Pozitívne protilátky až v 34. týždni

ninai
23. máj 2016

Ahojte maminy,velmi by ma zaujimalo, ci sa aj Vam niektorej stalo, ze Vam vysli pozitivne protilatky az v 34tt. Ja som Rh negativ, partner Rh pozitiv, doteraz boli protilatky negativne a v 34tt vysli podla slov sestricky "mierne" pozitivne...co bude teraz nasledovat dalej?som z toho v strese...
Dakujem za akekolvek info 🙂

ninai
autor
24. máj 2016

Naozaj ziadna skusenost? :(

kikus48
24. máj 2016

@ninai rh inkompatibility sa pri prvom tehotenstve netreba bat. "Problem" by mohol nastat v druhom tehotenstve, avsak na to robia opatrenia. Po porode sa podava specialny imunoglobulin ktory protilatky "zneutralizuje". Rh inkompatibila za preto prejavuje uz len miernou chudokrvnostou babetka a protrahovanou novorodeneckou zltackou. Nic hrozne, prinajhorsom bude babetko dlhsie pod lampou. Ja som tiez rh negativna a manzel je pozit.

andelik691
24. máj 2016

My to máme tiež takto, ja som negatív, manžel je pozitív. Zatiaľ mám protilátky negatívne. Mne povedala lekárka, že ak vyjdú pozitívne, bude ma imunizovať.

rheuska
24. máj 2016

Ahoj. Ja som v Irsku. Tu som zhruba v 25 tyzdni dostala anti D vakcinu. A po porode tu urobia test babatku a ak bude pozitivne tak ma ockuju este raz. Inak ti nic nehrozi. Vase krvne obehy su osobitne. Zvysit pozoznost pri krvacani, alebo nedajboze nejakej nehode. A to ockovanie sa tu robi bez ohladu na krvnu skupinu otca u vsetkych negativnych mamiciek. A ma vyznam najma pri buducom tehtenstve. Ak by sa ti to pomiesalo tak protilatky v tvojom tele sa budu snazit zabit a vypudit dalsi plod. Ale ber to tak, ze niekedy sa to vobec nesledovalo a ludstvo je aj tak premnozene.

ninai
autor
24. máj 2016

Dakujem vsetkym za odpovede 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre