Pozitívne IgG aj IgM protilátky na toxoplazmózu

rebeka94
14. jún 2014

Ahojte, som 13.tt a akurát včera mi zistili pozitívne testy na toxoplazmózu. Doktor mi povedal k tomu len toľko, že hodnoty sú len hraničné (akoby som vraj tú toxoplazmózu v minulosti už prekonala). No pozitívne som mala IgG aj IgM, z čoho mám obrovský strach. Neposlali ma na žiadne iné vyšetrenia, iba na tripletesty o 3 týždne. Máte s tým niektorá skúsenosti?

janusa139
14. jún 2014

Ja som sa tiez tento tyzden dozvedela hranicne hodnoty na toxo, poslal ma doktor na infekcne, tam mi opat zobrali krv, ale lekar tam mi povedal, ze sa nemusim bat, ze je to prekonana toxo dakedy velmi davno, ze mi ani lieky nebude davat ani nic, uvidime potom podla krvi, vysledky budu 30.7. Moje hodnoty boli : igG 83,9 IgM negat, AV 0,347... ak niektora vie viac info, tiez budem rada, ak napisete 🙂

rebeka94
autor
14. jún 2014

Ach, keď mne hodnoty neprezradil ani v knižke som ich nenašla :( Mňa desí skôr to IgM, že mám pozitívne.

janusa139
14. jún 2014

nemas ich ani v knizke ?? ved tam ked ides od zadu hned to vypisovala sestricka, su tam aj ine hodnoty popisane..isto to tam nemas ?

vefi89
14. jún 2014

@janusa139 IGM máš neg, t.z. zbytočne si aj šla na infekčné, IGG je relatívne nízke, čiže prekonaná bude
@rebeka94 hraničné hodnoty detto môžu znamenať, že si ju prekonala možno aj 5 mes dozadu. nebrali ti opäť krv? ak ešte nie, tak cca za 2 tt budú na kontrolný test, ši IGM mierne klesá, alebo stúpa

janusa139
14. jún 2014

@vefi89 dakujem, ale moj dr. je asi taky, ze pre istotu ma poslal, ale ako hovorim, tam na infekcnom mi dr. povedal, ze to neni nic vazne, a ani na babo to nema vplyv..ale dakujem, potesila si ma

rebeka94
autor
14. jún 2014

@janusa139 Nemám ich tam, čo som prekvapená iba IgG a IgM pozit. mám napísané...

ukulela
14. jún 2014

@rebeka94 ja mam prekonanu toxo, v testoch sa to pravidelne objavuje. aj segra prekonala a lekarka ju vystrasila s vysledkami, ked bola tehotna, vyhnala uz aj na invefekcne a tam ju vysmiali, ze ci pani doktorka nevie rozlisit prekonanu toxo od aktualnej .... ak mas moznost skonzultuj tie hodnoty este s nejakym lekarom (obvodnym napr) ale zbytocne nestresuj.

rebeka94
autor
14. jún 2014

@vefi89 Aj to IgM znamená, že to nie je akútna fáza ale prekonanie? Lebo to ma hlavne straší aby to dieťatku neškodilo nejak. Krv mi znova nebrali, pôjdem už len na tie tripletesty o 3 týždne. Nič viac, neviem prečo mi znovu nespravili testy :(

rebeka94
autor
14. jún 2014

@ukulela Ja by som si ich rada dala niekomu skontrolovať ale nemám ich v knižke. Napísané mám len IgG a IgM pozitívne

vefi89
14. jún 2014

@rebeka94 keby si mala akútne prebiehajúcu toxo, nemala by si hraničné výsledky. IGM by bolo vysoko nad hranicami

terus00
14. jún 2014

@rebeka94 ja som mala pozitivne len IGG a moj dr ma pre istotu poslal na kozultaciu na infekcne. bola to v minulosti prekonana toxo. neviem preco teba nikam neposlal, ked mas pozit aj IgM. ved to moze byt zacinajuca toxo, ked je to teraz hranicne... na tvojom mieste by som sa tam pytala alebo aspon dalsie testy na toxo, trochu neskor. netreba to precenovat, ale ani podcenovat...

janusa139
14. jún 2014

@rebeka94 presne ako ti radia baby,, mne tiez len sestricka, ked zapisovala vysledky do knizky tak mi hovori, ze mam hranicne hodnoty toxo..a ked som vysla od doktora (on si to asi nevsimol) tak sa pytam sestricky, ze co sa s tym da robit, ze som nikdy na to nebola liecena a pocujem to prvy raz, ze mam nejake hodnoty ohladom toxo a ona, ze a doktor vam na to nic nepovedal ? a ja ze ni..tak isla ona za nim, a vysla aj s tym papierikom, s ktorym som sla na infekcne a tam mi uz len doktor povedal, ze su to nizke hodnoty nic vazne..tak neviem, skocila by som na tvojom mieste k tvojmu dr. teda ked ni ku gyndosovi tak aspon k obvodnemu, nech ti to poriesia,,ja sa do toho sice vobec nevyznam, ale nepaci sa mi tento pristup doktorov, ze oni si myslia, ze my vieme vsetko najlepsie,,ja sa radsej na vsetko pytam vzdy, nech si o mne aj myslia, ze som sisi, ale je to moje prve dieta a chcem aby bolo v najlepsom poriadku..

cerez
14. jún 2014

Ja som pri prvorodenej mala protilátky na toxoplazmózu. Tiež som vraj pred tým prekonala, čo som vôbec ani netušila. Poslal ma dr. na infekčné na kontrolne odbery, ale tiež ma ubezpečili, že sa nemusím ničoho báť. Lieky som brať žiadne nemusela.

ematko29
14. jún 2014

mne tie testy na toxo vôbec nerobili ,že ani nerobia :(

rebeka94
autor
14. jún 2014

@janusa139 doktor mi to práveže povedal, že mám toxo pozitívne ale nikde ma neposlal ani to viac neriešil. Sestrička sa ma tiež pýtala, čo mi na to doktor povedal a ja že nič. Tak ma objednala na tripletesty a nič viac. Zájdem si za tou obvodnou a poviem jej o tom, možno mi testy zopakujú alebo mi niečo navrhne. Uvidíme.
@vefi89 Tak si ma týmto upokojila, dúfam, že to takto aj bude 🙂

vefi89
14. jún 2014

@ematko29 oni sú povinné, čiže museli byť spravené v prvom trimestry

chryse
14. jún 2014

@rebeka94 ahoj, ja som mala presne to iste,,,oba som mala pozitivne,,, no hodnoty neviem. Stary lekar sa k tomu nevyjadroval. V 20 t som lekara menila, lebo sme sa stahovali a ten ma s hrozou poslal na infekcne. Ta mi opat brali krv a nasaadili rovamincin. Volala som aj do labaku, kde robili testy a tam ma ubezpecili, ze som ju prekonala davno. Tak komu teraz verit? Mala sa nastastie narodila zdrava. Vela zdravia prajem

ematko29
14. jún 2014

@vefi89 pýtala som sa sestričky atá mi povedala,že oni to nedávajú robiť.tak nechápem.som 3krát tehotná a ani raz mi to nerobili.

vefi89
15. jún 2014

@ematko29 mne sa to nezdá, teraz myslím postoj danej ambulancie, kam chodíš. ja byť tebou, overím si to na udzs

rebeka94
autor
15. jún 2014

@chryse fúha, ja len potichu dúfam, že ju mám prekonanú aj ja a že žiadne infekčné ani lieky brať nebudem musieť :( Ďakujem

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kkaattkkaa12345
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andy207
11. aug 2024

@rebeka94 Dobrý deň, prepáčte, ale čítam si pre mňa teraz aktuálne témy a len sa chcem spýtať, ako to u Vás pred tými 10 rokmi dopadlo. Dúfam, že nevadí 😕 Dúfam, že máte zdravé dieťa 🙏🏻

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre