Pozitívna rubeola v tehotenstve

sashenocka007
17. jún 2017

Ahojte, som v 13 tt pred 2 tyzdnami som bola na krvnych testoch u mojho dr po tyzdni mi volala sestricka, ze mi vysla v krvi rubeola a ze mam prísť na opakovany test po 2 tyzdnoch od prveho odberu co je tento utorok. Podla to ho co som citala je inak neskodna rubeola v prvom trimestri pre babatko taka hrozna ze je nutne ukoncenie tehotenstva :( neviem este ani ake som mala vysledky o kolko to bolo zvysene ale strach je neskutočný :( chcem sa spýtať na vase skusenosti s touto chorobou ci mate zdrave babatka alebo ste museli podstupit upt. Dakujem za kazdy odpoved.

jeennyv
17. jún 2017

@sashenocka007 moja spoluziacka mala rubeolu a nevedelo sa, prisla tak do skoly, tehu triedna skoro infarkt...behala hned zo skoly k dr..chodila po vysetreniach kde tade, viem lebo bola susedka z bloku...ale babo sa narodilo v poriadku vsetko, sice sa prestahovala, ale uz ma cca dalsie 3 deticky..

sashenocka007
autor
17. jún 2017

Nemam ziadne priznaky ani neviem ze by som niekedy mala mam syna ten takisto nic.

rusalka9
17. jún 2017

Ahoj, ja môžem prispieť vlastnou skusenostou tiež mi pri poslednom dieťati vyšla pozitivita na rubeolu a hneď ma posielali na infekčné a našťastie tam ma ukludnila doktorka že ta hodna ktorú som mala vysokú svedci o tom že som prekonala rubeolu ale že to bude staršie ako pol roka čiže na mimi to nemá vplyv . A dnes ma naša slečna 2 roky 😉. Tiež som nemala pocit že by som mala rubeolu.

nerko
17. jún 2017

Znamej tiez vysiel test na rubeolu v tehu. Ziadne priznaky a druhy test uz bol negativny. Vsetko ok, chyba v labaku.

mikimavka
17. jún 2017

Ja som mala ako tehotna tiez pozitivny test na rubeolu, strasne som sa bala lebo som si precitala ze dieta sa moze narodit hluche, slepe,... ale doktor mi povedal ze to nic nie je, ze to znamena ze mam v sebe protilatky. A mala sa narodila uplne zdrava, tak neviem preco mas ist na opakovany odber, preco kazdy dr. hovori inak.

janickadr
18. jún 2017

@sashenocka007 To mozes mat kludne len pozitivne protilatky po ockovani lroti rubeole...

lullaby126
18. jún 2017

Tam su dve hodnoty, uz si nepamtam tie oznacenia. Jedno su protilatky a jedno aktivna choroba, ak mas zvysene protilatky je to ok. Mna tiez doktorka v tehu poslala na infekcne a tam mi to vysvetlili, uz by to tych gynekologov mohli naucit, lebo iba stresuju mamicky...

sashenocka007
autor
18. jún 2017

@janickadr
@lullaby126
@mikimavka no on mi nepovedala ktora hodnota bola zvysena preto sa bojim ze ta druha ked ma volaju na dalsi odber

lullaby126
18. jún 2017

@sashenocka007 kazdopadne drzim palce, neboj dobre to dopadne 🙂

mikimavka
18. jún 2017

@sashenocka007 ved uvidis, daj vediet co ti povedal dr., drzim palce 🙂

sashenocka007
autor
19. jún 2017

Dakujem vam ozvem sa

sashenocka007
autor
20. jún 2017

Bola som dnes na ten odber vraj ten druhy trva dlhsie kym pridu vysledky, sestricka mi povedala ze si nemam nic citat o tom ale vravim neskoro. Igg som mala 17,300 pozitivny vysledok je nad 10 a igm 0,79 co je seda zona od 0.75 do 1 cize mozna infekcia.

mravvcek
27. feb 2019

@sashenocka007 ahoj ako si dopadla? Mna to caka zajtra

sashenocka007
autor
28. feb 2019

@mravvcek ahoj druhý výsledok dopadol lepšie igm už bolo 0,74 co znamená ze negatívne igg bolo stále pozitivne 16 ale napísali ze vzhľadom na negatívne igm to potvrdzujú ako dobrý vysledok. Každopádne mame doma zdravého vyše ročného fešáka. To máš prvý ci druhý test? Ničoho sa neboj a keby to vyšlo zle tak si to daj znova a znova overiť aj v inom labaku. Ďalej genetické sono a tak. Ja tomuto moc neverím od prvého do druhého tehu som nebola vôbec chorá tak som si bola istá ze to nemozem mať. Kamošku tak vyplatilo s toxoplazmozou a tiež vôbec nebola chorá. Nasla som viacero diskusii že im tie výsledky vychádzajú kadejaké a bohvie koľko tehotenstve ukončili zbytočne... Drzim prsty

sashenocka007
autor
28. feb 2019

@mravvcek ešte ma napadlo nebola si chorá pred odberom. Ja som bola už so nepamätám co mi bolo presne tuším angína ale aj to mohlo s kresliť vysledok

lenadka
28. feb 2019

@sashenocka007 podľa mňa to budú len pamäťové hodnoty - protilátky že si v minulosti rubeolu prekonala. Aj ja som ju mala ako dieťa a teda v krvi mi vyšli protilátky. Nič to neznamená.

keduska
28. feb 2019

Ja som mala tiez pozitivne obe hodnoty, dr.hned povedal, ze to bude zrejme falosna pozitivita,kedze rubeola sa davno ockuje. Pre istotu mi na infekcnom vzali krv aj na ine ochorenia, ktore mozu skreslit vysledky, ale vsetko bolo Ok. Ja som mala take vysledky z rubeoly, ze to dokoncs museli hlasit na nejaky narodny ustav...bala som sa velmi, aj preto, ze uz som bola 18 tt. Mala je zdrava, ako repa. Zavolaj svojmi vseobecnemu, ci si bola ockovana, a ak ano, neboj sa nicoho.

sashenocka007
autor
28. feb 2019

@lenadka práveže ja nikde nemám záznam o tom ze by som ju niekedy mala ani pred prvým tehotenstvom mi nič nevyšlo.

lenadka
28. feb 2019

@sashenocka007 tak ti bolo zrejme len falošne pozitívne. Hlavne že je malý ok a ešte aký je zlatý 😍🤗

adnann
26. nov 2020

Ahoj mozem sa opytat dnes mi prisli vysledky na rubeolu a som v 3 mesiace a poslali ma na odber plodovej vody ci je dieta poskode mislite ze ta rubeola skodi plodu

adnann
26. nov 2020
lenadka
26. nov 2020

@adnann podľa toho v akom je štádiu. Mne zistili protilátky v krvi, kebo som ju v detstve prekonala, čiže mojw deti nemala prečo ovplyvniť. Na odber plodovej vody ma nikto kvôli tomuto neposielal. Máš rubeolu prekonanu dávno či ju máš teraz akútne?

lenadka
26. nov 2020

@adnann ešte pozerám, že si v 38 tt to už má aký význam ísť na plodovu vodu???? O naviac dva týždne sa dieťa narodí, možno aj skôr, rodiť môžeš už kedykoľvek. Celé je to čudné...

adnann
26. nov 2020

@lenadka nie som len 3 mesiace tehotna teras nevies co to znamená pre. Dieta bude poskodene

adnann
26. nov 2020

@lenadka mam ju len teras

adnann
26. nov 2020

@lenadka mam veľký strach o dieta lebo mi ho mozu zobrat

lenadka
26. nov 2020

@adnann v profile máš, že máš 17 dní do pôrodu. Dieťa to nikto nasilu vziať nemôže, s tým by si musela súhlasiť.

adnann
26. nov 2020

@lenadka ale to ne ja som v 3 mesiaci preto sa pitam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre