namiesanu krv uz viem, len obavy mam akurat tie ci to ma ci nema vplyv na diet, ale chodim uz kazde dva tyzdne na sono, kvoli prietokom a kontrola ci babo nie je chudokrvne,tak verim ze to staci ... uz som si myslela ze sa tu ozaj nik nenajde
@babs2017 tak to uz mate zaraz 😊 ja som dnes akjrat po poradni a stuplo to z 1:64 na 1:516 takze ide to hore... 😣 jeden lekar ma strasi s predcasnym porodom, druhy zas ze nic sa nemam bat... na nicom sa nezhoduju... och sama neviem co si mysliet... drzim silno prsty, urcite budete obe ok a vsetko bude uplne ok, vsak sa nie je coho obavat ked tie protilatky nestupli... ak si spomeniete a budete mat po kludne pisnite budem rada 😊
Ano mala som...zriedkavy jav ale stava sa...
Protilatky stupali, od 27tt som chodila kazde 2tyzdne na doplera, potom tyzdenne a id 27tt ma pripravovali na to ze ak dieta nebude vyzivivane bude musiet von...plus na to ze v tom lepsom pripade bude chudojrvne a bude mat vysoke hodnoty bilirubinu a skonci pod lampou, v horsom pripade hrozi vymena krvi...
@majcella tak to ma mrzia tie protilátky,ale ako píše
@sense najhoršie môže byť,že dieťatko nebude prosperovať a bude musieť skôr na svet... Alebo výmena krvi... Je to ozaj zriedkavý jav.. ale tak,stáva sa to. Držím palce aby bolo všetko v poriadku... A žiadny čierny scenár sa neodohral. Hlavne veriť a zbytočne sa nestresovat,je to pre vás ešte horšie. Ja som stále Kinder vajce, keď sa drobec narodí dám vedieť. Ty sa môžeš tiež ozvať ako pokračujes
@sense
@babs2017
Tak som zvedava tiez chodim každé dva tyzdne na sono ,idem teraz v pondelok tak som zvedava, ten druhy lekar co to vidí z tej horsej stranky ,uz opat po poradni,ze mam sa pripravit,ze babo pojde skor vonku a ze si mam vybrat nemocnicu kde maju detsku jisku 🤦🏽♀️😕 no proste... teraz na poradni mi nebrali krv ze az o dva tyzdne,tak som zvedava v akom stadiu to bude. Kazdopadne viac ma zaujima to sono ako tie hodnoty protilatok,kedze to moze a nemusi byt smerodajne...
mna len vytaca neochota toho “mojho” gynekologa ze on nevie co somnou ma robit ze urcite radsej do nemocnice co si myslim ze nemocnica nic neriesi, v tomto pripade,mam dojem akoby sa potreboval zbavit zodpovednosti,ale snazim sa ho neriesit kedze ten dr ku ktoremu chodim na sono je moj predosly gynekolog a vo vseobecnosti mam k nemu vacsiu doveru a vobec to nevidi tak tragicky pokial sa bude babo sledovat a na sone bude vsetko ok,tak nemam myslist na ziadnu jisku ani ziadne ine komplikacie...
Urcite mysli pozitivne ,nienegativne....moja dobojovala do 37+0, potom musel byt porod vyvolany uz nebola vyzivovana....nachystany bol neonatolig aj inkubator, kedze predpokladali ze bude mat podla sona 2600g...
A nachystanu izbu aj tasku som mala od 7mes...lekari vedia co robia a vedia aj aka hodnota protilatok je pripustna plus doppler ukaze kolko je dieta vyzivovane...dolezite je vydrzat aspon po 36 tyzden aby malo dietatko pluca vyvinute...
Drzim palce nech vsetko dobre dopadne i ked chapem aj obavy zvlast ak si prvorodicka..
@majcella Ahoj, moja velmi dobra kamaratka mala pred casom tento isty prolem. Prosim, nedaj sa nikym odbit, lebo pri kamoske boli lekari malo obozretni, nieco sa tam zanedbalo a vobec to nedopadlo dobre. Podrobnosti neviem, nehovori o tom a nechcem sa pytat. Nech vsetko dobre dopadne❤
@sense
Tak Tak my sme boli uz nahle v BA ,povodne to mal byt martin ale doktor bol nedostupny,tak polsko ale problem s poistovnou ako inak tak nakoniec vykutral lekar dr Ferianica z bratislavy ,ten ma vzal hned na druhy den kedze v pondelok na sone sa podarilo lekarovi namerat zle prietoky na hlavicke, takze na kontrolu do ba po pripade na hospitalizaciu, ale namerane hodnoty podla dr v ba su uplne v norme po pripade lepsie,takze som sla domov,z coho som bola strasne rada, dohodli sme sa na kontrole o tyzden,vzali mi aj krv na tie protilatky ci transfuzka nenajde nejake dalsie specifikacie v krvi co by mohlo byt napomocné pri lepsej diagnostike ,aky to ma vplyv na babo... tak sa len modlim aby to bolo vsetko ok aj dalsi tyzden...
@janinka84 ano ano ja som odsila od lekara co len mavol rukou a neriesil ma ... aj doc ferianec chvalil lekara co ho vytelefonom ,ze klobuk dole pred doktorom ,malo ktorý by to vedel riesit ...
inak momentalne som 31tt tak som zvedavá ja verim ze to vydrzime co najdlhsie,nic ine si ani nepripustam 🙂
Moje je teraz cca o par dni mensie ako by malo byt, ale to len 2-3dni meska s vahou,aj tak to beriem s rezervou kedze sono je stale len orientacné,takze sa vam krásne darí,no tak to sa tesim,aspon nejaká prijemná sprava. ale popravde ja verim ze to bude ok, kedze mala sa tak hybe v bruchu ze niekedy mam pocit ze ani nespi 😀
@majcella
Ahoj. Tak Johannka sa už narodila, v 40tt,presne na termín 12.11. v nedeľu. Pôrodná váha 3490g a 48cm a na sone stále zaostávala,posledný mesiac 10dni. Takže verím,že všetko bude okej aj u vás... Nič zle si nepripustat. Ja som mala počas tehotenstva tých problémov viac a aj tak sa narodila zdrava a je všetko okej😇🙏
@majcella potesim ta.
Narodili sa zdravi - 3,5 kg a 4,6 kg obe deti planovana sekcia 2 tyz.pred terminom ( bala som sa ze maternica tie obrovske deti pi opatovnych sekciach nevydrzi).
O rh+ doktori ani nechyruju, mali len poznamku ze maju rezervovat pre mna preistotu ,, idfiltrovanu,, krv.
Kedze de facto niesme ani + ani -.
@fotoarch
U mna to tiez vyzera na druhe kolo sekcie, tak uvidime, ale ano veru ze moc to tu nepoznajú, ale ano ano to ze ta krv musi byt namiesaná, tak som zvedava ake instrukcie dostanem ked pojdem ci do poradne alebo ked ma posunu do nemocnice kde budem rodit... inak paanecky druhe babo 4,6kg? 🤪🤪🤪 paaanecky mna strasili pri prvom ze bude veliky ale len 3550g 😉😀
@fotoarch
ano ano ja som zostala trochu v soku ale s odstupom casu sa akosi ukludnujem a citim ze to nema ziaden vplyv na dieta... takze pri prvom si nemala ziadne protilatky az pri druhom vyskocili? titer stupal?
a to jako dievka taka valibucka??? 🤩😱 wau, tak to si mala co nosit uz od narodenia, vsak to je radost a 2tyzdne pred terminom, ciipana 🤨 musim dohovorit rej mojej nech ide trosku do objemu 😅
Ono bohužiaľ nie je to bežný jav,že RH+ žena má protilátky, takže lekári ešte podľa mňa trochu tapu,aký to má vplyv na bábo. No myslím,že báť sa netreba,iba viac sledujú ako sa bábo vyvíja a či je všetko v poriadku.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj. Ak je to naozaj tak tak pravdepodobne u teba nastal velmi zriedkavy jav a mas Rh Du typ krvi -RH Du fenotyp - nieje to akokeby ani + ani -. Popytaj sa vsetko na hematke. Tam by ta mali sledovat pocas tehotenstva. Je tam mensie riziko pre babo ako pri Rh - a pravdepodobne ani nedavaju pri porode infuzku s imunoglobulinmi. A ty ako Rh Du fenotyp nemozes ale dostat Rh+ transfuziu len specialne pripravenu transfuziu.